icon

Kolik kg mohu zvedat v těhotenství?

katarina562
7. črc 2019

Ahoj ženy,

Já vím, že už to tu asi bylo několikrát, ale chci se zeptat kolik kg mohu zvedat v práci? Jsem cca v 7tt a pracuji jako mobilní prodavačka. A běžně v práci zvedám balíky s pitím které mají 9-12 kg a ty zvedám dost často cca 15 balíku denne. Basy s pivem co mají přes 12kg si zvedat netroufam. Pak když přijde zboží tak mají některé
krabice až 12kg. Ty také zvedám dost často cca kolem6-8 kg občas i těžší. Já vím že je to špatně, ale jak to mám řešit se zaměstnavatelem, když pochybuji že mi najde jinou práci a nemůžu na prodejně jen tak říct pardon ale tohle zvedat nebudu, když jsme tam třeba jen 2. Jak to mám tedy řešit?
Děkuji za rady

Strana
z2
kettypop1
8. črc 2019

Může to být dobré a nemusí, já jsem doma více méně od začátku, není co závidět ... Z práce jsem odjela rovnou na pohotovost a už jsem se nevrátila ... Takže určitě nepřeceňovat síly

drep
9. črc 2019

@barapillerova člověk s vylhanou neschopenkou je podvodník a podvodníkovi přeju, aby byl chycen.

malinkaelinka
9. črc 2019

K tomu jak to řešit v práci se vyjadřovat nebudu, to už tu bylo řečeno - domluvit se se zaměstnavatelem a kolegy. A k tomu kolik zvedat, co už je moc, co ještě jde... strašně záleží na tvé fyzické kondici a na co jsi byla dosud zvyklá. Já jsem v osmém měsíci a pořád někoho šokuje, že ujdu 20 km, že je to šílené, bla bla bla. Jenže já jsem před otěhotněním ušla v pohodě 45 s 15 kg krosnou na zádech, takže pro mě je to vyloženě odpočinková trasa. Chápu, že pro někoho, kdo jde pěšky sotva do obchodu, je 20 km strašně moc. Ale pro mě fakt ne. To samé s břemeny. Před otěhotněním jsem cvičila s těžkými váhami ve fitku, takže třeba skládat dřevo na zahradě pro ně nic není, vždyť ten jeden špalek má nějakých 5 kg, kdo ví jestli... ale opět, pro někoho, kdo před otěhotněním maximálně vynesl nákup z auta a celý den držel v ruce leda propisku, by takové skládání dřeva mohlo být naprosto zničující. Takže já radím řídit se svým pocitem, co ti tělo dovolí. Přiměřená fyzická aktivita v těhotenství je moc důležitá, ale to, kde končí tvoje hranice přiměřenosti, si musí určit sama.

majvik
9. črc 2019

moc ti nepomůžu, ale soucítím☹ taky jsem pracovala jako prodavačka v malém obchůdku - když přivezly ráno zboží, byla jsem tam sama a musela jsem taky tahat desítky balíků vod, bedny s pivem, bedny s chlebem a nejhorší možná bylo když přivezly uzeninu... u zaměstanavatele jsem "protestovala" že tohle jako těhotná tahat nemůžu, tak mi bylo odpovězeno, že tam přeci mám rudl kterým si všechno můžu převážet, jenže za prvé se rudlem všude projet nedalo a za druhé to než to naložím na něj a sundám z něj, tak mám mezitím plný krám lidí a nadřu se taky dost... tak jsem pak vyprošovala přeřazení na odpolední směnu, kdy už zboží nejezdí, což mi chvilku umožněno bylo ale po pár týdnech už mi začaly vyčítat že druhá kolegyně dělá pořád ranní, že to takhle nejde... bojovaly jsme spolu měsíc, k žádnému přeřazení, nebo ulehčení práce se bohužel neměly☹ hodně jsem zvažovala "nechat" si napsat neschopenku jen tak až to rozhodl osud za mě, dostala jsem zánět dutin z klimatizace a zůstala měsíc doma v posteli, totálně neschopná cokoliv dělat☹ takže když se na to tak dívám zpětně - mohla jsem na vedoucí možná víc tlačit na nějaké úlevy, ušetřila bych si spoustu stresu a třeba bych tam vydržela dýl. Ale když se na to podívám z pohledu té vedoucí, chápu že mi moc ulevit nemohla, protože prostě nejsou lidi☹ a ona sama aby zula lodičky a šla dělat, to po ní snad ani chtít nemůžu😀

Strana
z2