Krvácení v 7tt, mám jet na pohotovost?

lugilu
17. bře 2017

Ahojte v listopadu roku 2015 jsem prodělala bezbolestný a i bez jakéhokoliv dalšího příznaku spontanní potrat ( v 8tt zjistili nečinnost srdce plodu ) Podle tt čekáme miminko a podle poslední menstruace bych měla tento týden být asi v 7tt. Dnes jsem ale měla nahnědlý výtok, a poté si několikrát za sebou utřela čirou jasnou červenou krev, nějak extra velké bolesti nemmám, občas mě píchne v levém nebo v pravém podbřišku nebo mám velmi slabé bolesti jako při menstruaci. Mám velký strach, že je to další příznak potratu. Ke gynekoložce se budu objednávat až příští týden. Můj dotaz tedy zní, jestli mám plašit a jet na pohotovost nebo jestli mám čekat na objednání ke gynekoložce? Děkuji

evik19
17. bře 2017

Šla bych na pohotovost... Může to být hrozící potrat, který ještě půjde odvrátit. Držím palce!

majaaa82
17. bře 2017

@lugilu Jeď na pohotovost, vyšetří tě a uvidíš.

gabcat
17. bře 2017

@lugilu Já jela na pohotovost v 6.týdnu kvůli krvácení. Bylo mi řečeno, že občasné zakrvácení neznamená nic, pokud je dohněda. Naopak kdyby bylo krvácení silnější, jasně červené, provázené křečovitými bolestmi, alou k doktorovi.

Jak říká majaaa, opravdu toho moc nezmůžou, nicméně aspoň tě vyšetří. Vyloučí nebezpečné mimoděložní těhotenství. Navíc v 7.týdnu u nás už bylo i srdíčko, takže by měli něco už vidět i na utz. Já bych jela a nečekala. I kdyby se pak u tvé doktorky ukázalo, že je vše v pořádku, zbytečně bys byla akorát několik dní ve stresu, což miminku určitě neprospěje. Držím palce, ať to nic není.

linee
17. bře 2017

@lugilu ja bych osobne jela na pohotovost v pripade,ze bych zacala krvacet a nebo bolesti,a nebo teplotu.Jinak bych v pondeli zavolala dr.a rekla,co se deje a urcite te objedna temer hned.
Pokud budes nesva a budes na to porad myslet,tak zajdi radeji na tu pohotovost,at si klidnejsi a podivaji se,co se deje. u mne se presne takto v 7tt projevilo zamlkle tehu.
Je ale hodne holek,kde to nic neznamenalo a donosily zdrave miminko. Moc drzim palce!

lugilu
autor
17. bře 2017

Vsem dekuji za reakce. Uz jsem byla opet nekolikrat na toalete a zatim jsem na toa.pap. nic nemela.. Takze kdyz se pres vikend opet neco objevi okamzite jedem.. Moc vam dekuji a plne doufam a verim, ze je vse v poradku.
@linee

johnirvingfan
18. bře 2017

Já bych sla., když už ne na pohotovost, tak určíte dřív k lékařce, už jen proto, že jste prodělala potrat a ted krvacite. Lékařka by Vam mela dat hned léky na podporu těhotenství a sliznice. Gestageny.

lugilu
autor
18. bře 2017

@johnirvingfan krvacim jakobych mela menstruaci, byli jsme tedy na pohotovosti, na UZ neni nic videt ale tt byl pozitivni jiz minuly tyden a HCG v krvi mam 110.. Posledni menstruaci jsem mela 23.1. Tak ted opravdu nevim, co se deje :( v pondeli se mam okamzite objednat ke sve gynekolozce aby hodnoty a UZ prekontrolovala. Jen doufam, ze to neni mimodelozni :(

gabcat
18. bře 2017

@lugilu A ty jsi teda v 7.týdnu? A na utz není vůbec nic? Ani gestační váček?

lugilu
autor
18. bře 2017

@gabcat Dr. Mi jen rekla, ze nic nevidi, ale ze mam zvetsenou sliznici... Ja na UZ nevidela..

majaaa82
18. bře 2017

@lugilu Mimoděložní to nebude, to by bylo hCG vyšší. Pravděpodobně potrácíš, hCG je nízké na prosperující těhotenství. Měla jsem to samé před 14 dny. Byla jsem v na přelomu 6. a 7. týdne, testy pozitivní, ale ne úplné dálnice. hCG roslo strašně pomalu, na krvi jsem byla 3x během týdne. Na UZ viděla doktorka gestační váček, ale bylo mi to k prdu, začala jsem špinit a pak druhý den krvácet. Krve jak z vola... děs běs.

lugilu
autor
18. bře 2017

@majaaa82 já ale měla zcela jasnou druhou čárku... Já to mám asi taky, probíhá to jako silná menstruace... jen mě doráží, že tam nemám ty pucky, jak všichni píšou nebo říkají... Jsme z toho nešťastní :(

linee
18. bře 2017

@lugilu uvidis, co ti rekne doktorka, ale z toho, co popisujes bych rekla, ze je to biochemicke tehu:( Proste to ted s ms odchazi. Pucky tam mit nemusis, ja kdyz krvacela, tak jsem take nemela, ale vse zavisi, jak daleko to tehu bylo, nez to skoncilo. To by odpovidalo i hcg 110, ze na utz nic neni videt, protoze ti klesa. Pokud to bylo ale biochemicke, tak se muzete zacit snazit opet uz pristi mesic po ms. Jen mne moc mrzi, ze to tak dopadlo:(

lugilu
autor
21. bře 2017

@linee tak jsem byla u sve gyn. Vzali mi krev a zjistili, ze hCG klesa.. Pristi tyden jdu opet na krev aby meli jistotu, ze kleslo na nulu :( Vim, ze tento samovolny potrat neni ten samy, jako s revizí, ale mam uz narok na to, aby mi udelali nejake testy, proc se to zas stalo, kdyz po prve to nikdo neresi?...

majaaa82
21. bře 2017

@lugilu Je mi to moc líto... určitě se domluv se svou doktorkou/doktorem, možná by stálo za to, udělat nějaký vyšetření tobě i partnerovi. Ale vím, že 2x potrat za sebou se bere ještě jako náhoda, pokud by se to stalo znovu, už se posílá na vyšetření.

lugilu
autor
21. bře 2017

@majaaa82 achjo.. Me to neprijde moc jako nahoda.. Po druhe uz to prece nemuze byt normalni :( zeptam se ji a uvidim co mi povi no.. ☹

mcarlita
21. bře 2017

Ahojky, je mi to moc líto. Ale nezoufej. Mám za sebou také 2 potraty + 1 mimoděložní. Byli jsme s manželem na vyšetření v Pronatalu. Tam mi zjistili PCOS. Nakonec jsem brala před početím a v těhu utrogestan a prvního prcka jsem udržela v leže jen tak tak do 33 tt. Dodnes jsem vděčná paní doktorce Chromjákové z Krče, která mě přebírala na pohotovosti v průběhu těhu snad pětkrát. Druhý prcek už v pohodě. Vůbec se neboj a klidně hned příště jeď na pohotovost. Co se ti může stát horšího, než že tě budou mít za plašana. A co, lepší, než se celý víkend stresovat. Jinak doktorka mi vždycky říkala, že když dojde k potratu takto časně, nebylo něco v pořádku. Držím palce, ať se zadaří.

linee
21. bře 2017

@lugilu to mne moc mrzi:(to hcg muze klesat par tydnu,klidne i mesic.Ale urcita vyhoda je v tom,ze muzete zkusit dalsi mesic a nemusite cekat.
Co se tyce testu,zavisi na veku a doktorovi.Nekteri na testy poslou,nekteri jeste cekaji,takze opravdu zavisi na tvem doktorovi. A jinak k tomu pristupuji lekari,pokuf ti je 25 a nebo 35. Jedna ma znama prodelala potraty (jednou mimo,2xzamlkle a 2x biochemicke) v prubehu dvou let,vsechna vysetreni v poradku.Ted ma zdravou a krasnou holcicku.Nikdo neprisel na to,proc.
Hlavne nevesej hlavu,zkus se s dr.domluvit aspon na imuno vyšetření. Pevne drzim palce.A co stitna zlaza?Ta obcas nadela paseku.

lugilu
autor
21. bře 2017

testy na štítnou žlázu mi dělali už dvakrát, jednou asi před dvěma lety ( kvůili vitiligo) po druhé teď v září u obvodního lékaře na pravidelné prohlídce z práce. A vždy mi řekla, že je v pořádku. Já se jen bojím, že když mi někdo neřekne důvod toho proč se to děje, že po třetí už to prostě nezvládnu. I když jak to tady čtu, jsem na tom ještě dobře :(
Ale musím uznat, že teď to beru líp než po kyretáži. A jsem ráda, že není žádné šestinedělí.
Všem vám za vše děkuji a jak se říká : Naděje umírá poslední 🙂

luciana2111
24. bře 2017

Moc zajimave čtení, mam za sebou taky samovolný potrat, vyčištění, musíme počkat tři měsíce až mě doktor zkontroluje, můžu se zeptat, ten Utrogestan je volně prodejný? Nebo něco podobného?

gabcat
24. bře 2017

@luciana2111 Zrovna utrogestan je pouze na předpis. Zbytek neberu, tak v tom bohužel neporadím.

linee
24. bře 2017

@luciana2111 hm..obvykle po samovolnem potratu cekat 3 mesice nemusite. Ta doba se doporucuje prave po kyretazi (vycisteni v nemocnici). Utrogestan volne prodejny neni, je pouze na predpis. Doporuji ti ale pit kontryhelovy caj a brat kyselinu listovou, staci obycejna, nemusi byt Femibion.

luciana2111
4. dub 2017

linee, děkuji za radu

kdanak
10. dub 2017

Já bych začínala dnes sedmý týden, včera jsem potratila. Od rána mi bylo špatně, začla jsem špinit, pak krvácet. K večeru jsem jela na pohotovost a tam mi bylo oznámeno, že se jedná o samovolný potrat...... Jakmile přestanu krvácet, pokusíme se o miminko znovu....

alenqa
14. dub 2017

@gabcat Zdravim,jsem 6+2tt a dnes jsem zacala slabe spinit,je to takove dohneda jak zminujes v prispevku a obcasne bolesti bricha jako pri menstruaci.Podle nejruznejsich prispevku a nazoru je to normalni,ale kdyz to tady tak procitam,tak premyslim,jestli mam zacit plasit,nebo ne?

gabcat
14. dub 2017

@alenqa Radím hlavně nepročítat 😉

Zbytečně pak pročítáš nejčernější scénáře a nervuješ se. Spíš bych si raději přečetla nějaký odborný článek a podle něj se řídila. Je tam celkem dobře popsáno, kdy je lepší nechat se zkontrolovat. Uděláš si podle mě lepší obrázek než tady. A nemusíš plašit zbytečně 🙂

absintka19
14. dub 2017

@alenqa radeji 100x zbytecne nez si neco vycitat.

stratilikova
14. dub 2017

@alenqa moja dr.mi prizvukovala, že každé krvácanie v tehotenstve sa musí vyšetriť a nemalo by sa podceňovať

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru