Leidenská mutace - má ji někdo?

petulejan
5. pro 2018

Ahoj děvčata,máte někdo stejnou diagnozu? Je to heterozygotní stav. Donosily jste dítě v pohodě? Mě se na to přišlo až teď v 11 týdnu a vidím,že může způsobit i potrat nebo předčasný porod. Jaká je léčba? První termín mi dávají až koncem února na léčbu ☹

ivaze
5. pro 2018

@petulejan dobry den, zadejte si do googlu Kblog, myslim ze autorka o tom na svem blogu pise

markal1
Autor odpověď smazal
Zobraz
jitka_cv
5. pro 2018

Budeš chodit na pravidelné kontroly ne hematologii,kde ti budou kontrolovat hustotu krve.Pokud se výsledky zhorší,tak si budeš píchat injekce na ředění krve.Pokud to bude ok,tak se injekce nasazují preventivně cca od 36 tt a pak se píchají celé šestinedělí.

petulejan
autor
5. pro 2018

@jitka_cv injekce? Sama? No potěš. Jakože problém s injekcí nemám,ale píchnout bych ji nedokázala 🤦‍♀️

markal1
5. pro 2018

@petulejan přesně tak čekají vás kontroly na hematologii. A na injekce si zvyknete. Já se taky bála, ale jde o zvyk.

gruyerre
5. pro 2018

@petulejan taky mám leidenskou mutaci, byla jsem 2x těhotná a mám 2 zdravé děti. Od 36.týdne jsem preventivně píchala fraxiparine, do té doby jen kontrolní odběry na hematologii každé 2 měsíce.

dany69
5. pro 2018

Mě na to přišli po dvou potratech, při třetím těhotenství jsem si píchala clexane do 12+0 a potom tuším od 36 týdne. Dceru už jsem donosila v pohodě. Nyní jsem znovu těhotná, opět clexane do 12+0, co 4 týdny odběr na hematologii a ke konci mi ho nasadí podle výsledků ;)

petulejan
autor
5. pro 2018

Děkuji za odpovědi. A jak se ty injekce pichaji? Je t to nějaké pero jak třeba u cukrovky? A kam se pichaji?

dany69
5. pro 2018

@petulejan Je to klasická injekce, píchá se do břicha (kožní řasy) nebo do stehna. Dokonce to jde i do ramena mi říkala doktorka na hematologii. Mě to píchá každý večer do břicha muž, protože já si nedokážu ublížit :D ale to by ti všechno měli vysvětlit na hematologii

petulejan
autor
5. pro 2018

@dany69 no já sobě taky ne a nedej bože někomu jinému. No přítel je na to v pohodě. Ach jo,snad to dám. Jen doufám že není pozdě.

dany69
5. pro 2018

@petulejan neboj, nejhorší je těch prvních 12 týdnů a ty máš skoro za sebou a teď už by tě měli pohlídat 😉

janety32
5. pro 2018

Heterozygot je ta lepší, častější, varianta, při které se ti nemusí projevit vůbec žádný problém - já o tom věděla už před otěhotněním, tak jsem to hlásila, hematoložka mě chtěla vidět až 28. tt na testy, d-dimery vyšly v pohodě, takže bez medikace, další testy udělají ve 36. tt a když to bude pořád dobré, tak se fraxiparin nasadí až před porodem a pak na celé šestinedělí. Jinak nemám během těhotenství (teď jsem 31. tt) žádný obtíže, ať cévní nebo jakýkoli jiný ;)

petulejan
autor
5. pro 2018

@janety32 děkuji,to je dobře že jste ok. Je to povzbuzující 👍 hodně štěstí 😉

merope
6. pro 2018

@petulejan Já si píchala injekce v rámci IVF. Zpočátku mi nabízeli, že můžu zajít na kliniku, ale ztráta času, zvládal partner... pak jednou nebyl doma... ta první mi trvala docela dlouho, pak už jsem na partnera kašlala.

pampalin
8. pro 2018

Ahoj! Taktéž mám Leidenskou mutaci heterozygot, kromě prvního těhu jsem si ve všem dalších (byly ještě 3) píchala Fraxík. 2 potraty a dvě děti. Kontroly na hematologii.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru