Malý plod, týden těhu neodpovídá

miaellen
31. srp 2017

holky, přijela jsem před hoďkou z gyndy .. no měla bych být 6+1, ale bohužel plod neodpovídá staří těhotenství a od včera špiním. dostala jsem ultrogestan a lékař řekl, že víc dělat nemůže. pozval si mě znovu za týden. buď byla ovulace později, nebo prostě to dopadne blbě, je to hold přiroda... je tady některá, kt. lékař řekl něco podobného a pak to bylo ok? takový dotaz už tady určitě byl, omlouvám se, nemám náladu hledat. probrečela jsem cestu dom a upřímně? nechápu to? tak po dvou letech otěhotním ve chvíli, kdy se na to vykašlu a teď toto zase....

monik111
31. srp 2017

No ono to je opravdu bud a nebo☹
Nemohla byt ovu pozdeji?
A co videl na.ultr...jaka byla velikost? V 6+1 by melo byt mimi cca 3mm.
Ale urco bych myela pozitivne,treba se jen dyl zavrtavalo😉
Kazdopadne drzim pesti🍀

luska__
31. srp 2017

Samozřejmě muže si příroda vybrat.. ale na druhou stranu Ja jsem ted 38+1 a Eliasek odpovídá 36tt, jelikož ma Vahovy odhad nižší.
No, a mám to od zacatku , ze neodpovídá 🙂
Kdyz jsem šla poprvé na gyndu - nebylo tam kromě vysoké sliznice nic.
Týden na to taková tečka a za 3 týdny po dovce tam byla fazole se srdickem.
Držím palce , utros jsem taky měla

miaellen
autor
31. srp 2017

@monik111 neřekl mi... vlastně mě ani nenapadlo se zeptat, jakou velikost vidí.. zůstala jsem z toho úplně v šoku totiž ! říkal, že je to nějaké malé, že leda by byla ovulace později a na špinění mi dal ultrogestan. ano, přesně tak- BUĎ a NEBO. ovulaci vůbec netuším, kdy byla, protože jsem ji nikdy nepoznala ☹ teď budu týden čekat. pozitivní nejsem a být ani neumím. děkuji za reakci !

miaellen
autor
31. srp 2017

@luska__ děkuji za reakci.

monik111
31. srp 2017

@miaellen hele,ona opravdu ta ovulka mohla byt dyl..
Vis treba kdy byl sex?
Budu drzet pesti...nekdy vazne staci tyden a niceho je prdolka i se srdickem😉

pasteta
31. srp 2017

@miaellen Mně zezačátku taky vyděsil,že neodpovídá týdnu těhotenství.Na druhé kontrole řekl,že už je to lepší ale stejně z toho nakonec bylo zamlklé těhotenství akorát se to stalo až na konci 11.týdne.Pokud se ještě někdy zadaří,tak hned k doktorovi nepoletím protože to čekání bylo hrozný.

nita1984
31. srp 2017

Já, bohužel, patřím mezi ty, kterým to nedopadlo.... ale držím palce

miaellen
autor
31. srp 2017

@monik111 posledni sex asi kolem 8 srpen..uz nevim prave ! obavam se, ze to dobre nedopadne.dik za reakci.

bzubzalka
31. srp 2017

@miaellen naše miminko bylo taky menší, na začátku o tyden míň, kolem 10tt už jen o 3dny, dnes dr.řekla o 1-2menší než dle ms. Určitě to dobře dopadne,mrnous začne rust.drž se

luska__
31. srp 2017

@miaellen to si hlavně neříkej 🙂 hlavně dnes tam nic moc neni a v sobotu uz Jo.. buď pozitivní ❤️❤️

miaellen
autor
31. srp 2017

@bzubzalka bylo mensi a dopadlo to dobre ?

bzubzalka
31. srp 2017

@miaellen taky jsem se bála, už se budeš bát o prcka celý život😉 držím palce

bzubzalka
31. srp 2017

@miaellen jsem17tt, dnes na kontrole a dr.řekla,že je spokojená takže já taky😉 bojím se o prcka pořád,ale věřím, že bude zdravý.

miaellen
autor
31. srp 2017

@bzubzalka už jedno dítě, takže ty strachy znám.. ale u dcery těhotenství v pohodě, takže toto neznám, že by mi lékař řekl, že týden neodpovídá. děkuji moc, tak třeba naděje je... těhotenství Ti určitě skončí dobře, 17 tt je už fajn...

bledulka84
31. srp 2017

Ja mam obe zkusenosti, jak tu se spatnym koncem, tak tu dobrou. Naposled tehu neodpovidalo stari dle MS o 14 dni, ovulace vychazela az na 28 DC, spinila jsem taky, s prestavkami cely prvni trimestr a ted mi tu v naruci spinka petitydenni Kubicek.

bzubzalka
31. srp 2017

@miaellen když jsem.čekala 1.syna tak měl rozdílné stáří delky nožiček a bříška a je to zdravý kluk.

samaber
31. srp 2017

Nechci ti dávat zbytečnou naději, já měla nepoměr dva týdny. Věděla jsem ale kdy byla ovu, 28DC, což není úplně standardní. Mimco se pak na screening ve 13to dorostlo na stáří, které chybělo... U druhého jsem měla nepoměr taky (ovu 22DC) a.dr mi řekla, že je to zamlkle, což jsem obrecela, mládenec už spí 🙂))
Špinění může být jen prokrvena děloha, praskla zilka, nic nestandardního. Potrat spíš až bys krvácela při MS

miaellen
autor
31. srp 2017

@samaber o to špinění mi vlastně ani tak nejde, u dcery jsem v 9 tt dva dny také špinila a dobrý, ale o to, že nesedí velikost plodu.
holky jste hodné. moc děkuji za reakce. příští čtvrtek dám vědět. teď musím týden čekat.

ivuska1986
5. zář 2017

Ahojky, Tvé pocity dobře chápu, ale vydrž a mysli pozitivně. Dva dny po provedení těhu testu jsem začala špinit, dostala jsem ascorutin a ultrogestan, strašně me bolelo břicho a záda. Lékař mi sdělil, že vyhráno nemáme. Další kontrola za týden, objevilo se nám srdičko, pak přišlo další špinění a zpráva, že je mimčo o týden menší, tou dobou mi bohužel nikdo nevysvětlil systém počítání. Takže většina žen opravdu nemá ovulaci v polovině cyklu, věděla jsem, ze u me ovulace probíhá až na konci třetího týdne celého cyklu, pakliže počítají stáří miminka od poslední menstruace, máme opravdu mimčo dle jejich výpočtu o týden menší a je to tak v pořádku👍 teď jsme 35. týden a stále jsme o týden menší, z toho důvodu máme i dva termíny porodu, dle posledni menstruace a dle velikosti mimča. Taky mě ta zpráva strašně vyděsila, bulela jsem celou cestu domů, až pak mi to vysvětlila kamarádka zdravotní sestřička. Takže moc držíme palce a přejeme šťastný konec💕

miaellen
autor
5. zář 2017

@ivuska1986 a mimco mate v poradku, ze jo ? myslim ty screeningy a tak ? uz jsem se trosku uklidnila, take jsem se o tom bavila se znamou, zdravotnici..spinit jsem prestala a ve ctvrtek na kontrole se dozvim co a jak. ovulaci netusim, kdy jsem mela, ale ono ti lekari nas nekdy asi berou jako stroje, ze ovulace musi byt 14 den delky cyklu.

ivuska1986
9. zář 2017

Ahojky, tak jak si dopadla? Doufám, že mimco v pořádku👍 jj, zatim se nam daří, akorát se nám mimco moc nechce otocit hlavickou dolů, takže stále cekame, zdali si to rozmysli. Ještě máme měsíc, tak snad se umoudri. Jj, všechny vysledky v pořádku, akorát ve 30 týdnu nás odeslali do porodnice s tim, ze hrozí riziko předčasného poradu, celou noc me děsně bolelo břicho a mimco se tam furt mrdlalo, tak jsem radši zašla k doktorce, ta mi řekla, at si zapakuju, ze je to na hospitalizaci a v porodnici mi řekli, ze je vše v pořádku, čipek dostatečně dlouhý, hrdlo uzavřeny a poslali nas zpět domů. Takže co doktor, to jiný názor, asi, nevim, ale na vyděšení mi to fakt stačilo. Tak jsme rádi za každý další týden, co je mimco v bříšku. Tak držíme palecky👍

miaellen
autor
9. zář 2017

@ivuska1986 ahojky...po tydenni kontrole plod vetsi, lekar rekl, ze mi nemuze nic slibit, ale zatim to vidi spise pozitivne.. otehotnela jsem asi pozdeji. pry teprve 5 tt, mam prijit za tyden znovu.

ivuska1986
9. zář 2017

@miaellen no, tak super, to jsou pozitivní zprávy👍 při prvnim screeningu Ti stanoví "přesný" termín porodu, mezi 10-12 týdnem je prý měření plodu pro termin porodu nejpřesnější, teď nám to opět na předporodnim kurzu vysvětlovala porodní asistentka, říkala, ze méně než 1 třetina žen ovuluje v polovině cyklu, takže pak rádi doktoři používají názvy menší plod, i když menší neni. Kamarádka ma zase o týden větší mimco, jelikož ovuluje po ukončení menstruace. Jen škoda, že to doktoři nevysvětlí hned, člověk by nebyl potom tak vyděšeny. Tak držíme palecky, ať jste v pořádku👍 a kdybys něco potřebovala, tak se určo ozvi.

miaellen
autor
10. zář 2017

@ivuska1986 dekuji. i kdyby nebylo videt srdicko, nebudu se stresovat, kdyz je to teprve 5 tt..mozna, kdyby to byla gynekolozka byla by citlivejsi, nevim, ale lekar hned ze je nejake male a pritom ovulaci nepoznam, mohla byt kdykoli.pekny den preji.

ivuska1986
10. zář 2017

@miaellen určitě správný přístup. 👍Srdíčko můžeš vidět až třeba v osmém týdnu. Kamaradce v šestém týdnu lékař řekl, ze uz by měla mit srdíčko, že to tedy vypada i na možnost mimidelozniho tehu a srdicko se objevilo v osmém týdnu a je z jejich údajně možného mimodelozniho těhotenství neskutečně krásná roční holčička, je tak hodnoucka a tuliva, ze jim tyhle všechny stresy určitě uz několikrát vynahradila💓 Ale určitě uz tam budou ty dalsi věci, jako je gestacni vacek a to druhý už si nemapatuju. 😇 Nám se objevilo srdíčko v sedmém týdnu. Takže určitě není důvod ke stresu. Držíme palecky.

miaellen
autor
10. zář 2017

@ivuska1986 mam kamaradku porodni asistentku a ji take az v 8tt. ano, lekar rekl, ze vacek tam je, plod je vetsi, ale teprve 5tt. uz bych nikdy k lekari tak brzo nesla !!! premluvila me sestricka,mela jsem jit az pozdeji puvodne. zbytecne stresy..

ivuska1986
10. zář 2017

@miaellen no, zase to ber tak, ze bez toho ultrogestanu by třeba to spineni samo neustalo. Ja ho brala spolecne s ascorutinem do 12 týdne. Též jsem byla objednana az na osmý týden, ale vyděšeně jsem letěla hned, děsně me bolelo bricho a v zádech a po kombinaci těchto léků vše přestalo. Uvidíš, že Ti to miminko potom všechno vynahradi.💕 A na tyhle stresy uz budes jen vzpominat. Když jsem prisla v desatem týdnu na kontrolu po třech týdnech od poslední kontroly, byl to pro me zatim ten nejsilnější zážitek, miminko uz vypadalo jako miminko, leželo na zadickach a kopalo si nozickou💓. Blby je ten přístup doktorů, meli by vše lépe vysvětlil a ptát se, zdali jsme jejich sdělení rozuměli. Pak vždycky něco placnou, a my jsme z toho rozhozeny do další kontroly😇 tak se držte.

miaellen
autor
10. zář 2017

@ivuska1986 dekuji moc za mile psani ! mam ted starosti s dcerou v 1.tride a to mi pomaha nemyslet na starosti..☺ pekny den preji.

frndafrrr
10. zář 2017

@miaellen Ty starosti taky znám! 😀 Kort poslat tam kluka strelenyho...ale preji uspesne tehotenstvi (moje 3.jedine se spinenim, opozdene a na utrogestanu bylo bez jedineho problemu, narozdil od predchozich),kdyz teda vynecham ty v hlave 🙂)

miaellen
autor
10. zář 2017

@frndafrrr minuly vikend jsem byla fakt hotova...ale musim fungovat kvuli 6ti lete dceri...prirodu stejne neovlivnim.verim ale,, ze vse ok, kdyz se plod po tydnu zvetsil..nemuzu byt negativni.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru