Manžel u prvního ultrazvuku: Měli byste jít spolu?
Ahoj,
pozítří jdu na první ultrazvuk na potvrzení srdíčka, v ten den začínám 9 TT takže věřím že už půjde něco vidět.
Manžel by rád šel taky, já bych byla taky ráda aby tam byl abychom poprvé viděli srdíčko spolu.
Měly jste některá taky partnera sebou? Nevadilo to doktorovi? Případně myslíte že mu mám předem zavolat a zeptat se a nebo to nemáme řešit a prostě tam jít spolu? 🤷
Já chlapa brala jen na 1. a 2. screening. Trvá délé a doktorka se nam věnovala a vše pečlivě ukázala😊 Ty malý kontrolní jsou rychlý a za mě bylo zbytečné ho tam brát. Ale samozřejmě je to na každém. Pokud s tím doktor nebude mít problém tak proč ne😊🙏
@lenulacek Zkus si to přečíst ještě jednou, pokud stále nepochopíš, pak je to zbytečné.
@mourovatakocka neptal? Já teda rodila rychle, i přesto se mě doktorka u porodu ptala, jestli může být přítomna medička, tak jsem odkyvala, že joo a souhlasím teda s @lenulacek 😉
@veruuu_kubesovic Achjo. Opravdu je těžké si něco pořádně přečíst? Jednalo se o screening, nikoliv o porod. A pokud je to stále nejasné, tak mi víc vadil fakt, že manžel nesměl být, ač je se mnou stále doma, ale na přítomnost potenciálně nemocných mediků se mě nikdo neptal. Pokud bych byla ve stejné situaci znovu, slušně bych se na to zeptala. Teď už se snad s kovidem tak neblázní, ale co není, může opět být. Pokud jsem se ani teď nevyjádřila pochopitelně, pak nevím.
@mourovatakocka mě se tedy nikdy nestalo, ze by mi někam nacpali mediky a nezeptali se😳to čtu prvně teda… dokonce i když jsem byla na kožním se synem a byla tam kromě primářky mladá doktorka v zácviku, tak se mě ptaly, zda s tím nemám problém.
@mourovatakocka co to je za trapnou odpověd? No tak nevzali staryho na utz a co jako. Tak tam byli medici. Strasnej problém ze asistovali budoucí lékaři místo Franty z dediny.
@lenulacek Tak tato vaše poslední odpověď je nejen trapná ale ještě k tomu hloupá. Ten jak vy píšete Franta z dědiny je otec dítěte, a opravdu není podle zákona o zdravotních službách možné aby mu zakázali přítomnost. Chce si to nejdřív něco zjistit než napíšete takovou hloupost. A medici zase nemůžou být přítomni pokud jim k tomu ta dotyčná nedá PÍSEMNÝ souhlas.
@lenulacek Děkuji za poslední příspěvky, alespoň jsem si udělala představu o tvých postojích a už vím, že další komentář není nutný.
@zuzineckah Nj, asi jiný kraj a jiný mrav 😁
@jola777 Ty jo, písemný souhlas si nějak neumím představit, to přece musí zdržovat 🤔 Však jen ať se hoši a děvčata učí, na tyhle sice ani nemluvili česky, tak je otázka, jak nám pak budou u nás užiteční, ale jen z knížek se nenaučí. Jen mi nějak chybí ta elementární slušnost.
@mourovatakocka Nezdržuje, na to jsou připravené formuláře.
@mourovatakocka hodíš jeden podpis a je to, otázka pár sekund 🙂 Hele, oni se ten jazyk naučí, znám spoustu vynikajících lékařů, kteří jsem přišli studovat a měli jen základy. Naše ortodontistka je Arménka a teď už mluví plynně česky, je slyšet jen přízvuk 🙂

@mourovatakocka tak ti medici se taky musí učit ze. To ti fakt tak strašně vadilo? Pak nadávate ze nejsou lékaři..