Motání hlavy v 6tt

zetpee
15. bře 2019

Motá se někomu z vás hlava? Mě se motá skoro pořád.. A to se nemusím jen prudce zvednout. Nejhorší je to když jdu do krámu, vždycky myslím, že sebou švihnu na zem :( co na to? Zítra jdu do práce a v pondělí na první prohlídku tak si řeknu o neschopenku..

leniczka23
15. bře 2019

@zetpee Je to normalni..zkus kafe..me.pomahalo..neni to zbytecny jit kvuli motani hlavy na neschopenku?

journals
15. bře 2019

To k tomu patri. Jak dlouho se ti ta hlava mota?
Na neschopenku bych jen kvuli tomu nechodila. Nerada rikam takove veci, ale budes muset snaset horsi, nez “jen” motani hlavy.

journals
15. bře 2019

@leniczka23 koukam ze uz jsi me s nazorem predbehla 😄. Myslim, ze chodit na neschopenku sotva se pocura test je sakra brzo. A kvuli motani hlavy uz uplne.

lvl16
15. bře 2019

Já jsem v 7. týdnu a hlava se mi taky motá, asi nízký tlak. Snažím se vstávat pomalu, když to na mě přijde, tak si sednu, ráno si dávám slabou kávu.
Myslím, že tohle není důvod k neschopence, má to tak snad každá nastávající maminka 🙂.

zetpee
autor
15. bře 2019

Holky jdu na neschopenku kvůli předešlému potratu.. Motat hlava se mi začala tak týden zpátky.

leniczka23
15. bře 2019

@zetpee tak drzim.palce at je ted vse v.poradku🍀 a to.motani prejde..😊

sister05
15. bře 2019

No, asi jsem výjimka. Od 7tt jsem doma na PN. Tedy asi čtyři měsíce. Pokud se kolegyně necítí na to, aby chodila makojakopako, tak ji nechme. Však nikdo netušíme, co za práci dělá a jak je to fyzicky či psychicky náročné. A za ten stres to nestojí. Myslím, že finanční důsledky pn jsou nám všem jasné, čili i ona ví co dělá. Já jsem doma kvůli předchozímu potratu, komplikacím v tehu už od začátku a navíc - moje práce je velmi riziková. A ikdyz jsem si zrovna vybudovala kariéru anz ysil se mi v prosinci plat, jsem doma a mám z toho kulový. Asi mám jiné priority. 👌👍😂

zetpee
autor
15. bře 2019

@leniczka23 děkuji.

leniczka23
15. bře 2019

@sister05 tak pokud ma.praci kterou by jako tehotna nemela vykonavat, neni to na neschopenku, ale jeji zamestnavatel je povinen ji priradit pozici, kterou jako tehotna vykonavat muze..pokud takovou pozici nema musi ti platit 100%
Pokud je doma kvuli rizikovemu tehotenstvi viz ty a zakladatelka je to jasne..ale jinak dnesni trend ala jeee dve carky tak letim pro neschopenku opravdu nechapu a pokud k tomu neni z lekarskeho hlediska duvod ani gynekolog by tu neschopenku psat nemel.
Priority? Jako ze kdyz jsem chodila do.prace do 32tt tak mi nezalezi na zdravi miminka? Aha..
A opakuju, ze pokud je k PN duvod jako je rizikove tak o.tom se tu vubec nebavim.

journals
15. bře 2019

@sister05 No... já budu asi za zlou, ale jelikož jak to tu čtu, tak na koníkovi potratila snad každá druhá (tím to vůbec nezlehčuju!) tak kdyby kvůli tomuto důvodu podstatná část republiky nepracovala. Protože jak tu všichni víme, tak to, že budu sedět doma na zadku se potratu v 6. tt nezabrání (pokud není prokázáno, že potrat proběhl opravdu kvůli práci - a to nikdo nepotrvdí).
Kdyby šlo o idikované rizikové těhotenství, je to něco úplně jiného, ale úvodní dotaz byl o nečem jiném.
Jsem tady asi výjimka, ale pro mě motání hlavy a předchozí potrat nebyl důvod k tomu, abych nechodila do práce sotva zjistím, že jsem těhotná.
Samozřejmě, každého věc, priority a zdraví, ale když tu čtu některé (ne)důvody proč tu holky na rizikové chodí, tak se vůbec nedivím, že kontrolují těhule, jestli opravdu dodržují vycházky. A kontroly by měly být přísnější.

zetpee
autor
15. bře 2019

@leniczka23 kdyby h nepotratila, tak do práce chodím normálně.. Ale takhle bohužel, priorita je donosit zdravé dítě a potom až práce..

leniczka23
15. bře 2019

@zetpee jak jsem psala, tohle naprosto chapu. 🍀

mishulka26
15. bře 2019

@journals no zatím to je jen motání hlavy, ale paní z toho taky může omdlít. Nízký tlak není sranda mě se to stalo naštěstí doma a kdybych si ihned nesedla tak bych skončila na zemi. Nakonec jsem si musela jít hned lehnout, tohle bych v práci zažít nechtěla nevím co bych tam dělala kdyby se mi tohle stalo. Taky jsem od začátku na neschopence, předtím jsem měla zamlklé těhotenství a teď jsem v 6 tt špinila a v 7 tt krvácela takže klidový režim atd. od té doby mi doktor nikdy neřekl, že by mě ukončil neschopenku, řekla jsem mu, že pracuji na 3 směny tak to pro něj byl další důvod proč mě v tom stavu nechal doma. Ale chápu, že pro někoho jsme vyžírky. které se jen válí doma, ale příště bych to udělala znovu sice jsem chtěla pracovat co nejdéle, ale po tom krvácení pro mě byla priorita zdravé miminko.

petulejan
15. bře 2019

@journals Asi tak,ale když to tak vidím,tak ani doktoři nejsou nijak proti. Můj se mě pořád ptá,jestli to zvládám,dělám v kanceláří, a kdyby prý ne,tak mi napíše neschopenku. Ne že by mě to nějak extra tady bavilo,ale asi bych se doma kousala nudou a kynula a kynula,takhle aspoň vyvinu nějaký pohyb. A také mám za sebou potrat. A motání hlavy? Ano bylo,ale ne celodenní,jen při rychlém pohybu třeba.

journals
15. bře 2019

@mishulka26 Krvácení je asi trochu jiný příběh. To asi chápeme všechny...
@petulejan mě se třeba dr. ptala hned, snad ještě předtím, než mě vyšetřila a děsně se divila, že neschopenku nechci. Prý jí dává všem, protože jí dnes vyžadnou všechny těhotné ženy.

Holky, nevím. Asi jsem divná, ale týden po zjištění těhotenství už řešit neschopenku je prostě brzo. Nevím, co budete dělat později, až bude hůř.

petulejan
15. bře 2019

@journals no co se pohybuji kolem známých a kamarádek,tak je to jen o tom,že se snaží otěhotnět proto,že už je to v práci nebaví a není nic jednoduššího,než jít na neschopenku potom,to vám doktor asi v tomhle stavu nezakáže a ani to nebude riskovat....

srdmngz
15. bře 2019

Mě začalo takovéhle motání hlavy v těhu taky, přesně sekla jsem několikrát s sebou v obchodě, a nakonec se z toho vyklubala Anémie (chudokrevnost)
Takže doporučuji si říct o odběr krve 🙂

lenatko91
18. bře 2019

Taky jsem v 6tt a motá se mi hlava.. mám v práci dost stresu, tak jsem si vzala dva dny volno na odpočinek a docela to pomohlo. Ale na neschopenku bych šla leda při rizikovém a nebo jestli začnu zvracet.. motání hlavy je to nejmenší si myslím..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru