Neplánované těhotenství a doktor na dovolené. Jde se objednat někde na ultrazvuk?

6. led 2020

Ahoj holky, jsem zřejmě neplánovaně těhotná přes antikoncepci. Je to celkem šok. Bohužel můj doktor teď bude 14 dní na dovolené, tak se chci zeptat, jestli je možné se objednat třeba v genetu nebo někde na obyčejný ultrazvuk, abych věděla na čem jsme. Miminko si chceme nechat, ale ta nejistota je docela na prd.

agneska7
6. led 2020

A kolik dní máš zameškanou ms ?

agneska7
6. led 2020

Pokud si chcete dítě nechat stejně Dr něco uvidí až v cca 5-6 TT .

autor
6. led 2020

@agneska7 jako já to vím, že doktor stejně nic moc neuvidí, jen mi to přijde prostě šílený a manžel asi pořád trochu doufá, že je to nějaký omyl. Já mam od porodu hrozně nepravidelnou ms, minulý měsíc jsem si nechala vyndat tělísko, protože jsem strašně dlouho menstruovala a byla hrozně silná, nechala si napsat prášky, při kterých můžu kojit, a hned první měsíc takovejhle šok. U těhle prášku některé ženy prý ani nemenstruují, takže jsem to vůbec neřešila. Udělala jsem si test jen proto, že jsem si uvařila kafe a udělalo se mi hrozně zle, což se mi stalo u obou dětí, tak mě to vydesilo a pro jistotu jsem si ho udělala.

radullah
6. led 2020

Přesně jak se tu píše, pokud si chcete miminko nechat, neplaš 🙂 Otěhotnění přes antikoncepci není nic rizikového (pokud to není nitroděložní tělísko nebo něco takového), na ultrazvuku půjde něco vidět až tak 6 týdnů od poslední ms, ten první trimestr je stejně buď a nebo, nic moc se nezjistí. Hoď se do klidu. Tělo samo pozná, kdyby to nemělo být v pořádku a moc daleko by těhotentví nepustilo. Kdybys špinila nebo krvácela, volala bych třeba k zastupujícímu gynekologovi (u nás to bývá například gyn.ambulance v nemocnici, když není zástup u jiného gynekologa). Držím pěsti 🍀

radullah
6. led 2020

moje blízká kamarádka otěhotněla přes antikoncepci a silná antibiotika :D asi se ty miminka prostě narodit mají nebo co :D Taky byla slušně vyšokovaná, navíc tam se ještě řešila ty antibiotika, která byla vyloženě v těhotenství zakázána. Chlapeček to ustál bez jediné újmy 🙂

autor
6. led 2020

@radullah já spíš na manželovi vidim, jak je nervní, že prostě neví, co bude, těch 14 dní bude dlouhých, tak jsem jen myslela,jestli to nejde se někam objednat a třeba si to zaplatit.

merope
6. led 2020

Nepotřebuješ utz, stačí krevní testy. Tak pokud máš poblíž třeba ten Gennet, zkus tam zavolat. Tuším to jde i u obvoďáka.

pabka
6. led 2020

A odkud jsi?

volfici
6. led 2020

Na UTZ stejně nic vidět nebude, maximálně můžeš zkusit test z krve jako samoplátce. Tam bude výsledek jednoznačný. Může se ale stát kdykoliv cokoliv, prvních pár týdnů je to bohužel tak trošku loterie. Ale pokud miminko chceš, nejlepší pro vás bude, abys byla v klidu a nestresovala se. Za dva týdny až se doktor vrátí z dovolené, už bude na UTZ určitě něco vidět.

radullah
6. led 2020

zkusila bych třeba tu gynekologickou ambulanci v nemocnici -jestli máte, tam mi brali i krev na hcg

autor
6. led 2020

@radullah
@merope super, mě proste stačí vědět, že to tam je nebo ne, klidně jen z krve, pak už si počkám na doktora.
@pabka z Liberce

autor
6. led 2020

@volfici já vím, že první trimstr se může stát cokoliv, já jsem se situaci celkem smířená, asi to tak mělo být, manžel to rozdýchavá (máme děti rok a tři) a ta nejistota tomu nepomáhá..

jjasmina
6. led 2020

Tak oni ti stejně max vezmou krev a z toho se pozná max výše hcg nic víc.

leniczka23
6. led 2020

zajed do neiblizsi laborky a nech si nabrat krev na hcg..za 3 dny znovu a bude jasno.

pabka
6. led 2020

Poradila bych v Praze, v Liberci nevim

volfici
6. led 2020

V Liberci v Gennetu nebo normálně v nemocnici si zajdi na odběr jako samoplátce 🙂

suromana
6. led 2020

Zajít na odběr jako samoplatce nebo se pokusit domluvit s obvodním lékařem. Na UTZ ještě nic nebude.

autor
6. led 2020

@volfici moc díky, já jsem právě nevěděla, jestli něco takového vůbec jde..

hanka_333
6. led 2020

Nebo proste zkusit zavolat jinemu gynekologovi, treba te za priplatek vysetri. Mozna i na pojistovnu, kdyz mu vse vysvetlis.

j.a.n.i
6. led 2020

Ja spis nechapu co ti ta krev rekne navic, tehotensky test funguje na principu detekce hcg stejne jako se zjistuje z krve, takze pokud ho mas pozitivni, tak jsi tehotna.

market177
6. led 2020

Taky si myslim, ze je zbytecne nekam chodit, stejne by tam videl max. dutinku a to jeste nemusi nic znamenat..byt tebou pockala bych klidne ty dva tydny co ma tu dovolenou a sla bych pak 🙂

skarol
6. led 2020

Tak jestli jsi začala ha užívat teprve před měsícem, tak pravděpodobně ještě ten první měsíc nezačala účinkovat, teda mě Dr varovala několikrát ať se hlavně první měsíc chráníme i jinak. Jinak držím palce ať vše dopadne tak jak si přejete 🙂.

autor
6. led 2020

@skarol já jsem začala brát prášky prvni den MS a na příbalovém letáku bylo psáno, že jsem chráněna hned, přesto jsme se po ms pak ještě pár dní i chránili pro jistotu a stejně to takhle dopadlo..no prostě to fakt nechápu.
@j.a.n.i asi jo, asi je to blbost, jen tomu nějak asi nemůžeme úplně uvěřit, tak to chtěl mít manžel potvrzené i od někoho fundovaného.
Je to pro nás velká čára přes rozpočet, malý domeček, kam moc nevím, jsk ty děti jednou v pubertě naskládáme, malé auto, opět probdělé noci, no je to šok, ale mimimko je v dnešní době dar, tak to tak beru já a manžel to snad taky nějak přechroupe.. on ho bude milovat a bude pomáhat všechno, jen byl prostě rád, že už máme plenkové období za sebou a že už si může prcky víc užívat, navíc je to praktik, takže samozřejmě řeší právě ty praktické věci jako je pokojíček, auto, peníze a tak.. ale my to dáme, jen to musíme rozdýchat..

martaskaaa
6. led 2020

Já to tak měla, zjistila jsem že jsem neplánovaně těhotná a čárka naskočila hned po namočení. Můj Dr byl 2 týdny v Africe, tak jsem hned druhý den jela do nemocnice na gynekologickou ambulanci,tam udělali utz a už blikalo srdíčko,byla jsem 6+3 😄 ptz čekat 2tydny by mě jeblo. Hlavně když mi v CAR tvrdili, že to přirozene nepůjde a tak jsme ochranu už neřešili a zrovna se to ani nehodilo a bum 😀 můj taky mel různé scénáře vadných testů, cysty apod... Ale po dalším testu jiné značky bylo téměř jasno a druhý den potvrzeno. Teď už mu je 15mesicu 🤩 takže pro váš klid obou bych jela klidně i jako samoplatce na krev, čekání by bylo stresující pro všechny

jjasmina
6. led 2020

@martaskaaa V poslední době všude čtu , že v CAR kolika ženám se řeklo, že otěhotnět nejsou schopné apod a nakonec normal otěhotněly, to by mě zajímalo jestli pak mužou chtít vrátit peníze..Teda jestli se za ty to platí

autor
6. led 2020

@martaskaaa moc gratuluju, to musela být radost ❤️.. my máme dvě děti, obě na první pokus...takže jsme si fakt dávali pozor, aby nepřišlo třetí, když víme, že u nás je to raz dva.. no a máme třetí na první pokus a ještě přes prášky.. já vím, že je to zázrak, co by za to jiní dali🤦.. já se to snažím brát pozitivně, i když z toho mám strach, ale z nějakého důvodu k nám to miminko chtělo, tak to tak asi mělo být... Snad to i manžel rozdycha, on je skvělej, tak potřebuje jen trochu času..

martaskaaa
6. led 2020

@jjasmina ja tam chodila v r.2014-15. Byla jsem na laparce kvůli PCOS a pak 3x IUI a závěr byl, že to přirozene nepůjde, že jedině už IVF. Ale na to jsem nešla. Protože spousty lidí s mým problémem díte nakonec mělyi. No od té doby jsem žádnou ochranu nepoužívala, vlastne od r.2012 jsem se nechránila a nic. Až najednou 4.unora 2018 jsem objevila svoje první // 😀 Zázrak.

jjasmina
6. led 2020

@martaskaaa Tak aspon, že tak 🙂

martaskaaa
6. led 2020

Pro anonym: Popravdě já začala brečet a hystercit, protože můj měsíc předtím prohlásil, že dítě nechce, že budeme řešit vlastní bydlení a stavět barák 😀 Byl z toho hotový, ale nakonec to přijmul a teď malýho miluje a už si to bez něho nedovede představit. Ale jako kdybych měla otěhotnět teď zase, tak nás trefí šlak oba, protoze ten barák pořád nemáme, kvůli prvnímu a já se na to absolutně necítím. Tak držím palce

krupka3
6. led 2020

@radullah Atb rusi ucinky antikoncepce, pise se to i v jejim pribalovem letaku, tak by dost mozna neotehotnela, kdyby si ho poctive precetla.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru