icon

Neschopenka od cca 3. měsíce těhotenství

nikoletaxx
25. črc 2016

Ahojky je tu někdo, kdo zůstane doma na neschopence z důvodu nevhodného zaměstnání??

Strana
z3
lucykal
29. črc 2016

@ilonka12 copak si dělala za práci?

lucykal
29. črc 2016

Co se týká vycházek ze začátku jsem neměla žádné stejně byla opakovaně v nemocnici a pak jen ležela poté 4 hodiny a asi 14 dní před porodem 6hod

irena06
29. črc 2016

Já jsem od začátku těhu doma na neschopence 😉

denni23
29. črc 2016

Ano já mám neschopenku asi tak od pulky 4 měsíce

denni23
29. črc 2016

Já teda dělala na lince. Přeřadily mě na lehkou pozici ale stale v provozu. Takže 8 hodin na nohou. Odpolední v tý hale příšerný v těhlech vedrech. Stále sem se ohybala xkrát za hodinu. Zaměstnavatel mi jen řekl to že mě práci umožnil, že to není nic náročného a že jako těhotná bych to měla zvládat. Ale nikdy jsem tam těhotnou neviděla pracovat. Oni se prostě stále jen vymlouvali. Nechtějí dát 100% a tak čekají kdy to ty těhotné vzdají a jdou raději na neschopenku. Tak takhle to bylo u mě.

sisstin
29. črc 2016

@denni23 to je prave to, ze dle zakona je nevhodnych praci pro tehu celkem malo no..

denni23
29. črc 2016

@sisstin no právě. Ale spíš se někdy už nedají zvládat fyzicky.

blondynka400
29. črc 2016

@jipe jenom poznatek ze zkušenosti z praxe. I když těhotné nabídnu práci vhodnou pro těhotnou, na nabídku nepřistoupí a když vidí, že na překážky mne neukecají, nechají se napsat od doktora PN, protože se jim prostě dělat nechce... Za poslední 3 měsíce to u nás už byla cca 5 těhotná a všechny jsou nakonec na neschopence, ani jedna nebyla s náhradní prací spokojená 😝

sisstin
29. črc 2016

@denni23 ja delala v prvnim tehu tusim do 25tt, nez mi skoncila smlouva. Delala jsem 16tky, tahala pytle s prachama, denni tisk, stala na nohou atd. Docela jsdm uvitala, ze mi ta smlouva skoncila. Dr mi PN nevypsala. Ted jsem delala ve skolstvi, coz by bylo na pohodu, ale zdravotni problemy jsem mela, rakze PN.

mitchie
29. črc 2016

Já šla ve 3 měsíci, práce na lince, zvedala jsem 13kg nárazníky, sefik sliboval jinou pozici a měsíc nic tak jsem šla. Vycházky max 6 hodin, kontroly chodí dopoledne co vím že zkušenosti. Na mě byli jen jednou, na kamarádku co bydlí o panelák vedle přišli 3x.... jinak neschopenkab- 60% hrube mzdy a mateřská se pak počítá za období kdy jsi normálně pracovala. 🙂

jipe
29. črc 2016

@blondynka400 Jo to věřím, že spoustě těhotných se dělat nechce, ale at si pak nestěžují, že mají vycházky jen 6 hodin a museli jít na neschopenku z důvodu nevhodné práce.

blondynka400
29. črc 2016

@jipe to souhlasím... Ale stejně si budou stěžovat a zaměstnavatel je ten nejhorší na světě.... Kdyby jsi slyšela, co si občas vyslechnu, včetně toho, že snad ani nemůžu být žena, když je nutím chodit do práce, že budu moct za to, že potratí a že je vidět, že jsem nebyla nikdy těhotná. To mne pobaví vždycky nejvíc 😀

sisstin
29. črc 2016

@blondynka400 ono je to tezky, i kancelarska prace je blba, kdyz treba v tehu ma clovek tlak v riti a je schopen 3x do hodiny omdlit, pokud nelezi. Asi to chce toleranci z obou stran. Ja zas donesla papir od dr, ze mam mit 8h smeny, zam. se mi vysmal, hodil papir do kose a dal jsem jela treba 4 16tky za sebou.

blondynka400
29. črc 2016

@sisstin tak jasně, to je něco jiného. Ale já všem nabízím práci na 7,5 hodiny v ranní směně.
Jako jo, ale to, že těhotná těhotenství "nezvládá" přeci není problém zaměstnavatele, to si musí řešit sama. Buď má fyziologické těhotenství a je práce schopná a nebo má objektivní problémy a rizikové těhotenství, a pak má být opravdu na PN a 6 hodin vycházek je až moc. A jestli nezvládá fyziologické těhotenství, má si vzít neplacené volno, po vyčerpání řádné dovolené. Zaměstnavatel přeci není odpovědný za to, že žena otěhotněla....

sisstin
30. črc 2016

@blondynka400 no ja ty vychazky nevyuzila vubec, jak mi bylo blbe. Ok mi bylo, az kdyz jsem nastoupila na MD.

anezka22
30. črc 2016

Také trochu nechápu že některé i přes snadnou práci ihned jdou na nesxhopenku,bez zjevného zdravotního problému... Já naštěstí krom jednoho týdne funguju dobře, ještě ve 20 TT nosim bedny a balíky a jezdím s poštou :D I když mě to už lehce zmáhá, aspoň něco dělám... Až budu doma vím že se po týdnů budu nudit 🙂

hul
30. črc 2016

Já byla na neschopence v prvním trimestru cca. měsíc. Bylo mi fakt zle což na dispečinku není ideál. Nicméně zaměstnavatele o těhotenství věděl od 6tt. A už na začátku me neschopnosti prohlásil, ze už semnou dal nepočítá. Ted je to druhy týden co opět pracují a vše krásné zvladam 🙂 No a zjistila jsem, že nejsem vůbec vypsána na rozpisu směn na srpen. Přitom zaměstnavatel me viděl nastoupit. Navíc jsme mala firma a já jsem jeden ze dvou němčinaru 🙂 Pracovat chci a doufám ze se to vyjasní. Tak jen aby jste viděli, ze je i opačný extrém 🙂 Jsem v práci moc rada a chtěla bych vydržet co nejdele . Těhotenství je naštěstí zcela v pořádku.

konik_mischel
30. črc 2016

Nechápu dámy, co vidí na testu // a běží pro neschopenku. To, že mi na začátku těhotenství není dobře není podle mě důvod být doma, pokud tedy nedělám u pásu, kde 10x odběhnout na wc prostě nemůžu. Zvracela jsem do konce 5. měsíce, normálně jsem chodila do práce a dojížděla každý den hodinu autobusem - ty cesty byly očistec v těch vedrech, ale asi nejsem jediná co špatně snáší horka a vydýchaný vzduch v autobusu. A ani na vteřinu mě nenapadlo zůstat doma, protože zvracím - to je prostě normální v těhotenství. Stejně jako spousta jiných věcí - větší únava, atd... Dřív normálně ženské chodily do práce bez keců a dneska je výjimka ženská, co chodí do mateřské do práce. Navíc mě přijde, že každá druhá má pocit, že její práce je děsně riziková ( protože sedí celej den na zadku a může mít hemeroidy, nebo zase stojí a bolí ji nohy, nebo má stres v práci - ten má každý, že? nebo dalších xxx důvodů, proč nejde zrovna v jejím případě pracovat). Možná by stálo za to, aby se některé dámy zamyslely nad tím, jak chtějí zvládat dítě, které v noci nespí, pláče, musí se mu věnovat více než 8h denně, když mají problém ve 3. měsíci chodit do práce. Pro rýpaly - nebavím se o ženách, které mají opravdu zdravotní problémy a leží 9 měsíců jen aby miminko udržely - ty ale pak nevypisují na MK, jak je nespravedlivé, že na ně přišla kontrola, nebo že nemůžou jet v PN na dovolenou k moři.

jipe
30. črc 2016

@sisstin - měla jsi na něj poslat inspekci práce
@blondynka400 jasně, když 3x do hodiny omdlívá, tak asi není práce schopná a dr. jí napíše neschopenku a je to v pořádku. Já teda dělala v kanclu + sem tam cesty po čr, nastoupila jsem na md 8 týdnů před, že mě bolely záda, bylo vedro a cestování vlakem 40 minut už začínalo být náročné. Doma bych se zbláznila.

veraskvorova
30. črc 2016

Ahoj chtěla bych taky přidat jsem tedy na rizikovým tak je to trochu něco jiného ale s práci číšnice to není jen tak jednoduché, říkáte co je nošení půllitru?Tak si spletete kolik jeden váží a když jich nechcete nést hodně tak zase behate maraton,ano pohyb je zdravý ale když jste tak nějak v poklusu cca 5-6 hod kdy si ani na záchod pořádně nenajdete a pak ještě ve stresu protože zákazníkům je jedno ze ještě těhotná a nejsou dvakrát příjemný tak to podle mně taky není moc vhodné prostředí.Poprvé jsem to jakž takž zvládla a byla jsem ráda ze jsem v práci ale bohužel právě tato práce a asi i její podmínky mi tenkrát zapříčinily ze jsme o mimi přišli.

bajjunka
30. črc 2016

Taky jsem. Šla jsem v 15tt. Dělala jsem na hale, hrozné horko, než průvanu, a všechny haly a závody ve firmě jsou na tom stejně. Dokonce jsem to i obrečela. Svou práci miluju. Už jsem měla pár záchvatů, že si nemocenskou zruším a nějak to do konce záři doklepu, ale chodila jsem domů tak oteklá..... Vypadala jsem o 15kg těžší.

ilonka12
31. črc 2016

Děkuji moc holky 😉

renylu
1. srp 2016

@nikoletaxx Ahojky já ted řeším stejný problém. Pracuji v dětském domově a je tu každodenní stres a nervy. jsem cca ve 4-5 tt , říkám si že je dost brzo jít na marodní, ale na druhou stranu bych nerada něco zanedbala. Nechci aby se něco stalo jen díky zbytečnému stresu v práci. Prosím o nějaký názor

renylu
1. srp 2016

a to nemluvím o tahání dětí a těžkých nákupech :-/

somalicats
1. srp 2016

@renylu a ted si predstav, ze jsou zensky, co uz doma nejake to dite maji a znova otehotni. Dite tahaji, nakupy tahaji, vari, perou, uklizi...

astyna
1. srp 2016

Já jsem pracovala až do 34.tt jako skladník 😠 a fakturantka v jednom. Každý týden zboží o váze cca 2 tuny nanosit na rudl, vyvézt nákladním výtahem, odtáhnout do skladu, znovu vyložit a asi ještě 5x zopakovat 😠 To byl tělocvik panečku. Ale možná i proto jsem pak zvládla finiš těhotenství v pohodě 😀 U mě přeřazení nebylo kam, byla jsem jediný zaměstnanec. A to nemluvím o naschválech ze strany vedení, kdy mě tam ve dnech, kdy chodilo zboží, nechávali samotnou. Práci přesčas bych ani nespočítala...

Když to jde, zkus se domluvit ústně, na férovku.

renylu
1. srp 2016

@somalicats jde vidět, že absolutně nevíš co tahle práce obnáší 🙂 mít jedno dítě svoje a nebo 8 cizích, nevychovaných a problémových, je trošku rozdíl. nemluvě o nemocech, které tu jsou (vši, svrab, impetiga a další..) nejsem bebíčko, které se chce ulejvat, tu práci i přes tohle mám ráda, ale nestojí mi za nějaké nemoce, či problémy. Nepsala jsem sem proto, abych četla odpovědi ve stylu - představ si....... Já myslím, že zrovná já si umím dost dobře představit co obnáší starost o děti ! Mám jich v práci 8 od 3 do 15 let.

tvojka43
19. srp 2016

Ja som od zaciatku tehotenstva na PN. Myslela som si ze teraz uz po mesiaci ma posle do prace ale nie, nechava ma vypisanu. Ale nevadi mi to. Stat na nohach od rana by som nedala, som casto unavena, a keby som sa moc namahala tak by som mala vytoky furt. Takze som rada ze som PN. 🙂

vvvalentynek
26. zář 2016

@renylu
Buď doma, práce si ještě v životě užiješ až až, než něco zandbat, pak si to budeš jen vyčítat a na nikom si nic nevezmeš! Radši klid a pohoda a pak se to podepíše i na miminku, když jsi dlouho v práci tak jsou děti hyperaktivní a pořád brečí🙂

renylu
26. zář 2016

@vvvalentynek moc děkuju za podporu 🙂 dnes screening a miminko je zdravoučký ❤️ Zdravíme 🍼🙋🏻

Strana
z3