Neschopenka od praktického lékaře.
Ahoj holky ,dnes si mám jít pro neschopenku do práce. Vubec nevím s cim tam mam jit😢
Poradte prosím ,abych nebyla za blbku a normalne mi ji dal😫
@alubif ale to zase pleteš 2 věci dohromady, normální člověk ty vycházky snad dodržuje...
@marcicek84 Nemam. Spis ty je mas, kdyz tady tak kopes do ostatnich a urazis je. Zamysli se nad sebou a nad svym pristupem k lidem, kteri roky studuji, aby neco umeli.
@sudylichozrout - možná by ses měla podívat nejdřív na sebe, v každé diskuzi jedeš do někoho, ani nemusíš, jenom chceš, není to v žádném tématu, že bys vysvětlila, proč tě zrovna tohle tak sejří, to je permanentní, co myslíš, že ti nenapíše pak člověk zpátky co si zase myslí o tobě???
@marcicek84 Opravdu nechapes psany text. Takze to zkusim takto: JE MI SKUTECNE CELKEM SUMAK, CO SI O ME MYSLI NEJAKY MARCICEK84 A TOBE PODOBNE DAMY.
@marcicek84 já se nebavím o vycházkách, to jsi v diskuzi o pár řádků výš s někým jiným, ale vysvětluju ti, že simulanti se dají vyseparovat vyšetřením od odborníků ke kterým je PL pošle. protože to dobrý praktik udělá.Teprve pokud selžou opatření, které lze léčit ambulantně bez neschopenky, pak se řeší neschopenkou. Nemusíš se váže i praktici i odborníci mají své metody jak poznat bolet, existují na to různé skály, dotazníky, ale u konkrétních bolesti i klinická vyšetření. Ale ty máš praktiky, kteří lidí snaží léčit aniž by napsali bezdůvodně neschopenku za povýšené a ukazující sílu... Ne, jen dodržují pravidla a potup lege artis.
@alubif Je to marný, je to marný, je to marný...
@somalicats já vím, ale my doktoři máme pořád snahu vysvětlovat, trávit s lidmi víc času na úkor rodin a vlastního zdravi a stejně vždycky přijde nějaký kopanec i když jde o dodržení zákonů a pravidel.
Teď koukám, že tam mám několik automatických přepisu, ale odeslala jsem dřív než jsem si to po sobě přečetla - děti chtely mlíko a hrušku 🤦🙈😅. Už se to nestane 😊
@alubif Já vím, taky mám tendenci pořád vysvětlovat, ale s postupem času mě to nějak přestává bavit. I když jak trefně pronesl jeden kolega - "já co mám ty malý děti, tak jsem takovej trpělivej… takže ještě jednou..." 😀
@sudylichozrout vidíš, mně je jedno zase co si tady o kom myslíš ty, každopádně jsem se zřejmě opravdu trefila, vzhledem k těm velkým písmenům, tak možná by ses měla vyklidnit…Nicméně já taky roky studovala abych něco uměla a děkuji bohu, že se aspoň ten lidský přistup mně zbyl...
@alubif už jsem to několikráte vysvětlovala, ale je to marný...
@marcicek84 Trefila jsi stejny prd, jako vylitej myslivec. Vyklidnena jsem naprosto, nemej peci. Ty me fakt nerozhazis. Velja pismena byla proto, ze jsou snazsi na cteni. A ze z nich mozna lepe pochopis obsah sdeleni. Inu, ani velka pismena nepomohla. Tak to uz je mi lito, skutecne nemohu za to, ze jsi tak nechapava. Mej se pekne, nase debata postrada smyslu.
@sudylichozrout ámen 😀 hele na tom netu sedíš non stop, jestli ti to přijde normál a ok, tak ti říkám, že to normál fakt není, pokud máš práci a 2 děti a 3. na cestě a spíš jen 3-4 h denně a přesto ti pud sebezáchovy neřekne, že máš kašlat na MK, jmenuje se to závislost na určité formě sociální sítě a ta se jako taková léčí...
@marcicek84 Dekuji za zevrubnou analyzu meho zivota, pani Freudova. Nemam duvod kaslat na MK, odpocivam tu. A rada. Jak rikam, mam dusevne hodne narocnou praci a celkem velka ztrestiprdla v podobe dvou pidizviku. Fakt je neskutecny relax tady resit hovadiny a handrkovat se tady treba s tebou. Perfektne si u toho odpocinu. Nekdo kouka na vymenu manzelek, aby vypnul hlavu, ja se bavim na koni o plenkach a PN a mezitim tvorim hodnoty ruznych druhu.
Kazdopadne ti dam jednu dobre minenou radu. Nestrkej frnak do veci, ktetym nerozumis a ani do veci, do kterych ti nic neni. Coz je treba traveni meho volneho casu.
@sudylichozrout já tomu tady říkám guilty pleasure, ten výraz miluju. Na sofistikovanějš odpočinek nemám čas ani sílu, ale tohle je taky zábava 😂
@drep Presne tak. Jakmile vezmu do ruky knizku, uz musim sroubovst hlavu a to je presne to, co nekdy nechci delat. Vylejt sisku taky nemuzu, protoze jsem 2v1, TV nemame, tak mi zbyva Kun a baby na nem. Nektere mam moc rada, jine mi lezou na nervy. Je to obcas az trochu masochismus se s nimi sporit, ale na druhou stranu, kde jinde fakt pokecas o takovych bejkarnach jako tady? Kdybych sla na sve pratele s kojenim, vlhcenymi ubrousky, ockovanim ci PN, mysleli by, ze mi svihlo 😀
Teď jsem si vzpomněla na hlášku mé kamarádky porodní asistentky, když potkají neštěstí v podobě zde jisté přispěvatelky - říkají jim Gůgleny..
@sudylichozrout vidis a ja si zase myslim,ze travit volny cas na MK misto s rodinou a manzelem je spatne,hodne spatne.Sama pises jak se stridate s muzem u deti....a bavite se spolu normalne,kdyz se takhle mijite,nebo radeji zalezes na kone,ze relaxujes a jeho si nevsimas?Mozna i on s tebou nekomunikuje,tak si to vynahrazujes temito diskuzemi...No holka aby ses za par let nedivila,to muze byt zacatek konce,takhle zacina odcizovani ve vztazich.Je lepsi se bavit face to face. Sledovanim TV dnes ztraci cas malokdo,hele ja mam taky dusevne narocnou praci v oblasti managementu,kdy mam za zodpovednost aktualne 260 mil. Kc a nemyslim si,ze bys ty takovou zodpovednost kdy pocitila.Ale jsem rada,ze stale dokazu byt clovekem,asi mozna protoze s temi lidmi,kteri pode mnou pracuji resim ruzne problemy,i osobniho charakteru.Takove typy jako jsi ty znam,no jo silna na puse a prace udelana napul,hlavne se snazit byt moralne na vysi,ne u me bys musela na sobe dost zamakat.
Kazdopadne kdyz na kone nemam cas,tak tu nejsem a nemam s tim problem,jsem s rodinou,relaxuji u manualnich praci,treba jsem se ted naucila pect domaci kvaskovy chleb a tak uz nekupuju z obchodu...tomu se rika dusevni hygiena po mem,u dusevne narocne prace si na forech neodpocines,musis si odpocinout od PC celkove.Nemyslim si,ze jsem mimo,jak se tady mnohe snazi namluvit,to bych to zrejme ve svem zivote takhke daleko nedotahla,ale sektarstvi urcitych zajmovych skupin odmitam podporovat,bylo to tady zbytecne straseni...ono i v te praci dobry sef tyhle komploty zatrhne hned od pocatku az nebuji sikana...ale rada jsem si s tebou popovidala,snad az se ti to narodi,bude na koni od tebe trochu prostoru pro ostatni
@marcicek84 Hele, fakt naposledy. Jsi vedle, jak ta jedle. Naprosto ve vsem. 😀 A musim rici, ze kdyz jsem to ted muzi precetla, kralovsky se pobavil a pocastoval te celkem zajimavymi slovy 🙂
Jinak gatuluji ti, za tohle genialni prevedeni pozornosti na mou osobu od svych naprosto nesmyslnych plku o lekarich, ti nalezi rad zlate kloaky. Takovy ukrok stranou se nepovede jen tak kazdemu.
Tak pac a pusu, jdu pect dort.
@sudylichozrout vsak ty uvnitr sama dobre vis,jak to mas,tak s tim hlavne neco udelej vcas a ze tveho muze pozdravuju,ten totiz cetl velke prd,kdybys mu to dala precist riskovala bys,ze se na ten tvuj nezajem o traveni volneho casu zameri a nebo ti rovnou rekne,ze bys to opravdu mela omezit...ukrok nebyl treba, sama jsi to zacla plevelit,jak tomu je u kazde diskuze,kde se objevis a tim ses taky odkopala....tedy,at se ti dort povede...
@marcicek84 😂😂😂😂 Jako fakt😂😂😂😂🤦♀️Ja uz se tebou jen bavim. Takovy sracky, to snad ani neni mozny, co z tebe leze.
@sudylichozrout taky se tebou pomerne dobre bavim,hlavne tvym slovnim prujmem a tim,jak nevydrzis neodpovedet😂😂😂🤦🏻♀️to je ukazkovy priklad zavislosti 😜😜😜
@marcicek84 Tak jo, tak jsme se si zalaskovaly, jsem rada, ze jsme se vzajemne pobavily. Bylo mi tu s tebou vlastne celkem fajn 🙂 A dik, odfrkla jsem, jak jindy.
A jinak vazne, jo? S muzem mam skutecne moc hezky vztah, jezdime na vylety, chodime za kulturou, povidame si, milujeme se spolu a fungujeme jako skveli partaci. Jen treba ted on dokoncuje skutecne velkou zakazku, hodne narocnou, takze mam holky vic na starosti ja a stridame se tak, abychom mohli alespon chvili spat, protoze on prace sedava v noci a ja tez. Jindy to nejde, holky jsou male a ted byly obe 14 dnu marod. Ja do tobo pracuju prubezne a kdyz potrebuju pak zas odpocinout ja, vezme on holky na hriste a ja mam chvili voraz. Je to treba pro nekoho nepochopitelne, ale zkratka na volne noze se zakazky fakt nedelaji od osmi do ctyr. Na tech se dela, dokud nejsou hotove.
To jen, abys prisla na to, ze nema cenu si tady hrat na pani Freudovou, protoze se clovek casto sekne. A to rikam i vuci sobe, i ja se tu parkrat hodne zmylila. Jen jsem mela pak tolik cti v tele, abych se omluvila.
@sudylichozrout já bych jí to ani nevysvětlovala, kdo nechce tak to stejně nepochopí a bude si mlet furt svou 🙂
@drep @sudylichozrout je fakt, že tohle je forma relaxu, nad kterou člověk nepřemejšlí. Já se sem teď přišla uklidnit poté, co jsem si přečetla lejstro z katastru a zjistila, že s ex budem muset znova absolvovat vše kvůli jednomu zapomenutému pidipozemečku, který právnička zapomněla napsat do smlouvy o vypořádání. Twl, ty naše úřady, to je něco, fakt si na tu zprávu, že tam něco chybí a že výmaz zamítají, nechali 30 dnů. Kdybych já takhle pracovala, tak nemám ani na slanou vodu (a pacoši umřou).
@sudylichozrout víš, tvé vysvětlení asi ani nepotřebuju, to co jsem psala bylo jen pro tebe k zamyšlení, jak tady na MK takhle působíš dlouhodobě, vznikly o tobě i nějaké diskuze, toho jsem se zdržela, zas nemusím být všude...samozřejmě si nemůžeš myslet, že každý zaměstnanec má za 8 h padla a čistou hlavu, to u někerých funkcí prostě nejde (není to jen u práce na volné noze). Na závěr bych ti jen chtěla říct, že si ve většině připadů na MK na paní Freudovou hraješ právě ty, bylo fajn to jednou otočit, abys přišla na to, jaké to je, no ne? 😉
No hlavně se z toho doma nesesypejte, je to nakonec jen práce, každý termín se dá řešit... 🙂
@somalicats jooo katastr, to jsme zažili před 2 lety, chce to jen pevné nervy...každopadně jestli jste platili právničce, tak to zjevně odbyla, asi bych se ozvala...
@marcicek84 To se rozhodně ozvem, podklady od nás měla kompletní, jenže protože tam chybí jedno číslo pozemku, tak to na katastru pohřbili. A bez papíru z katastru mi banka nepřevede hypotéku na mě, takže já platím bejvalýmu vypořádání plus hypo na jeho účet, protože svůj nemám, k jeho účtu pochopitelně nemám přístup, a už mě to vše neuvěřitelně sejří. protože už jsem to chtěla mít vše v pořádku (a ex taky). Ještěže je s ním domluva. Takhle dřív porodím, než to katastr přepíše.
@marcicek84 Toz dort v trobe 🙂 Helejt, kdyz budu fakt uprimna, tak ja jsem celkove takovej sveraz a do jiste miry soliter, ze je mi opravdu (bez ironie) jedno, ze tu o mne vznikly nejake debaty. Vim to a hodne me tenkrat potesilo, ze coud dostala zakladatelka a ne ja, protoze to jsou veci, ktere se nedelaji ani na anonymnim foru. Jinak jsem se z toho ale nijak nehroutila. Zazila jsem toho ve svem zivote hodne na to, aby me rozhazelo zrovna tohle. Co se tyce te prace, tak ted je to fakt hardcore, ale tak to proste je a my to musime zvladnout. I to je duvod, proc jsem tady hodne, abych se z toho nezblaznila. Protoze jedeme ted prakticky non stop. Po porodu si dam chvili voraz a manzel uz snad nebude mit takove silenosti. A kdyz jsme u toho, rekla bych, ze na nas ma tenhle nasup opacny efekt, nez jsi psala prve. Vic nas to spojuje, protoze si sahame na dno a jsme porad pro sebe, porad si pomahame a vychazime vstric, jak to jen jde. Sblizuje nas to, zoceluje a profesne hodne posouva. Hlavne manzela, ktery diky temto velkym a narocnym vecem ziskava zarezy do "CV" jako blazen. V jeho oboru jsou tyhle veci hodne dulezite.
@somalicats to je hodne na pytel, snad to vyresite co nejrychleji a hlavne tak, jak je treba. Ted jsem taky behala po uradech, honili me jak nadmutou kozu a ja uz malem porodila z toho 😤
@sudylichozrout My se právě na všem dohodli, dohodu máme sepsanou, ale fakt mě nenapadlo kontrolovat všechna čísla (ta právnička tam vynechala takovou nudli za brankou směrem do pole). Hlavně mi vadí, že na tom zápisu v katastru stojí ta banka, já takhle každej měsíc otravuju ex, zda se opravdu odepsala splátka hypo, je to dost peněz, a pochopitelně bych nerada, aby něco neodešlo a mě pak popotahovali.
Gynekolog mi dal neschopenku, když mi oznámil že jsem těhotná. Neschopenka byla vypsaná na cystu, která se u mě objevila a v kombinaci s vysokou krevní srážlivosti jsem zůstala doma. Nemám fyzicky ale psychicky náročnou praci. Po cca 10-ti týdnech cysta zmizela a já bych se mohla případně vrátit do práce. V tu dobu už se mi začala vyplácet pojistka a v kombinaci s platem mi to vycházelo finančně líp, než kdybych pracovala. Na jednu stranu to bylo fajn, že si člověk finančně polepšil ale za cenu "domácího vězení" v podobě vycházek. Takže taky žádná výhra.

@sudylichozrout evidentně na tom něco bude, protože ses chytla velmi dobře, raději si vyřeš své problémy, máš jich zřejmě dost...