Nevím, s kým jsem těhotná...
Ahoj, momentálně se potýkám s velmi složitou situací. S mým přítelem jsme spolu šestým rokem, máme spolu ročního syna. Před několika měsíci jsem se však dozvěděla, že jsem znovu těhotná. Bylo to přesně na naše výročí, 20. října. Oba jsme byli trochu v náladě a nepoužili ochranu, přítel se do mě udělal. (Normálně bych se asi na další miminko těšila, jenomže… s přítelem jsme si tou dobou procházeli velmi kritickým obdobím, probíhaly nějaké hádky a já se cca od poloviny září do poloviny října stýkala s někým jiným. S dotyčným jsme používali ochranu). S přítelem jsme tedy začali uvažovat o tom, že si dáme pauzu. Proto jsem si hned druhý den zaběhla pro pilulku po, konkrétně Escapelle. S přítelem jsme se samozřejmě zase pohádali a já udělala tu největší blbost v životě. S tím dotyčným jsem se vyspala znovu. Bylo to hned ten druhý den, 21. října, na kamarádčiny narozeniny. Hodně se pilo, já byla nešťastná, doma to vypadalo na rozchod a prostě se stalo. Znovu jsme měli kondom, takže se neudělal do mě, ale co jsme tak poskládali ze vzpomínek, tak jsme spolu spali vícekrát, pak i bez kondomu - před ejakulací ho vytáhl. Pyšná na to nejsem a vím, že to celkově byla nehorázná blbost. Po tomhle jsem měla velké výčitky, doma se to urovnalo a já si svatosvatě slibovala, že takovou blbost už znovu neudělám. S přítelem jsme spolu samozřejmě předtím i potom spali… Poslední menstruaci jsem měla nějak koncem září, přesné datum si však nepamatuji, za září jsem si to zapomněla zapsat. JENŽE - I přes tu tabletku mi další menstruace už nepřišla a za pár dní se na testu ukázaly dvě čárky. Vzhledem k tomu, že už jedno dítě mám, na potrat jsem jít nezvládla i přes riziko, že by dítě nemuselo být přítelovo. Druhý dotyčný se o svém případném otcovství nechce ani bavit, zablokoval mě a prý „nepřichází v úvahu“, aby dítě bylo jeho. Dle mé poslední menstruace, kterou jsem od oka udala jsem teď ve 12+4, dítě je však o týden menší, což odpovídá 11+4. Termín porodu mám stanovený na 6.7, pokud bychom to však počítali s menší velikostí dítěte, termín mi vychází na 13.7. Je tu někdo, kdo řešil něco podobného? Na koho to podle velikosti dítěte sedí? Proč mi ta tabletka nezabrala? Je tu nějaká možnost, že jsem otěhotněla s tím druhým ještě dříve… že by se protrhl kondom? Ale jediný, kdo se do mě opravdu udělal byl přítel… S přítelem chci být, nevěru jsem mu zatím nepřiznala, už jen kvůli synovi. Nikdo není dokonalý, každý děláme chyby, ale jsem z toho špatná a hrozně si to vyčítám…
@ahyt kamarad muze byt dobry gynekolog, ale antropologie je samostatny vedni obor a gynekolog nema moc sanci cokoliv poznat. Obzvlaste za tu kratkou dobu, co ma miminko k dispozici.
A kdyz radis zatloukat, tak se (stejne jako @journals) ptam, zda bys radila zatloukat i svemu muzi, kdyby nahodou pocal dite s milenkou. Treba v dobe, kdy jsi s nim byla i ty tehotna. Zkratka tohle jsou veci, ktere se musi vyresit a zatloukani je uplne k hovnu. Problem se nevyresi tim, ze se o nem nemluvi.
@sudylichozrout Tak ideál je zjistit (po porodu), zda dítě je či není přítele - a podle toho potom případně řešit. Pokud se rozejdou, tak žena snad alimenty chtít nemusí, ne?
@merope pokud jeji partner bude zapsany v rodnem listu, tak ma vyzivovaci povinnost a aliky platit musi. Z toho se zkratka vyvazat nejde. Respektive to jde jen v urcitych a malo cetnych pripadech. A prislo by mi jako tatovi dost divne, kdyby me moje partnerka nechtela mit v rodnem liste ditete. Takze po porodu uz by melo byt jasno. Jakmile tam jednou bude, bude vazan alikama, i kdyz ji posle do hajzlu, protoze se zjisti, ze dite neni jeho.
@sudylichozrout Jako že i kdyby zjistil (z DNA), že otec není, tak alimenty prostě nějak "ze zákona" platit musí, i kdyby si o ně žena neřekla?
Jinak další varianta je, že nevyřeší papíry z matriky před porodem, tím v RL otec ani nebude - s tím, že se dořeší až po. No a potom rychle zjistit to otcovství.
Tohle udelala memu kamaradovi jedna vychcana dama, se kterou stravil noc. Po jednom sexu mu rekla, ze je s nim tehotna. On to vzal, ac to necekal a zacal se chovat jako budouci otec, i kdyz s tou holkou byt nechtel a jen se spolu vykaleni vyspali. Domluvili se tedy na pravidlech, ze spolu nebudou, ale ze on se o mimi postara a bude platit, bude fungovat. Zdalo se mi to divny, tak jsem mu rikala, at si necha udelat testy DNA. On mezitim koupil kocar, pul vybavy, chodil s ni na ultazvuky, aby se po porodu dozvedel, ze dite jeho neni, slecna byla do vetru, vubec netusila, s kym otehotnela a chtela najit kasicku na osmnact let. Kamos mel kliku, protoze si vydupal, ze do RL se necha zapsat, az na zaklade vysledku testu. Byl by chudak pekne v haji. Dozivotne.
@sudylichozrout To je dost drsný... ale jak to tu čtu, asi to vůbec není výjimečný 😢
@sudylichozrout Tak je pravdou, že ten zápis do RL je vlastně uznání otcovství - netušila jsem, že je to až takhle drsné stran toho, že když se zjistí, že dotyčný otcem není, tak to není tak snadné se vymazat. Myslela jsem, že pak do budoucna už alimenty platit nemusí (že jenom zpětně - bohužel tam teda jo).
@journals jj, sileny. S tim kamosem se znam skoro 20 let, potkali jsme se na gymplu. Je to hezkej kluk, navic s huste rozjetou karierou a platem v radu stovek tisic mesicne. A ona ho proste ucelove klofla, citila prilezitost, ze by z nej mohly kapnout slusny prachy. A on je slusnej, zodpovednej, takze kdyz mu rekla, ze je tehotna, ani ho nenapadlo ji poslat do haje ci na potrat. Proste to vzal. A fakt se teda seredne spalil.Nevim, jestli mu o testech rikal i nekdo dalsi, nebo to prislo divny jen mne, ale kazdopadne at tak ci tak, dobre to dopadlo.
@sudylichozrout Prostě dobrej terč 😒😠
@merope bohuzel vymazat nejde a platit se musi. A i kdyz zenska tvrdi, ze nic nechce, tak ji ver... Za pet let ji pusti k vode dalsi partner ona nebude mit prachy a vzpomene si na aliky. A bude vymahat pet let zpetne, takze exekuce na plat chlapovi, co v tom je uplne nevinne. V tomhle je otcovstvi v RL silene. A zensky to vi a hojne toho zneuzivaji.
@sudylichozrout Schválně na to koukám - https://www.epravo.cz/top/clanky/k-problematice... - do 6 let věku dítěte by to mělo jít. A tady to je v paragrafech: https://www.podnikatel.cz/zakony/novy-obcansky-... pokud tedy dítěti ještě není 6 let, tak ať se dotyčný ozve.
@sudylichozrout Teda, on se vlastně ozývat nemusí, jemu to dobře dopadlo, ale vymazat lze.
@ahyt a jak to jako pozna? 😅
@sparklingbaaby to je uplne jedno, ze se neudelal, staci preejakulat a jsi v tom.
@sudylichozrout souhlas se vsemi prispevky
@journals asi tak...
@merope ideal po porodu test dna neni... manzel se 9 m bude tesit na mimi a ona mu pak rekne sorry, ale neni Tvoje?
@sudylichozrout nj... kukacky... taky v rodine je story, kdy dama tvrdila, ze ceka dite s dotycnym, pak jeste pred porodem se s nim rozesla, ale dohoda na matrice uz podepsana a vratila se ke skutecnemu otci ditete. Po porodu mel povinnost platit aliky, dokud se z testu DNA nepotvrdilo, ze neni otec... no... co dodat...
@sudylichozrout ja jsem ale psala at si testy necha udelat...drive bych mu nerekla nic...a pak bych se rozhodla co dal.ano je to hnus...ale tady se priklanim k tomu...ze do te doby nez bych sama vedela pravdo ohledne otcovstvi...bych partnwrovi o nevere nerekla. Je velka pravdepodobnost ze otcem je pritel.
@vendelinka08 a co kdyz neni? My cekame miminko skoro kazdym dnem a neumim si predstavit, ze po tolika tydnech manzelova teseni, hlazeni briska, sledovani novinek jak roste, navstev ultrazvuku a planu co spolu budou jednou delat, bych mu rekla, ze ten malinkaty clovicek neni jeho. To by ho dost zlomilo 😢
@sudylichozrout jeste mi to neda a musím ti napsat. Ja bych svemu muzi radila zatloukat, pokud by me miloval a byl to jen ulet a chtel by byt s nama tak zatloukat. Protoze jak by mi rekl pravdu, byl by konec. Neuznavam nevery. Tohle pro me neexistuje. Bud nekoho milujes a chces s nim byt a nebo ne a pak se rozejdi. Takze ja bych tohle v zadnem pripade nechtela vedet. Nedokazu si predstavit ze bych se nanej nedokazala ani podivat a holky by pak byly ve stridave peci??? Sobecky je to od toho cloveka co podvede ale i od toho co odejde. Chapu ze kazdy to ma jinak. A taky mi spousta starsich zen rika, ze si myslela ze neveru neodpusti a presne mely takove radikalni nazory jak ja, ale s vekem se to meni. Tezko rict. Je lehky psat názor na neco co se ti nikdy nestalo, a to jestli by muj i tvuj nazor zustal stejny kdyz by se nam tahke situace stala je ve hvezdach
Mně teda jediné "normální" řešení takové příšerné situace připadá buď jít s pravdou ven a riskovat, že budu s dítětem sama a nebo potrat, ale rozhodně bych nemohla partnerovi lhát v takto závažné věci - navíc u takové situace je velké riziko, že to stejně jednou praskne. A čím později, tím to bude horší pro všechny zúčastněné. 😔
@journals
@sudylichozrout
Nelze jinak, nez s vama souhlasit. Me ty rady zatloukat ohledne takovyho pru.... ru uplne desi. Ona uz pro me silena jen ta skutecnost resit partnerskou krizi zanasenim.
Ale kazdy sveho osudu strojvudce, nema smysl udelovat kazani. Ale delat z nekoho x let blbce, lhat mu v tak zavazne veci je opravdu neco strasnyho. Chce to ferovost, kdyz uz nevim co je to udrzet ferovost a dustojnost vuci druhemu a musim ho podvadet, tak aspon by nemel jeste pikat za moji blbost jen proto, ze jsem zbabela se postavit odpovednosti celem za svoje ciny a bojim se ztraty jistot.
Ale je to o vlastni volbe, ja bych zesilela tajit neco takoveho. To dite bude bud toho nebo toho, ale jestli mas fakt nervy a charakter to dat, tedy zatloukat, tak to udelej.... Ja bych se zvencla sama svym svedomim, nemohla bych v sobe dusit ani kratsi dobu ani, se na sebe podivat do zrcadla, ze mam takoveto "podezreni" a ze jsem podvedla, na to fakt chce mit charakter a zaludek a to kazdy nema, nekdo treba jo.
@biedronka10 👍🏻👍🏻👍🏻
@biedronka10 Přesně. Když vezmu svého muže, jak s našimi dcerkami blbne, jak je miluje, kolik času jim dává a kolik toho obětuje, aby mohl být s nimi, tak si nedovedu představit, že bych se na to koukala a věděla, že holky nejsou jeho. A dělala z něj idiota. A hlavně, kdyby to třeba pak prasklo po letech, nevím, jak bych vysvětlila dětem to tátovo odcizení, případně jeho útěk a opuštění.
To je fakt strašná představa, je mi z toho nedobře po těle.
Jediné, co v této situaci lze dělat, je jít s pravdou ven ještě v těhotenství a doufat, že rozchod bude v rámci možností důstojný, a pokud bude dítě přítelovo, tak že bude jako táta fungovat "na dálku". Protože si nedovedu moc představit, který chlap by holku za tohle nekopl do prťky.
@makronka222 ano, bude mi vadit, že vyžírá stát, ale to neznamená, že jí budu radit, aby místo toho parazitovala na tom chlapovi. Je to celé o zodpovědnosti. Nehodí se mi mít dítě, tak dělám všechno proto, abych ho neměla, ne, že spím bez ochrany se dvěma chlapy najednou. A když už si nějaký průser zaviním, tak se k němu postavím čelem a nehledám někoho, kdo si to vyžere místo mě.
A co se řešení situace týče - pokud má autorka povahu na to žít s vědomím, že možná (nebo určitě) pověsila chlapovi na krk cizí dítě a že to může kdykoliv prasknout, ať jde do toho. Já bych to nedala ani den. Anebo to můžeš risknout a počkat do porodu s tím, že je to 50 na 50 a pak se uvidí..
@sparklingbaaby počkej až se dítě narodí, pak nech udělat testy. Do té doby si aspoň oba ujasnite svůj vztah... Pokud dítě nebude jeho, řekni mu to a nech rozhodnutí na něm. Pokud tě miluje, nebude mu to možná vadit. Otec je ten, kdo dítě miluje....
@vendelinka08 souhlasím, pokud je možnost udělat testy bez vědomí partnera tak bych to provedla. Ono se totiž může stát že mu o tom že ho znova podvedla řekne a i když se ukáže že dítě je jeho tak on nevěru nemusí zkousnout, takže se rozpadne rodina a dítě přijde o otce, né teda doslova ale... Svědomí se stejně neuleví. Takových tajných malýchj nevěr je ve spoustě vztahů, vidím to kolem sebe, ale jinak rodiny fungujou. Dřív jsem byla k nevěrám nekompromisní ale postupně měním názor /já nepodvádím/ Takže dokud nebudu vědět že dítě není partnera tak bych nic nerozjížděla, proto abych byla fér, nikomu se nejspíš stejně neuleví. Jak už tu padlo, podle mne nebylo nejlepší řešení říct druhému že to dítě může být jeho. Zakladatelka se v tom plácá dost ale proč dělat nešťastnými i ostatní.
Co s tím to nevím nejlepší by bylo jít včas na ukoončení těhotensví.
Já slyšela podobný případ kdy se do přítelkyně udělal milenec.
A po krátké době její přítel také nevěděla čí to miminko je.
Na konec se jí narodila dvojčátka jedno tmavé a druhé bílé.
Oba tatínci byli úspěšní byla to česká maminka.
Samozřejmě to prasklo ale dobře to dopadlo českej tatínek jsi nechal obě děti
Myslím že tak či tak to stejně jednou praskne až povyroste a nebude mu to podobný to neututláš.
Já bych to asi nechala bejt a ono to nějak dopadne až se to narodí udělala bych potají test miminka.
Třeba je to jeho a je vše vpořádku.
No tak to je huste všechny ty názory. Já teda musím souhlasit s @sudylichozrout když pominu to ze je to fakt mega sviňárna tak co se do dalších let tyče je to mnohem horsi. Jako ani on bude miminko milovat radovat se ale uvědomte si ze dítě není jen na dobu miminka ze roste a je na cely život... nehledě ze kdyby to fakt bylo milence nemuselo by to byt přímo třeba transplantace ale u kolika lékařů uvádíte rodinou anamnezu? Co když někdo z milencoco rodiny má nějakou nemoc co muže dítě mít? Tak se na to neprijde nebo přijde pozdě protože to přece v rodine nikdo nemá... je potřeba domyslet i toto. A jen tak mimochodem, zakladatelka psala ze měli krizi... tak co když měl někde útesovaci jednorazovku i přítel? Takhle kdyby si teď sedli řekli hele stalo se tohle tohle, tak jasné ze to bude hnusnej rozhovor, nepříjemnej rozhovor ale muže se stát ze přítel řekne Jo hele já taky ulitnul ale bylo to jednorázové a nic to neznamenalo... takových páru mám okolo víc a když si to takhle řekli tak si ,,nemaj co vycitat,, a když z toho je dítě (naštěstí vždy partnera) tak aspoň ten chlap se muže svobodně rozhodnout ano jdu do toho je to moje dítě nebo ne chci mít jistotu. To ze je riziko ze se sebere s půjde do padous to je ale to jsou následky které si za své činy musí zakladatelka nést... je dospěla svepravna stalo se stalo tak by se k tomu měla postavit celem.

@journals třeba jsou jeho 😅