Oznámit těhotenství v práci?

olinkame
28. lis 2017

Zdravím.
Jsem v 11 týdnu těhotenství, a zřejmě kromě rodičů, manžela a nejlepší kamarádky o tom nikdo neví....ale...
V práci jsem to musela bohužel oznámit, ještě v 6 týdnu.
Zřejmě se to rozkriklo všude v práci, ale až teď...a dneska mi pár lidí začali gratulovat k těhotenství.
Hrozně mě to naštvalo, proto jsem řekla,že není to pravda... Nechci aby lidi, které jsou jen pomlouvaji, takhle brzo věděli,že jsem těhotná.
Prosím o radu... Mám to říkat, že ano, a nebo všem odmítat do té doby, až to bude na mě vidět. Ptám se, abych to ještě nezakrikla, že všem říkám,že nejsem těhotná.

crejzy
28. lis 2017

O mě to taky věděli v praci už okolo 9tt a to protože jsem kvůli nevolnostem byla 5 týdnů na neschopence ( ale měla jsem super partu lidi). Nezakřiklo se nic 🙂 takže spíš nezapírat, ale je to na vás..

olga_
28. lis 2017

Já bych taky nezapírala. Jen bych řekla, že jsou to začátky... Přijde mi spíš trapné to zapírat, když to třeba za tři týdny a možná i dřív bude vidět. To bych si jako tvoje kolegyně ťukala asi na čelo. Zbytečně tím zapíráním podle mě přiživíš blbé kecy.

martavy
28. lis 2017

Kdyz uz to vi,tak bych nezapirala..je mozne, ze za par tydnu Te posle doktor marodit.Ja chtela byt v praci az do nastupu na MD a v 21.tydnu jsem kvuli placente previi zustala doma..az do porodu..

absintka19
28. lis 2017

Lhát se nemá. Proč zapírat, těhotenství není nic co by se zapírat muselo. Karma je zdarma, nebojte, hlavně ať jste v pohodě vy a mimi.

olinkame
autor
28. lis 2017

@absintka19
Děkuji...
Vím, že lhát se nemá a nikdy nelzu.
Bohužel v tu chvíle, jsem to zaprela,protože si myslela, že to je lepší.

ariadna12
28. lis 2017

Chapu tvoji situaci, jsem poverciva a taky se mi nechtelo to v praci rikat, ale musela jsem ze zdravotnich duvodu. A zacali mi gratulovat velmi bruy😉 Drbarna hrozna. No, kdyz uz se to asi v praci rozkecalo, neni to duvod podle mne dal tajit.

zutinka
28. lis 2017

Ahoj,já bych nezapirala.Drbarna je a bude všude.

janablizka
28. lis 2017

Očekávání miminka je krásné a proč to tajit.Pokud Tě budou chtít drbat tak budou stejně.

barchen
28. lis 2017

@olinkame
Když se na to někdo zeptá, tak bych nelhala i takhle brzo. Pokud pomlouvají, tak budou i nadále bez ohledu na těhotenství. A Vy nemáte povinnost se o tom s lidmi (zejména s těmi, které nemusíte) bavit. Prostě bych po odpovědi změnila téma na jiné, zřejmě pracovní. O soukromých věcech se snad s těmi lidmi ani nebavíte, nebo? A hlavně klid, pokud budete v klidu a pohodě Vy, bude i miminko. Nestresovat se, neposlouchat kecy nebo hrůzostrašné příběhy a užívat si to 🙂

peggy_5
28. lis 2017

Jako ja za sebe bych to lidem v praci rikat moc nechtela takhle brzo..ale sefove bych to rict musela.. a ta to rozkeca i za hranice statu,takze si nedelam iluze... 🙄

eviicka
28. lis 2017

Na mně to poznali taky o něco dříve než jsem chtěla (prý jsem byla najednou jiná), ale kolektiv byl tedy super. Jsem řekla že je brzo a víceméně to každý respektoval a nijak zvlášť se to neřešilo.

rituska88
28. lis 2017

O mně to rozkřikla moje nadřízená po celé nemocnici (jsem zdr. sestra) a ještě všem navykládala, že jsem doma od 5tt, protože se mi nechce do práce atd. Pravda to nebyla, doma jsem byla od 8tt a to opravdu ze zdravotních důvodů. O miminko jsme nakonec přišli, teď se budu muset do práce vrátit a to víš, že z toho nemám dobré pocity... Ale nezapírám nic, prostě když se někdo zeptá, řeknu jak se věci mají, není se za co stydět...

martavy
28. lis 2017

@olinkame Doporucuju si uzivat tento stav a nicim jinym nez sebou a miminkem se nezazajimat..Tehotenstvi je krasna vec,ale je to i vabang..bud a nebo..O mem prvnim tehotenstvi vedelo hodne lidi,k doktorce jsem sla v 6 tt..zkoncilo to zamlklym tehotenstvim,o kterem doktorka nevedela..takze spontanni potrat na konci listopadu..revize..Druhe tehotenstvi jsme rodine oznamili na konci prvniho trimestru,k doktorce jsem sla v 9 tt,v praci to oznamila po navsteve lekarky,hlavne z duvodu rizikovosti-prace u RTG,inhal.anestezie na oper.sale..Proste neres lidi,res jen sebe..nestuduj moc diskuze a uzivej kazdy den,po porodu pak zacne zase neco jine 😁

dzogobela
28. lis 2017

Kdyz uz to vi, tak bych nezapirala 🙂 ale chapu, ze te to stve... Ja to nastesti rikat nemusela, takze jsem to hlasila az nekdy v 5. mesici, kdy to na mne bylo lehce videt a taky, aby si za me stihli najit nahradu a ja ji stihla zaucit.
Ale ja to vsem rekla az po13. tydnu, krome manzela teda 😀 a vlastne jednoho kolegy v praci, kteri na tom byli podobne.

ladyhacek
28. lis 2017

nezapírala bych.

Já jsem byla na neschopence od 5 týdne (nebo 6?) už nevím takže v práci to věděli (a určitě se to rozkřiklo - jak a kdy nevím) rodině jsem to pak hned také pověděli ať se to právě neroznese. amám odma téměř 3 letého kluka 🙂

kachnitkooo
4. pro 2017

Já to v práci řekla hned po pozitivním testu, už kvůli tomu, že dělám v obchodě zástupce vedoucí a fyzická dřina převažuje tu kancelářskou.. 😉 Holky se hned chytly a dostala jsem jasné hranice co smím a co ne 😁 takže v některých případech je třeba to oznámit ať jsme pověrčivé či nikoliv 😉

aneven
4. pro 2017

Nevidím k zapírání žádný důvod...Pokud jste někomu trnem v oku, bude vás pomlouvat bez ohledu na těhotenství...Kdo chce psa bít...Pokud budete vyloženě zapírat a za tři čtyři neděle na vás bude vidět těhotenské bříško, jenom tím blbé kecy přiživíte...Asi bych byla úplně na začátku také opatrná, neroztrubovala to na potkání a nevnucovala každému kolemjdoucímu fotku z ultrazvuku, nicméně pokud by se mě někdo na férovku zeptal, já bych na férovku odpověděla...

kaja2016
4. led 2018

V práci bych to neříkala, já tu chybu před několika lety udělala. Může se pořád něco stát a mě třeba zaměstnavatel po nevydarenym těhotenství vyhodil. Nechtěl další ženu na mateřské.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru