icon

Oznámit těhotenství v práci?

olinkame
28. lis 2017

Zdravím.
Jsem v 11 týdnu těhotenství, a zřejmě kromě rodičů, manžela a nejlepší kamarádky o tom nikdo neví....ale...
V práci jsem to musela bohužel oznámit, ještě v 6 týdnu.
Zřejmě se to rozkriklo všude v práci, ale až teď...a dneska mi pár lidí začali gratulovat k těhotenství.
Hrozně mě to naštvalo, proto jsem řekla,že není to pravda... Nechci aby lidi, které jsou jen pomlouvaji, takhle brzo věděli,že jsem těhotná.
Prosím o radu... Mám to říkat, že ano, a nebo všem odmítat do té doby, až to bude na mě vidět. Ptám se, abych to ještě nezakrikla, že všem říkám,že nejsem těhotná.

crejzy
•
28. lis 2017

O mě to taky věděli v praci už okolo 9tt a to protože jsem kvůli nevolnostem byla 5 týdnů na neschopence ( ale měla jsem super partu lidi). Nezakřiklo se nic 🙂 takže spíš nezapírat, ale je to na vás..

olga_
•
28. lis 2017

Já bych taky nezapírala. Jen bych řekla, že jsou to začátky... Přijde mi spíš trapné to zapírat, když to třeba za tři týdny a možná i dřív bude vidět. To bych si jako tvoje kolegyně ťukala asi na čelo. Zbytečně tím zapíráním podle mě přiživíš blbé kecy.

martavy
•
28. lis 2017

Kdyz uz to vi,tak bych nezapirala..je mozne, ze za par tydnu Te posle doktor marodit.Ja chtela byt v praci az do nastupu na MD a v 21.tydnu jsem kvuli placente previi zustala doma..az do porodu..

absintka19
•
28. lis 2017

Lhát se nemá. Proč zapírat, těhotenství není nic co by se zapírat muselo. Karma je zdarma, nebojte, hlavně ať jste v pohodě vy a mimi.

olinkame
autor
•
28. lis 2017

@absintka19
Děkuji...
Vím, že lhát se nemá a nikdy nelzu.
Bohužel v tu chvíle, jsem to zaprela,protože si myslela, že to je lepší.

ariadna12
•
28. lis 2017

Chapu tvoji situaci, jsem poverciva a taky se mi nechtelo to v praci rikat, ale musela jsem ze zdravotnich duvodu. A zacali mi gratulovat velmi bruy😉 Drbarna hrozna. No, kdyz uz se to asi v praci rozkecalo, neni to duvod podle mne dal tajit.

zutinka
•
28. lis 2017

Ahoj,já bych nezapirala.Drbarna je a bude všude.

janablizka
•
28. lis 2017

Očekávání miminka je krásné a proč to tajit.Pokud Tě budou chtít drbat tak budou stejně.

barchen
•
28. lis 2017

@olinkame
Když se na to někdo zeptá, tak bych nelhala i takhle brzo. Pokud pomlouvají, tak budou i nadále bez ohledu na těhotenství. A Vy nemáte povinnost se o tom s lidmi (zejména s těmi, které nemusíte) bavit. Prostě bych po odpovědi změnila téma na jiné, zřejmě pracovní. O soukromých věcech se snad s těmi lidmi ani nebavíte, nebo? A hlavně klid, pokud budete v klidu a pohodě Vy, bude i miminko. Nestresovat se, neposlouchat kecy nebo hrůzostrašné příběhy a užívat si to 🙂

peggy_5
•
28. lis 2017

Jako ja za sebe bych to lidem v praci rikat moc nechtela takhle brzo..ale sefove bych to rict musela.. a ta to rozkeca i za hranice statu,takze si nedelam iluze... 🙄

eviicka
•
28. lis 2017

Na mně to poznali taky o něco dříve než jsem chtěla (prý jsem byla najednou jiná), ale kolektiv byl tedy super. Jsem řekla že je brzo a víceméně to každý respektoval a nijak zvlášť se to neřešilo.

rituska88
•
28. lis 2017

O mně to rozkřikla moje nadřízená po celé nemocnici (jsem zdr. sestra) a ještě všem navykládala, že jsem doma od 5tt, protože se mi nechce do práce atd. Pravda to nebyla, doma jsem byla od 8tt a to opravdu ze zdravotních důvodů. O miminko jsme nakonec přišli, teď se budu muset do práce vrátit a to víš, že z toho nemám dobré pocity... Ale nezapírám nic, prostě když se někdo zeptá, řeknu jak se věci mají, není se za co stydět...

martavy
•
28. lis 2017

@olinkame Doporucuju si uzivat tento stav a nicim jinym nez sebou a miminkem se nezazajimat..Tehotenstvi je krasna vec,ale je to i vabang..bud a nebo..O mem prvnim tehotenstvi vedelo hodne lidi,k doktorce jsem sla v 6 tt..zkoncilo to zamlklym tehotenstvim,o kterem doktorka nevedela..takze spontanni potrat na konci listopadu..revize..Druhe tehotenstvi jsme rodine oznamili na konci prvniho trimestru,k doktorce jsem sla v 9 tt,v praci to oznamila po navsteve lekarky,hlavne z duvodu rizikovosti-prace u RTG,inhal.anestezie na oper.sale..Proste neres lidi,res jen sebe..nestuduj moc diskuze a uzivej kazdy den,po porodu pak zacne zase neco jine 😁

dzogobela
•
28. lis 2017

Kdyz uz to vi, tak bych nezapirala 🙂 ale chapu, ze te to stve... Ja to nastesti rikat nemusela, takze jsem to hlasila az nekdy v 5. mesici, kdy to na mne bylo lehce videt a taky, aby si za me stihli najit nahradu a ja ji stihla zaucit.
Ale ja to vsem rekla az po13. tydnu, krome manzela teda 😀 a vlastne jednoho kolegy v praci, kteri na tom byli podobne.

ladyhacek
•
28. lis 2017

nezapírala bych.

Já jsem byla na neschopence od 5 týdne (nebo 6?) už nevím takže v práci to věděli (a určitě se to rozkřiklo - jak a kdy nevím) rodině jsem to pak hned také pověděli ať se to právě neroznese. amám odma téměř 3 letého kluka 🙂

kachnitkooo
•
4. pro 2017

Já to v práci řekla hned po pozitivním testu, už kvůli tomu, že dělám v obchodě zástupce vedoucí a fyzická dřina převažuje tu kancelářskou.. 😉 Holky se hned chytly a dostala jsem jasné hranice co smím a co ne 😁 takže v některých případech je třeba to oznámit ať jsme pověrčivé či nikoliv 😉

aneven
•
4. pro 2017

Nevidím k zapírání žádný důvod...Pokud jste někomu trnem v oku, bude vás pomlouvat bez ohledu na těhotenství...Kdo chce psa bít...Pokud budete vyloženě zapírat a za tři čtyři neděle na vás bude vidět těhotenské bříško, jenom tím blbé kecy přiživíte...Asi bych byla úplně na začátku také opatrná, neroztrubovala to na potkání a nevnucovala každému kolemjdoucímu fotku z ultrazvuku, nicméně pokud by se mě někdo na férovku zeptal, já bych na férovku odpověděla...

kaja2016
•
4. led 2018

V práci bych to neříkala, já tu chybu před několika lety udělala. Může se pořád něco stát a mě třeba zaměstnavatel po nevydarenym těhotenství vyhodil. Nechtěl další ženu na mateřské.