Proč jsem při každém UTZ v jiném týdnu těhotenství?

kristiin
30. bře 2016

16.3. mi gynekoložka podle UZ určila, že jsem v 7+6tt. Dnes přesně po 14 dnech mi opět podle UZ určila, že jsem 10+2tt. Čekala jsem, že budu 9+6tt, proč to tak není? Určuje se tt podle velikosti plodu a ne podle uplynulých dní? Jsem z toho zmatená, děkuji za vysvětlení 😎

irca86
30. bře 2016

Podle velikosti plodů na ultrazvuku. Jinak rozdíl par dnu je bezna odchylka

nupta
31. bře 2016

Také jsem měla každý ultrazvuk rozdílné hodnoty. Nejpřesnější je hodnota kolem 12. týdne, kdy se dělá screening vývojových vad. Podle tohoto UZ se vypočítá i druhý termín porodu.

falomka
9. čer 2016

Takže několik dní rozdíl není důvod k panice?

andreaandrejka
9. čer 2016

Bud v klidu. Je to normální. Určuje se to podle velikosti plodu. Pak ten přesný termín ti řeknou na 1. screeningu.

tomato543
9. čer 2016

přesně, jak píšou ženy výše. Je rozdíl, kdy jsi otěhotněla a jak je mimouš veliký. (tím nechci říct, že je něco špatně, není). přeběžný termín porodu se určije dřív, ale přesná řeknou na prvním screeningu. Já jsem měla termíny 15 dní od sebe.. 🙂

andysek2512
9. čer 2016

Jak píšou holky, termín se bude dál určovat dle ult.ve 12 týdnů(na prvním screeningu) já měla termín dle MS 5.3 a dle ult 18.3 takže jsem termin porodu mela určeny dle ult 🙂 a nakonec jsem rodila o 5 dní dřív než byl termin🙂

bubinko1506
9. čer 2016

kocky, ja som po IVF, takze viem presne, kedy bola posledna MS a aj vklad. vkladali mi dve embrya, od zaciatku bolo jedno o par dni popredu.
zajtra zacinam 22tt a jeden chlapcek je o 12 dni popredu ako druhy - podla dr. je to normalne, a kedze aj ten mensi chlapcek zodpoveda oficialnemu tyzdnu, tak to dr. zatial neriesi. iba ma viac sleduje.

mirkaap
25. srp 2016

Ja viem presne kedy bola posledna MS. Dr. som sa nato naposledy pytala, kedze som mala pri kontrole podla MS 12+4 a na USG 13+2, Ultrazvuk ukazuje vzdy odchylku, podla ktorej sa priamo nic nemeni, takisto sa nemeni TP, ak ano tak az v neskorsom stadiu tehotenstva podla velkosti a vahy miminka. Ale vzdy sa ma lekar riadit podla poslednej MS. Ale vzdy je odchylka +- do 1 tyzdna. 😉 mala som to tak aj pri prvom.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru