Prvotrimestrální screening v zahraničí. Je nedostačující?
Ahoj holky. Žijeme v zahraničí. Včera jsme měli prvotrimestrální screening a jsme dost v šoku, že jen změřili mimi a zjišťovali srdeční akci. Toť vše. Vůbec se tu prý neměří šíjové projasnění, nosní kůstka atp. Jelikož je Down syndrom slučitelný se životem, nemí tu povolen ani potrat z toho důvodu.
Objednali jsme se na NIPT. Sice je to mega drahé, ale jinak se tu Down syndrom nedá zjistit. Bohužel jsme objednání až za dva týdny plus týden budeme čekat na výsledky. To je až za tři týdny..Upřímně mám celkem dost obavy.
Prosím příjde vám mimi na utz v pořádku? Nemá na hřbetě až moc tekutiny? Bohužel utz byl nekvalitní, nosní kostku vůbec nelze rozeznat..Ale třeba můžete porovnat s utz vašeho mimi. Děkuju 🙏

@reeeza tak náš malý měl šíjové projasnění 5,4 a limit je 2,5. Doktor se se mnou bavil v podstatě tak, že je to škoda, protože plod jinak vypadá dobře, ale hned se mnou probíral možnosti případného potratu. Na výsledky jsme čekali 3 týdny, spousta stresu a pláče a je to spokojené, usměvavé miminko. Takže i kdyby tam mělo miminko více tekutiny, nemusí to vůbec nic znamenat. 🙂 Testy jsem si platila neinvazivní a dělali to v Plzni. Tam je na to specializované pracoviště.
@reeeza ahoj, vim, ze je to kontraproduktivni a nedoporucuje se to, ale nepremyslela jsi, ze bys zkusila jeste nejakou genetiku tady v CR?
Jako za sebe muzu doporucit Plzen, jak jsem ti posilala odkaz v jine diskuzi, a uplne skvela a za me top je MUDr. Paymová
Koukala jsem, ze jsi region Cheb, je to teochu z ruky ale za klid to mozna stoji …
@reeeza jinak nase fotky z prvotrim screeningu vypadaly takto..
@reeeza nejste v Anglii? Tam je to zdravotnictví tragicky.... tak bych fakt přemýšlela dělat screeningy v ČR. A i porod....
Jinak já obdivuju, že někdo něco z fotek z UTZ pozná, pro mě to jsou jen černobílé fleky
🙈
@reeeza ahoj, je mi jasné, že se bojíš... usla jsi k otěhotnění dlouhou cestu a fakt Ti preju, abys měla zdravé mimčo. Z UZ nepoznám vubec nic. V tomhle týdnu mi to přijde, že jsou všechny mimča stejný prasátka... pardon. Taky se přikláním k tomu, jet do ČR, byť třeba jako samoplatce aspon na 1. a 2.screening. Předpokládám, ze si zdravotní ted v CR neplatíte, kdyz žijete v zahraničí.
Chápu Tvuj stres. Jsem už starší, mimi přirozeně je pro nás zazrak (mela jsem AMH 0,03) a těhotenství jsem si začala uzivat az tak od 25tt, kdy jsem věděla, že ty holatka už zachraňují. Teď jsem úspěšně 39tt.
Držím palce 🍀
Holky moc děkuju. V ČR budeme až v půlce srpna, takže na 2trimestrální screening určitě půjdeme. Jen teď ty 3 týdny do výsledků nipt budou hodně namáhavé...ale musíme věřit, že už se na nás konečně usmálo štěstí. Jinak to asi nejde..
Holky moc děkuju. V ČR budeme až v půlce srpna, takže na 2trimestrální screening určitě půjdeme. Jen teď ty 3 týdny do výsledků nipt budou hodně namáhavé...ale musíme věřit, že už se na nás konečně usmálo štěstí. Jinak to asi nejde..
@reeeza tím 2trimestrálním screeningem myslíš tripletest? Pokud ano, tak z vlastní zkušenosti radím - nechoď na něj. Ja taky v době otěhotnění žila mimo ČR, tam jsem byla na kompletním prvotrimestrálním screeningu a vše ok, ale (já kráva blbá) pro jistotu jsem si zašla ještě na tripletesty, vyšel mi Edwards 1:250 a začal kolotoč, který mi dost zkazil celé těhotenství. Ačkoliv jsem byla ve vyhlášeném Genetu, tak přístup hrozný. Když jsem odmítla plodovku (riziko 1:100 potratu), tak se mnou jednali jak s prvokem, který má v břiše stvůru.

@reeeza ahoj, vim, ze je to kontraproduktivni a nedoporucuje se to, ale nepremyslela jsi, ze bys zkusila jeste nejakou genetiku tady v CR?
Jako za sebe muzu doporucit Plzen, jak jsem ti posilala odkaz v jine diskuzi, a uplne skvela a za me top je MUDr. Paymová
Koukala jsem, ze jsi region Cheb, je to teochu z ruky ale za klid to mozna stoji …