icon

Screening ve 12. týdnu

evafriedl
7. zář 2018

Zdravím maminky, hledám trochu uklidnění spíše. Včera jsem byla na screeningu ve 12 týdnu a takovou ..... nechci říkat ani co paní doktorku jsem nezažila. V půlce vyšetření mi sdělila, ze jsem v sedem pásmu na Downův syndrom, poté po dopočítání všech markeru na konci vyšetření zjistila, ze to je negativní. Ja měla malem zástavu srdce a pak jsem ji chtěla zabit. Výpočet rizika mám 1:5814, nevím zdali to je běžný údaj nebo? Moc dekuji za odpovědi.

broskev93
•
7. zář 2018

@evafriedl ahoj, nemá ti vůbec tohle říkat pokavad si není na 100% jistá. Já mám zase výpočet 1:13100 😊

adelka951
•
7. zář 2018

To je hrozně chování, zažila jsem něco podobného. Paní doktorka na prvním screeningu našla vadu srdce, díky tomu mi vyšel pozitivní (1:4 na DS) o dva dny později při odběru vzorků. Komu už jiný doktor vadu neviděl. Potom jsem byla na několika utz v Praze, kde potvrdili zdravemiminko. Takže jsme ve 30. týdnů se vrátili na utzk původní doktorce, a byla to chyba. To nám zase našla špatně postavení jedné nožky. Takže jsem se až do porodu stresovala. Narodilo se mi zdravé miminko bez vady srdce a se zdravou nožkou. Nechápu jak může někdo takový pracovat na specializovaném pracovišti, když je úplně neschopná a navíc bez špetky empatie. No bylo to třetí těhotenství a bylnto horor.

zuzan88
•
7. zář 2018

Doporučila ti odběr placenty nebo plodovky?

pavca1982
•
7. zář 2018

Mám riziko DS 1:290 , výsledek negativní.

zuzan88
•
7. zář 2018

I já měla po prvním screeningu zvýšené procento, které mi tak trošku rozházely odběry krve, 1:665... Následovaly odběry placenty - výsledek negativní. Sama docentka mě utěsovala, že ve většině případech jde o falešný poplach a odběry záleží na mém rozhodnutí. Byla sem na soukromé klinice v Olomouci a přístup všech byl perfektní.

evafriedl
autor
•
7. zář 2018

Nedoporucila mi nic, rekla, ze mám přijít akorát v 17 týdnu na kontrolu. Tot vše. A poprala mi hezky den...

vendelinka08
•
7. zář 2018

@evafriedl ja si myslim..ze vysledek je skvely. Me ceka screeni g a doktor uz mi predem rikal ze mi to vyjde urcite hur kvuli veku...ja vubec nechapu jak to vlastne delaji...ale strasne maminky stresuji a pak maji zdrave dite..dle jakych hodnot to posuzuji atd...do pytle..tak bud vidi ze mimco v poradku neni nebo je..ne? No sama jsem zvedava.

vendelinka08
•
7. zář 2018

A jeste k tomu maji snad utz..kde to take vidi...

zuzan88
•
7. zář 2018

@vendelinka08 já sem třeba utz měla úplně v pořádku a rozházela mi to krev.

zuzan88
•
7. zář 2018

@evafriedl tak pokud si tě nepozvala na odběry, tak máš nejspíš hodnoty v normě😉

jednaholkaa
•
7. zář 2018

@evafriedl Mela drzet hu.. az dokonce a pak ti rict negativni/pozitivni a nazdar. Me chvalil doktor vsechno celou dobu, pak rekl ze je vysledek negativni a vsechno je v poradku. V papirech bylo 1:4tis - takze vyssi riziko nez ty, nicmene jsem odchazela s pocitem spokojenosti.. Mas vysledky v pohode! Vetsina i tech pozitivnich vysledku stejne neznamena problem..

evafriedl
autor
•
8. zář 2018

Moc dekuji za všechny zprávy, jinak jméno paní doktorky, která mi “zprijemnila” den je Zdenka Dolná. Byla jsem na kontrole v Podolí v Praze.. snad všechno bude v pořádku ;)

lucka264
•
17. říj 2018

Holky, chtela bych se zeptat, jestli vas na screeningu vazi nebo muzete rict vahu z domu? Dekuji.

zuzan88
•
17. říj 2018

@lucka264 já řekla váhu z domu, ale byla tam i váha na které sem se mohla zvážit.

lucka264
•
17. říj 2018

@zuzan88 Dekuji 🙂 radsi se vazim doma, je to presnejsi a tak ;)