Špatné výsledky UTZ. Někdo zkušenosti a jak to dopadlo?

veronikaaweberovaa
27. zář 2021

Hezký den, byla jsem ve 12.týdnu na genetice a vyšlo nám hodně špatné šíjové projasnění. Norma je do 3mm, ja měla 8mm. Výsledky krve jsou v pořádku. Poslali mě na odběr plodové vody v 16tt. Má někdo podobné zkušenosti a jak Vám vše dopadlo? Děkuji.

marselina
27. zář 2021

@veronikaaweberovaa já měla podezření na Downův syndrom. Také jsem byla na odběru plodové vody a dopadlo vše v naprostém pořádku. Drzim pesticky💗💗

kocila
27. zář 2021

@veronikaaweberovaa nezbývá než čekat na plodovku, ale tak velké šíjové projasnění jsem ještě u nikoho nezaznamenala. Pamatuji si tady jednu maminku, že plodovka s velkým šíjovým projasněním dopadla dobře (asi ŠP :5mm) a přesto se jí narodilo postižené miminko ☹, takže, bych si nechala udělat všechny možné testy, které jsou v dnešní medicíně možné-i placené z krve matky atd. (jen na plodovku bych nespoléhala).. nechci vůbec strašit, jen píši, že jakákoliv abnormalita MŮŽE /NEMUSÍ být signálem k nesprávnému vývoji/postižení.
Přeji, ať vše dopadne dobře 🍀 (nejlépe znát pravdu, proč je to špatně a pak se rozhodnout co dál)...

kvetoslavas
27. zář 2021

Já měla opačný problém, špatný výsledky z krve, doktorka mluvila o potratu.... šílené období, dneska máme dvouměsíční úplně zdravou holčičku, držím palce :o)

marketka_m
27. zář 2021

Neztracej nadeji...muze byt vse vporadku..i muj doktor rikal ze down 1:5 nenarodil se jako down...takze nic neni urciteho...z druhe strany nevis co to ma prinest do vaseho zivota...urcite o potrate bych nepremyslela...bude to tezke i kdyz se narodi postizene...ale verim ze to zvladnete jakkoli to dopadne..

martina8084
27. zář 2021

synovec to měl a je to zdravý a šikovný kluk. Bude mu 13.

petradt1986
27. zář 2021

@kocila ty jo to slysim poprvé, ze by plodovka neodhalila vadu. Ale asi bylo postižené na jinou vadu, než na ty co může plodovka odhalit ze?

kocila
28. zář 2021

@petradt1986 ano,plodovka bohuzel neni zamerena na vsechny nemoci 🙁,ale clovek nebude mit nikdy jistotu ani se vsemi testy dohromady co dnesni medicina nabizi…

marketka_m
28. zář 2021

@kocila souhlasim.a pak to taky muze dopadnou tak jak muj lekar rikal ...minuly tyden potrat..ve vyslrdku se jednalo o zdrave dite ..zij pak s tim...

kocila
28. zář 2021

@marketka_m tak to me mrzi… to si nedokazi predstavit jit na potrat a dite bylo zdrave..to je nocni mura 😞…jak spis znam pripady,ze testy dopadly dobre a pak prusvih,ale obracene teda ne,test odhalil vadu a pak vse bylo v poradku😖😖😖

purplerain
28. zář 2021

Měla jsem na utz ve 13 TT NT 5,2, podstoupila jsem odběr choriovych klků a výsledky vyšly v pořádku. Bohužel, narodilo se mi těžce postižené dítě. Zemřelo v necelých čtyřech měsících. Jednalo se o vzácný genetický syndrom.

kvetoslavas
29. zář 2021

Na druhou stranu jsem měla to štěstí, dostala jsem se do stacionáře pro mentálně postižené, domu jsem vždy chodila s úsměvem na tváři.
Moc držím palce, ať je všechno v pořádku, nejhorší jsou ty nervy.

purplerain
29. zář 2021

@kocila tak na potrat se nechodí kvůli špatným výsledkům ze screeningu. Ale po potvrzení podezření z plodové vody nebo choriovych klků. A pokud je nemoc potvrzená z klků nebo vody, těžko se narodí zdravé dítě. Ale když tady někdo napíše, že se jim nakonec narodilo zdravé dítě, je to jen tím, že se naštěstí nepotvrdilo riziko že screeningu. Ne tím, že se jim nemoc potvrdila odběry a stal se zázrak.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru