Těhotenství - je šance, že to ještě vyjde?
Zdravím a přeji hezký den. Jsem tu poprvé a potřebuju poradit. Je mi 44 let a jsem těhotná v mém věku poprvé ale bohužel podle ultrazvuku je embryo 6,9mm velké a netluče nám srdíčko takže mě ve čtvrtek čeká přerušení. Podle pana doktora jsem mezi 6 a 7 týdnem. Chci se jen zeptat někoho kdo má více zkušeností. Mám ještě doufat a nebo se smířit s tím že to nevyšlo. Děkuji za odpověď
Ahoj, od 6mm by mělo byt videt srdicko, což odpovídá tomu 6.tydnu..dala bych tomu týden a bude jasno..drzim palce
asi bych ještě být vámi počkala,nic se nestane,pokud je to zamlklé,dost žen čeká až to odejde samo,bez revize.
Ahoj. Ja byla vcera na revizi. Byla js v 7+0. Byla jsem u vice dr a vsichno minpoptvrdilli, ze srdicko by melo jit videt cca mezi 5 az 6 tt. Ve vetsine pripadu zeny lterw mely srdce az 8tt byyly na vubec prvni kontrole alemsrdce uz tam byloezi tim 6 az 7tt. Ja to mam vcera za sebou a informovala.jsem.se u voce lekaru. Za me tedy paknlepsi revize nez nosit mrtve miminko anzadelat si na vetsi prusser
Mam tam chybu. "Srdcw tam bylo mezi 5 az 6tt"
Rozhodně bych počkala. Ano, uvádí se, že srdíčko má být od 6mm, ale 6.9mm je tak malý rozdíl, že bych počkala na kontrolu za týden. Revize se může udělat vždycky, zajímalo by mě, kolik těhotenství takhle je ukončeno, i když by to mohlo skončit happyendem.
@teddyluk asi bych ještě taky počkala a nechala se zkontrolovat za týden. Jasně je to riziko že můžete začít krvácet pokud je plod opravdu mrtvý ale je tady i možnost že ještě opravdu srdíčko nezačalo bít
Děkuji všem za názor. Ten týden navíc jsem si vydupala minulý týden kdy se sice embryo ze čtvrtku kdy mělo 6 mm zvětšilo do včerejška na 6,9mm ale stále netluče srdíčko. Za tím zvětšením může být spousta příčin a mám z toho strach i přes ultrazvuk který včera ukázal až na tlukot srdíčka že je vše ok. Teď už se jenom bojím zítřejší revize ☹☹☹ nikdy jsem v nemocnici nebyla na žádném zákroku
Já chtěla počkat ale doktor řekl že by to bylo zbytečné
Doufám že jo protože sestra která mě objednávala viděla že váhám s revizi tak se do mě pustila že si zahrávám se svým zdravím a já jelikož to prožívám poprvé jsem to nedokázala ustát
Tohle byl druhý doktor který mi dělal ultrazvuk
@teddyluk V téhle fázi bych s revizí ještě nespěchala. Vlastní zkušenost - 3 děti, ve všech případech bylo srdíčko viditelné až kolem toho 8. týdne, sledoval se vždycky nárůst hCG. Teď jsem těhotná znovu, na gyndu nespěchám, protože to bude zase totéž. Navíc toto není mimoděložní těhotenství, se zdravím si nezahráváš, tohle fakt ještě může počkat.
Když to tak čtu připadá mi divný že mě krev vzali pouze poprvé aby se opravdu potvrdilo těhotenství a od té doby jenom vyšetření ultrazvukem 🤔🤔🤔
@teddyluk Tak ono to vyšetření ultrazvukem většinou stačí. Ale tam, kde jsou pochybnosti, je dobré zkontrolovat i nárůst hCG. Pokud roste a UTZ je jinak v cajku, tak je pořád šance, že to těhotenství je prosperující.
Taky mi po každém vyšetření ultrazvukem říkali že budu krvácet a já jsem vůbec nekrvácela jenom mě neskutečně bolel celý podvozek
@teddyluk Ještě počkej, 6,9mm není zas tolik. Počítej s tím, že to spíš nevyšlo, ale ještě je naděje. Ať víš, žes udělala, co se dalo a nemáš pak výčitky. Doktor tě sice ženě na revizi a sestra na tebe tlačí, ale je to trápit nebude, pro ně si jen pacientka a za 5 minut už o tobě nebudou vědět, ale ty nezapomenes. Určitě bych tomu dala ještě týden.
Zkus si i přečíst nějaké jiné diskuze tady, např. https://www.modrykonik.cz/forum/o-tehotenstvi/netluce-srdicko/ - opravdu, jak jsem psala výše, na revizi je ještě čas... nechala bych si i klidně jako samoplátce zkontrolovat HCG a jeho dynamiku a počkala minimálně do příštího týdne. Ať si to pak (i vzhledem k věku) nevyčítáš, že jsi tomu nedala šanci. Moc držím palce.🍀
Zdravím Vás holky už se to někomu stalo ikdyz vím ze to máme každá jinak .. mam osm dni zpoždění menstruace a testy stále negativní do dnešního dne ..:/// myslim ze už je to docela dlouhá doba :(( když se někomu ukáží dvě čárky už první den zpoždění 😊
@gracinka7 děkuji za vasi odpověď 😊 ja podle aplikace jsem měla ovulace hned 1 den v květnu a na to jsem hned 8. 5. Hnědé spinila celkem 4 dny ( pouze slabé spineni ) ikdyz teda vím ze ty aplikace nejsou vůbec přesné tělo je tělo 😊 a jak rikam teď 8 den zpoždění a ještě k tomu negativní testy no jsem z toho jelen 🤦♀️😊
U mě mimi bylo v 7tt ještě úplně neviditelné (jen ten váček tam byl a nic víc) a doktor, že je to asi mrtvé těhotenství, za dva týdny zjistil, že je vše Ok, jen jsem otěhotněla jindy než mají oni v tabulkách a miminku srdíčko tedy bylo v 11tt podle tabulek, v 7tt dle reálu 🙂

Někomu srdíčko tluče až 8tyden, co jsem tak četla. Proč tě ženě na přerušení tak brzy? A nedá tomu čas? Já tomu tedy nerozumím, třeba je to opravdu špatné bohužel 😥ale třeba taky ne. Držím palce ať to vyjde🍀