icon

Termín porodu červen, červenec. Je tu někdo na chat?

jituskamou
19. pro 2020

Ráda budu když mi tu někdo napíše

l.u.c.i.e
8. únor 2021

@ema90, dělali mi ho minulou středu v 16+6 na genetice. Ultrazvuk a krev. Na ultrazvuk doktor koukal na mozek, oblicej, srdce, žaludek, ledviny, mocovy mechyr, páteř, počítal prsty, koukal na průtoky, zkontroloval placentu i pupeční šňůru a plodová voda byla v normě. Ultrazvuk byl negativní a když mi do středy nezavolají, tak i krev. Celkové výsledky pošlou k mému gynekologovi. Ale já opravdu nikdy neplatila ani u kluků. Proto se divím. Ale je fakt, že na genetiku jsem vždy měla žádanku od doktora, tak jestli kvůli tomu. Jinak další velký ultrazvuk bude za měsíc v 21+4.

l.u.c.i.e
8. únor 2021

@ema90, tak tohle mám opravdu zdarma od svého gynekologa. Za měsíc mi bude dělat velký ultrazvuk. Budu v tu dobu 21+4. Na genetice se mi ptali, zda to uděláme u nich či u mého gynekologa. Bude to můj doktor, má oprávnění. Ale asi už chápu, že nic neplatím, jelikož mám rizikové těhotenství a udělat by to museli tak jako tak.

ema90
8. únor 2021

@l.u.c.i.e
Jj, to ale neni podrobny screening morfologie plodu. Ten se prave dela kolem 22tt. Poslala jsem vam screeny v predesle odpovedi, cervene vyznacene. Podrobny screening morfologie plodu se vzdy plati a dela se priblizne v 21-22tt.

sanyy22
8. únor 2021

Já u prvního screeningu platila 1600,-Kč a u druhého screeningu na který jdu 4.3 mi řekli že budu také platit 1600,-Kč ale že ten druhý pojišťovna neproplácí

ema90
8. únor 2021

@l.u.c.i.e Ano, ale na tohle ma pravo kazda zena zdarma, na tyhle tri utz. Ja mam taky rizikove tehotenstvi s dvojcaty.
Ale my, co jsme si to zaplatily, jsme podstoupily PODBROBNY screening morfologie plodu. Vse je napsano v tom screenu, cerpano primo ze stranek pojistovny.

l.u.c.i.e
8. únor 2021

@ema90, jj, už jsem to četla. Jak říkám na genetice mi tenhle taky nabídli a ještě se mi ptali, zda to budou dělat oni či můj doktor. A platit nic nebudu. Jde to na pojišťovnu.

ema90
8. únor 2021

@l.u.c.i.e Uz jen to, ze vam ho delali nekdy v 16tt je jasne, ze neslo o druhy screening. Ten se opravdu dela az po 20tt.
A to utz, na ktere jdete za mesic a budete v 21+4, bude screening, ktery plati pojistovna, ale nebude to podrobny screening, protoze ten by jste si opravdu musela hradit sama. Bez ohledu na rizikovost tehotenstvi.

l.u.c.i.e
8. únor 2021

@ema90, proč mi teda napsali do zprávy, že dnes udělali naběry na druhý screening? A že od 20-22 tt mám podstoupit ultrazvuk na další případné vvv. Každopádně o čem tu, holky, píšete mi opravdu nikdy nikdo nenabídl, tak se tu tak blbě divím 🤦‍♀️😄 A děkuji za vysvětlení.

janulec30
8. únor 2021

@nagojka já také ještě pohlaví nevím. K moji dr. Jdu 2.3. A na genetiky 3.3. Tak snad už budu něco vědět. Mě je to jedno, ale přítel by chtěl kluka když už mame holcicku. Tak uvidime. 😃

janulec30
8. únor 2021

@sanyy22 ono hlavne každá pojišťovna to má jinak. Já mám RBP tak.se u nich zkusím podívat.
2007 to bylo jenn1x 1000 a nic jiného a za 3a půl roku takový skok.

janulec30
8. únor 2021

@l.u.c.i.e možná si te hlidaji vic.
Já prodělala 2006 kvůli vývojové vadě potrat ve 22t, tak o rok později sem byla 3x a platila jen ty dvě genetiky co se normálně platí.

nagojka
8. únor 2021

@janulec30 tak me je to taky uplne jedno,je to moje prvni a na pohlavi vubec nezalezi hlavne aby bylo mimco zdrave a bylo vse v poradku...ja sem i premyslela o tom ze se nechame prekvapit,ale zvedavost je nak silnejsi...tak uvidime..Pritel by chtel prvorozeneho samozrejme syna🙂podle babskych rad je pohlavi nerozhodne😂😂😂

ema90
8. únor 2021

@l.u.c.i.e Netusim, co vam delaji za vysetreni, ale k druhemu screeningu se krev nebere 🤷🏼‍♀️😀
Druhy, podrobny morfologicky screening se nesklada z utz a krve, jako ten prvni.

l.u.c.i.e
8. únor 2021

@janulec30, asi ano, jen se prostě divím, že mě to nikdo nenabídl. 😄 vlastně až u vás to čtu úplně prvně. Koneckonců pokud je potřeba, tak si to člověk rád zaplatí. Hlavně, ať je vždy vše v pořádku. 😉

l.u.c.i.e
8. únor 2021

@ema90, brali mi krev na protilátky a k dopočítaní něco k vývojovým vadám. Opravdu se v tom nevyznám. Tak snad vědí, co dělají 😉

ema90
8. únor 2021

@l.u.c.i.e Urcite ano, tim co jsem psala vubec nezpochybnuji vysetreni co vam delaji 😊

janulec30
8. únor 2021

@nagojka tak ty báňské rady jsme tale delali a take nerozhodne.. a stale do me reje ze to vím.. Ale jsem v tom.nevine 😃

gabina80
8. únor 2021

@ema90 Mě to dělali protože jsem stará matka 😜 navíc po IVF. A jak píšete ráda zaplatím ať mám jistotu že je vše jak má 🤗

nagojka
8. únor 2021

Holky muzu se jeste zeptat na par blbosti...V kolikatem tydnu mas doktor poprve zkontroloval placentu?jeji ulozeni atd?...me zatim ohledne placenty nebo ulozeni mimca nic nerikal,porad tvrdi ze je v poradku tak mu plne duveruji a neptam se na nic🤔ale pak clovek vleze na konika,lecos si precte a ja najednou zjistuju ze vlastne krome toho ze je miminko v naprostem poradku nic dalsiho nevim🙂ale kdyby bylo neco spatne tak by mi to snad rekl,tak nic jinyho asi nepotrebuju vedet...

holkaokomodra
8. únor 2021

@nagojka na prvnim screeningu, mam to i ve zprave 😉

nagojka
8. únor 2021

@holkaokomodra aha...tak to si tu zpravu asi budu muset precist co😂😂😂ja sem na prvnim screeningu dostala nakej papir kterej prej mam nosit porad u sebe i s prukazkou a je tam napsany negativni vysledek ale zbytek sem teda nezkoumala...takze vubec nevim treba ulozeni placenty a takove ty veci...

ema90
8. únor 2021

@nagojka Jak mam ulozenou placentu nevim, mam placenty dve, cekam dvojcata. Ale jsem v peci odbornika na prenatalni diagnostiku, takze by mi nejspis rekl, kdyby bylo neco spatne.
A uprimne receno, nepotrebuji vedet kazdou “kravinu”.
Pro me je dulezite, ze jsou mimca v poradku 😀

nagojka
8. únor 2021

@ema90 tak s tim souhlasim...👍😂😘

holkaokomodra
8. únor 2021

@nagojka tak snad to tam najdes, ale presne jestli nejsou nejake potize, tak to zas tak zivotne dulezity neni 😉

l.u.c.i.e
10. únor 2021

Holky, v rizikové poradně jsem dopadla takto: miminko už je mírně anémické, dle provedených průtoku. Měla jsem u sebe 3 doktory, kteří řešili, co se mnou. Zítra jde na rozbor krve partner a za týden na kontrole mi řeknou, co dál. Hrozí, že si půjdu lehnout do Prahy, kde by miminku udělali transfúzi krve už do dělohy. Mám strach. Je ještě moc maličké. A je to pravděpodobně holčička.

ema90
10. únor 2021

@l.u.c.i.e Asi jsem nepostrehla vas puvodni prispevek... Ale o co jde? Co se stalo? Zni to desive, ale verim, ze budete obe s malou v poradku a drzim moc palce 🍀

l.u.c.i.e
10. únor 2021

@ema90, mám vysoké protilátky anti D a C a tím pádem, jak mám krevní fakror negativní a miminko má nejspíše faktor pozitivní, tak jí napadám a rozkládají se jí červené krvinky. Když nezasáhnou včas hrozí hydrops plodu až odumření. Dle dnešní poradny. Proto se tomu musí zabránit. Až se miminko bude blížit k těžké anémii, budu vyslána na sledování do Prahy, kde by případně udělali hned tu transfúzi už do dělohy, jelikož miminko je ještě malinké. Prostě mám velký strach a nejhorší na tom je, že to nějak neovlivním. Vše je na miminku. Prý už budu mít kontroly po týdnu a při sebemenším krvácení či velké aktivitě plodu nebo naopak žádné pohyby hned letět na kontrolu i v noci. Kde je ta hranice to poznat??? Cítím jen takové šolíchání než kopance.

gabina80
10. únor 2021

@l.u.c.i.e jsi úžasně statečná. Držím palce a posílám energii. Je vidět že jste obě bojovnice.

l.u.c.i.e
10. únor 2021

@gabina80, děkuji moc. Snad to zvládneme. Musíme. ✊

ema90
10. únor 2021

@l.u.c.i.e Ufff... achjo. Ja to rikam porad, ze narozeni zdraveho ditete je zazrak. Co vse se musi uvnitr vytvorit spravne, aby vzniklo zdravy mimco.
Vy jste psala, ze jste nekde okolo 16tt, ne?
To je na pohyby celkem brzy no. To asi uplne nepoznate zda-li jsou ty pohyby v poradku.
Kazdopadne drzim palce a budte obe silne holky, to zvladnete 🙏🏼

Strana