Termín porodu listopad/prosinec 2019
Ahoj holky. Pojďte se přidat všechny co budeme mít předvánoční nebo vánoční krásné dárečky 😍 přeji všem aby bylo vše v pořádku. Já jsem své // čárky našla 27.3. Doma už máme 22 měsíční holcicku.
Zdravím kočky, tak včerejší genetika mi dopadla dobře, tak jsem za to moc ráda.🙏 Už jsme to oznámili i rodině, měli radost. Skorotchýně brečela. 😅 Kdy vy jste oznámili, těhotenství? (buď teď nebo i u předešlého těhotenství). Za dva týdny mě čeká tripple test, tak snad dopadne taky dobře. (měla jsem za to že se nedělá když tyhle testy dopadli dobře. 😕 )
@violla29 my oznamovali našim rodičům v obou případech kolem 7tt, protože jsem předtím i teď trpěla na nevolnosti a nechutenství a často se u nich stravujeme a vídáme je denně. Teď při tomhle těhotenství jsem to oznámila i sestrám, ale se zbytkem rodiny čekáme po genetice a plodovce atd
@violla29 moc gratuluju. 💕 triple testy je úplně zbytečné dělat když máš ten prvotrimestrální screening. Mně je taky gynekolog nabízel, ale odmítla jsem, akorát jsou často falešně pozitivní a zbytečně tě to znejistí. My jsme oznamovali rodičům brzy, už v 8tt, protože jsem byla na neschopence, tak bylo hloupé si vymýšlet proč jsem doma. Radost byla obrovská, první miminko a jsme oba jedináčci.
@violla29 krásný moc gratuluji ❤️ Ja byla na triple testech dnes... tak doufam ze nebude nikdo volat... 🙏 a za 14dni mam velký utz... jinak taky nechapu proc mi ty triple testy delal screening jsem mela ukázkový.... a my jsme to rodičům řekli hned s pozitivní krví.. a i kamaradi to věděli celkem brzo... přestala jsem kourit a pít a snažili jsme se dlouho takže to všem bylo hned jasné...
Gratuluji všem ke krásným výsledkům že screen 🙂
U nás se vědělo, že těhu hrozí, jsme po IVF, takže u nás se všichni soustředí hlavně na to, aby bylo vše ok, což (klep klep) je 🙂 akorát všechny rozčiluje že si nechceme nechat říct pohlaví, ale podle nás to není důležité, hlavně ať je mimi zdravé 🙂
Už se moc těšíme, horší to máme s prckem, ten se moc netváří na fakt, že bude starší brácha, ale to se snad nějak poddá 🙂
A asi budu vypadat jako hlupák, ale co je to ten triple test?
Holky, já jsem na vážkách. Nevím jestli na ten triple test mám jít nebo ne. Která jste na něm byla/nebyla a jak test dopadl?
Já na něm nebyla, ale mě po prvotrim. screeningu dělali rovnou amnio
@violla29 já na něm byla teď ve středu... tak čekám jestli zavolají nebo ne... jsme domluvený že budou volat jen když to bude hodně špatný jinak mi řekne výsledky až na kontrole 19.6.... vím že ty výsledky jsou často zbytečně špatný takže se kdyžtak budu snažit být v klidu a neřešit to... a budu věřit ultrazvuku protože na plodovku mě nikdo nedostane... 😳😂
@violla29 kamaradka na nem byla, 29 let, 1. Tehotenstvi, a dopadl spatne. Bylo to pred 10 lety. Kdyz si jeji manzel statistik spocital pravdepodobnost potratu po plodovce (invazivni zakrok), tak na test vubec nesla. Jen ji jeste jeji gynekolozka dvacett minut desila:"a co kdyz budete mit postizene dite, manzel se s vami rozvede.." apod. Maji zdrave dite. Ale stres z ttoho mela do konce tehu. Ja osobne na tento test nechodim (nechodim ani na prvotrimestralni, protoze bych nikdy nesla na potrat). Krasne tehotenstvi preju!🙂
Cítíte už některá nějaké ,,pohyby"? Někdy mám totiž pocit, že cítím, tak jestli nejsem blázen.. už si nepamatuju od kdy to bylo s prvním..
@julielim Muzu se zeptat proc?
@andrea2016 mame v rodine postizeni vazane na x chromozom, ja jsem prenasec, takze moje deti bud holcicky muzou byt prenasecky bez projevu a chlapecci maji 50/50 sanci na postizeni. u nas je to hydrocefalus. mam postizene 2 strejdy, jednoho zdraveho a taky postizeneho brachu
@julielim Aha, to me mrzi a kdy budes mit vysledky? Budu Vam drzet palecky! ❤
@andrea2016 zitra budu vedet pohlavi a vyloucena ta zakladni postizeni co se zjistuji pri screeningu. Pokud to bude holcicka a v pohode, tak budu vedet vse, pokud chlapecek, budou to posilat do Ostravy a od nich za 10 pracovnich dni. Takze pocitam ze za 14 dni budu mit jistotu
@julielim Snad to dopadne dobre a vysledek budes vedet hned zitra.
doufam...akorat doktorovi se vcera na ultrazvuku zdalo, ze je to poradnej chlapak. i ja to videla ☹ ale doufam, ze to treba byla jen pupecni snura 😂
@julielim Tak uz neco vis?
@andrea2016 cekam chlapecka, vady co zjistuji na screeningu vylouceny, ted budu cekat nez mi zavolaji jestli ma genetickou mutaci = postizeni, nebo je zdravy. Bohuzel pokud bude postizeny, budu muset na preruseni, nebo zustanu se dvema detma bez chlapa 😢 a vzhledem k memu psychickemu stavu nezvladnu asi ani jedno, takze mi nezbyva nez doufat.
@julielim Ale vzdyt to, ze ma vyloucene ty vady preci muze znamenat hodne dobre zpravy! Jeste nezoufej, urcite to dopadne dobre! ❤ Mozna me tu za to nektere odsoudi, ale Tveho manzela chapa, pracovala jsem s rodinami, kde je postizene dite a pritel ma dve sestry, jedna na vozicku a druha tezka DMO, starat se o takoveho prcka znamena komplet ztratu zivota. Pokud by to bylo Vase prvni, jeste bych uvazovala. Ale mate uz dve a i pro ne by to znamenalo spoustu zmen a zivotniho stylu. Ja osobne bych tezce postizeneho prcka na svet neprivedla. Kdo by se o nej staral, az tu nebudes? Jak by k tomu prisly starsi deti?... Doufam, ze ti tohle aspon trosicku pomuze. Drze se, myslim na Tebe! ❤
@andrea2016 mame jen jednu, ale to na veci nic nemeni. mamka ma dva postizene bratry, ja jednoho. tech postizeni jako je down atd jsem se nebala, u tech riziko nemame. Ja ho taky chapu, sli jsme do toho s tim, ze postizene dite ne. ALE.. ja to miminko proste miluju, touzim po nem. a uz mam za sebou jednu miniinterrupci pred lety, bojim se, ze dalsi dite by se uz nepovedlo.
Ahoj holky, prosím není tu nejaka maminka Které prodává těhotensky ultrazvuk např. Angel sound, to čekání je hrozné 😣kontroly az po měsíci jsem 17+5 zadne pohyby tak pro uklidnění děkuji moc❤️
@teruline vsak u prvnich tehotenstvi je bezne citit pohyby kolem 20tt 🙂 ja mam ted kontroly po tydnu nebo po 14 dnech a prijde mi, ze jsem u doktoru furt, az se mi to vubec nelibi 😂 minuly pondeli jsem byla u meho, ve stredu genetika, ted v patek zase k mymu... Pak jdu nastesti az asi 10. cervence, jestli vsechno dobre dopadne 🙂

@violla29 já už konečně začínám být schopná jíst.. ale nic co bych si musela uvařit sama, takže buď v restauraci nebo u tchyně, případně krabičky od maminky :D :D ale nemůžu cítit jídlo v procesu vaření :D za 14 dní přesně si jdu pro těhotenskou průkazku a pak ve středu jedem na genetiku. Už se nemůžu dočkat :D nenakupuju nic, mam tady hrozně krámů a hadrů ještě po dceři a už teď nevim, jak se sem vejdeme ve čtyrech :D