icon

Tři děti - jak to jako maminky zvládáte?

terkamamka
22. led 2019

Ahoj holky, jsem v sedmém týdnu a už jsem tedy videla i tlukot srdce. Čekám třetí dítě. Mám kluka 9 holku skoro 3. Jak to zvládáte mamky se třemi dětmi?? Díky

Strana
z2
lucka662006
26. led 2019

@lola79 Přesně vím, jak se cítíte, také jsem zažila, ale jen se 2 dětmi. Některý den lepší, někdy horší, člověk si to bere osobně, jako že je nedostatečně zvládající máma, alespoň já to tak měla. Proto jsme nešli do třetího dítěte.

katule22
26. led 2019

@lucka662006 to teda jo, děkujeme

treasurka
26. led 2019

Mám tři děti po cca roce a půl (nejstaršímu ještě nebylo pět), žádné babičky ani tetičky, a zvládám. Co by tě zajímalo?

verdos
27. led 2019

Mám děti staré téměř 7 let, 5 let a 3 roky. Někdy to zvládám blbě, někdy dobře. Myslím, že to je klasika jako všude. Prostě to jít musí, člověk to neřeší, má ty děti rád, je tu vždycky veselo, i když někdy divoko. Vidím, že jak děti rostou, je to lepší a lepší. První roky se třetím byly náročné, on byl dost ukřičený, divoký, svéhlavý a tak trošku sebevrah (jako pořád je, ale už je to přeci jen trošku lepší). Nejstarší je asperger a v té době býval ještě hodně "psycho". Do toho mi manžel řekl, že to třetí dítě vlasně ani nechtěl... A třeba v zimě to bylo náročné - než jsem oblékla všechny tři děcka do všech těch vrstev. Teď už se nejstarší oblékne sám, prostřední s mírnou dopomocí, je to víc na pohodu 🙂. Trošku to teď začíná být náročné se školou, každodenní vzdělávání je (hlavně) psychicky náročné, i to, kolik času společně trávíme, ale neměnila bych. Mám do značné míry, co jsem chtěla, a vidím, že péče, kterou dětem věnuji, se vyplácí. Ale nedokážu si představit, že bych měla čtvrté nebo páté dítě. Už teď kolikrát funguju na hraně svých fyzických a psychických možností. Asi by to taky muselo jít, musela bych se srovnat s tím, že prostě každému věnuji méně péče a muselo by to jít. Jsem holt jen jedna a namnožit se neumím :D. Teď mě nejvíce mrzí, když bych s nejstarším chtěla třeba na hvězdárnu nebo nějaký zajímavý vzdělávací program a nemůžu, protože vím, že to nejmladší "dílo" by tam při nejlepší trhlo ostudu, v horší případě něco rozbilo nebo tak. A cítím, že mě to hodně omezuje. Ale jinak se to dá. Ono už je jedno, když člověk vaří jídlo pro 2 nebo pro 3 děti nebo pere oblečení 2 nebo 3 dětí... to jsou prostě drobné rozdíly 🙂.

helosek
27. led 2019

Máme tři holky 8 let, 6 let a 7 měsíců. Žije se nám krásně a podle mě více dětí víc legrace. Určitě je dobré mít řád. Neměnila bych manžel je spokojený a starší holky jsou rády, že mají malou sestřičku.

bronisek
27. led 2019

@terkamamka Já jsem byla asi matka hrdinka, i když tohle bych žádné nepřála. Po dvouleté dceři se nám narodila dvojčata, a já jsem měla celou svoji rodinu 400km daleko. Musela jsem je zvládnout sama, neměla jsem tady známé ani kamarádky - cizí město, cizí lidé, manžel v práci a doma mi prakticky nepomohl. Je fakt, že děti jsem asi zvládla dobře, jsou už dospělí, a dala jsem jim asi dobré základy a v životě si vedou skvěle, ale já mám dodnes zdravotní problém, Už to beru docela s nadhledem.

Strana
z2