icon

Týden těhotenství. Podle kterého údaje se mám řídit?

teraa567
20. zář 2019

Ahoj holky, tak teď jsem se vrátila z prvního screeningu,na kterém jsem byla i s manželem. Jsem nadšená. 💞 Podle všeho čekáme třetí holčičku 😂💞💞 Ten chlap se nám asi nepovede 😂😂.. Ale k věci. Podle pm bych měla být 12+4 podle měření mé doktorky 12+5 ale podle doktora z toho screeningu jsem 13+4 a hlavicka odpocvida 13+0. Holky, měla jste to některá podobně? Jako ten doktor říkal, že se nic neděje, je mi jasné, že se bude lisit a že nepojedeme podle tabulek, ale týdenní rozdíl? Celou dobu mi to vycházelo plus mínus jeden den a teď najednou týden? Máte to některá podobné? Podle kterého údaje se mám tedy řídit? Děkuji moc.

ladyhacek
•
20. zář 2019

Syn byl o 10dni menší. A každý dr to bere snad jinak, někdo počítá dle MS jiný podle velikosti

malenka3
•
20. zář 2019

Vůbec to neřeš, pokud není dr znepokojen, nebuď ani ty.
Tyhle výpočty se dělají automaticky podle toho, jak tam naměří délku jednotlivých částí těla. V tomhle týdnu těhotenství je dítě pořád jen pár cm velké. Stačí, aby se mimčo hnulo, aby doktor trošku jinak zaměřil úsečku a najednou z toho je rozdíl několika dnů.
Mně to ukazovala doktorka přímo na utz, dítě se mrskalo a ona třikrát naměřovala délku stehenní kosti. Během dvou minut měla tři různá měření a rozptyl vypočtených týdnů byl 6 dnů.
Fakt to pusť z hlavy.

teraa567
autor
•
20. zář 2019

@malenka3 jeee tak to se mi ulevilo.. Já jsem takový posera a bojím se každé odchylky. Je pravda, že na ultrazvuku jsme viděli jak sebou mrskala. 😂😊

herousek
•
20. zář 2019

Ahojky holky vidite nějakého duchacka? Ja totiž ne 🤔

herousek
•
20. zář 2019

Mám tyden před Ms. Prsa uz me začali bolet před tydnem. Vzdy me boli pred ms ale ne tak brzy. Snažíme se zhruba mesic a půl nevim zda to neni malo. Diky za kazdou radu😊

teraa567
autor
•
20. zář 2019

@herousek ahojky já nic nevidím.. 🤷‍♀️

teraa567
autor
•
20. zář 2019

@herousek
@herousek to je ještě málo. Měsíc a půl. Teda někdo se to povede hned, ale nám to trvalo cca půl roku třetí miminko. První dvě vyšly po cca dvou měsících 😊😊

herousek
•
20. zář 2019

Nevim právě zda to nebude u mě trochu problem brala jsem azalie jednohormonalni. Po 7 letech mi byla vysazena jelikož mi nesedla pak jsme se s přítelem rozhodli pro prvni mimi. Jenže první ms nepřišla. Musela jsem si ji nechat vyvolat. Což přišla 3.8 a samovolna prisla 28.8. 😊

herousek
•
20. zář 2019

Právě me docela překvapili ze prsa začala bolet uz 14 před ocekavanou ms 😀

teraa567
autor
•
20. zář 2019

@herousek to mě bolela vždy když jsem měla ovulaci 😂😊

herousek
•
20. zář 2019

😀😀to jsem taky zkoušela si ji vypočítat atd atd. Pak jsem řekla že na to prdim. Až to přijde tak to přijde 😜 zbytečně se pak člověk pozoruje pak to nejde. Tak že sem tam vždycky udělám testik co kdyby náhodou 😂

herousek
•
20. zář 2019

Taky jsem četla spoustu negativnich recenzi na mamatest 🤔

teraa567
autor
•
20. zář 2019

@herousek já to taky tak dělala. Když se na to vykasles tak najednou bum a je to. Ono to máš všechno pro a proti. Někdo je spokojený někdo zase ne. 🤷‍♀️🤷‍♀️ Držím palecky💞

herousek
•
20. zář 2019

Moc děkuji ☺️😊