Únava v prvním trimestru. Je to normální?
Ahoj holky. Dnes začínám 11tt. Cca od 7tt mě trápí únava. Poslední 2 týdny se to podstatné zhoršilo. Ráno nemůžu ani vstát z postele, jsem jak přejetá traktorem 🥴 Vstávám kolem 9 ráno. Ale každou noc se budím kolem 4 ráno a pak už jsem neklidná a spím jen trochu.
Ráno jak vstanu, hned bych si zase lehla. Nějak si udělám snídani a už jsem vyčerpaná. Donutím se jít se psem. Běžně jsem rychlou chůzí chodívala 6000kroků. Teď chodím 2000kroků pomalu a mám z toho dušnost. Jsem po tom úplně grogy. Ještě tak zvládnu něco uvařit a ve 3hodiny odpadávám. Koukám se na film nebo jen odpočívám.
Kolem 5. hodiny už mívám takovou krizi, že se musím jít prospat. Většinou spím do 7mi, 8mi. Pak jsme s přítelem. Koukáme třeba na film. V 10 jdu spát.
Já teda nevím, je to ještě normální? Beru vitamíny, železo atp. Jím hodně ovoce. Ale energie nulová😅😭
Jé, ja zaznamenala až teď, ze se konečně zadařilo - gratuluju! 😊🍀
A ano, je to normální. V prvním trimestru jsem si opravdu často musela odpoledne lehnout a prospat se. Přešlo to s koncem prvního trimestru, kolem 13-14. týdne, v podstatě ze dne na den
Je to normalni, ja byla takhle unavena v obou tehotenstvich na zacatku. Pomahalo mi na to jit se prospat 😀 v druhem trimestru se to zlepsilo, ale dokud jsem byla unavena tak jsem proste chodila spat po obede a vecer brzo. Max bych ti doporucila jit si lehnout uz po obede nebo kolem ty treti, protoze kdyz usnes odpoledne az v pet, tak pak z toho muze byt to buzeni nad ranem 🙂
Muj manzel bude asi do smrti vypravet historku, jak jsme jeli na dovolenou v zacatku tehotenstvi a ja byla tak hotova, ze jsem kazdy vecer po veceri usnula 😀 kazdy den jsme si slibovali, ze si udelame hezky vecer, dame drink na balkone atd, a ja kazdy vecer uplne vypnula a tak na tom balkone popijel sam 😅 pak uz to prestalo byt vtipne a zkousel me dokonce budit, ale ja proste nebyla schopna vstat 🙈 za celou dovolenou se to nepovedlo ani jednou. Telo to potrebovalo, tak spalo.
Jinak rika se, ze kdyz hodne spis v tehotenstvi, tak mas pak spave mimi 😉 u me to teda platilo, oba byli relativne klidna miminka a velci spaci 😀 tak aspon nejaka utecha v tom je 😉
U obou jsem myslela, že usnu ve stoje, kdekoliv a kdykoliv
@reeeza ahojky, to je fajn, ze je tehu prosperující... mam velkou radost 👌🏻🤩😘
Heled, je to normalni... ja teda chodím spát po obede celé těhotenství... někdy to stihnu jeste i dopoledne, kdyz vstanu taky v těch 4h ráno.
Ted uz jsem ve 37tt a musím říct, že.mira únavy se různě střídala a i s dcerou jsem to tak mela, takže je to proste úplně normální.
Je to normální, už jsem myslela, že to v práci vůbec nezvládnu, naštěstí přišly Vánoce, trochu jsem si odpočala a v lednu to bylo o fousek lepší. Spala jsem kdykoliv to šlo.
V prvé řadě gratuluji 🙂 Pro jistotu můžeš MUDr. požádat o náběry krve, aby se vyloučila anémie (ta umí narušit jak spánek, tak způsobit dýchavičnost i při malé námaze), ale spíš to bude opravdu klasická únava související s prvním trimestrem. Ideální je zařadit pravidelný odpočinek přes den do doby, než se tělo s jiným stavem srovná.
Je to časté. Já byla grogy tak tak 7-11tt, ploužila jsem se jak šnek v obou těhotenství, jen ležela. Pak se to v cca 12tt ze dne na den utnulo a byla jsem pak "zase normální". Pár dní před porody jsem třeba dobíhala z dálky autobus nebo sáňkovala s dcerou.
Holky jste zlaté. Moc jste mě uklidnily 🙂 Přestanu se kvůli tomu nějak strachovat. Je fakt, že mám flexi pracovní dobu, home office, takže si můžu zdřímnout fakt kdykoliv což je celkem luxus 🙂
Holky jste zlaté. Moc jste mě uklidnily 🙂 Přestanu se kvůli tomu nějak strachovat. Je fakt, že mám flexi pracovní dobu, home office, takže si můžu zdřímnout fakt kdykoliv což je celkem luxus 🙂
@reeeza je to naprosto normalni, dokonce tak moc vycerpavajici muze byt jen vstat a nasnidat se a pak zas jit spat 🙂 jeste par tydnu a prejde to.. den ze dne
První 3 měsíce jsem doslova prospala u posledního těhu . Takovou únavu jsem snad nezažila. Chudokrevná ani nic podobného jsem nebyla ..pak se to zlepšilo a od 7 měsíce jsem byla zase spáč . Je to normální .. gratuluji 🍀
Měla jsem to prakticky stejně, zlepšilo se to kolem 14-15 tt. Byla jsme schopná čtyři hodiny denně koukat do zdi a zbytek spát. ... Neměla jsem ranní nevolnosti, ale zvracela jsem odpoledne z únavy, pokud jsem si nešla po obědě lehnout aspoň na dvě hodiny.
Na druhou stranu na konci druhého trimestru jsem zvládla týdenní sportovní soustředění s bandou malých děcek. A šlo to. Ale na konci prvního trimestru jsem fakt nezvládala nic.
Taky jsem bývala úplně vyřízená, ráno ve vlaku do práce jsem usínala v okamžiku dosednutí na sedačku, nejednou mě spolucestující museli budit, abych vůbec vystoupila 😉.
Gratuli a je to normální, kup si hořčík
Je to normalni, ja byla takhle unavena v obou tehotenstvich na zacatku. Pomahalo mi na to jit se prospat 😀 v druhem trimestru se to zlepsilo, ale dokud jsem byla unavena tak jsem proste chodila spat po obede a vecer brzo. Max bych ti doporucila jit si lehnout uz po obede nebo kolem ty treti, protoze kdyz usnes odpoledne az v pet, tak pak z toho muze byt to buzeni nad ranem 🙂
Muj manzel bude asi do smrti vypravet historku, jak jsme jeli na dovolenou v zacatku tehotenstvi a ja byla tak hotova, ze jsem kazdy vecer po veceri usnula 😀 kazdy den jsme si slibovali, ze si udelame hezky vecer, dame drink na balkone atd, a ja kazdy vecer uplne vypnula a tak na tom balkone popijel sam 😅 pak uz to prestalo byt vtipne a zkousel me dokonce budit, ale ja proste nebyla schopna vstat 🙈 za celou dovolenou se to nepovedlo ani jednou. Telo to potrebovalo, tak spalo.
Jinak rika se, ze kdyz hodne spis v tehotenstvi, tak mas pak spave mimi 😉 u me to teda platilo, oba byli relativne klidna miminka a velci spaci 😀 tak aspon nejaka utecha v tom je 😉
@mysh_me já jsem to taky tak měla, jeli jsme na svatební cestu (20.6.2025 😂) a já byla úplně hotová, alkohol nepijeme takže dobrý, dokonce už když jsme jeli měla jsem hroznou zimnici a prospala skoro celou cestu 8 hodin v sedě 😂 dva dny po návratu jsem zkusila test co mi doma zbyl a najednou tam byla druhá čárka 😂

@reeeza případně co vám na únavu pomáhalo?