Cystička 2 mm v hlavičce. Vstřebá se?
Ahoj holky,dneska na velkym utz me doktorka vystrasila 2mm cystou u maly,prej se nemam bat,ze se vstreba 😔 nema nektera zkusenost s tim? Zitra me ceka 2.screening,tak jsem zvedava,ale prece jen mam strach i kdyz me uklidnovala,ze to nic neohrozuje.
@karlina23 pak doktor nás poslal i na neurologii do Prahy že se mu ta cysticka zda velká a tam nám paní doktorka řekla že je vše v pořádku, cysta tam je, dává i ručičky v pěst to je dobre znamení, pokud by nedávála mohlo by to ukazovat na Downa.. ale jinak jsme byli ujištění že je vše v pořádku a cysta by měla za chvíli zmizet.
@karlina23 Ztrati se neboj. Syn mel dvě cysty v hlavičce a jednu poměrně i velikou zjistili mu to az na druhem screeningu. Tenkrát nas ještě poslal k jedné dr.na kontrolní ultrazvuk, kera se na to specializovala a ta mi tenkrát řekla, že se ztratí ,ze je vše v pořádku . Na třetím velkým ultrazvuku uz cysty neměl.
@aniea moc dekuji za uklidneni 💐 me tim uplne vystrasila,ale to urcite nechtela,sama mi rekla at se nebojim,ze je to malicky a ze to nijak neohrozuje jen at se na to jeste podivaji zitra na screeningu,tak snad brzy zmizi...nemela jsem lehky zacatek a jeste covid,tak tohle mi taky nepridava...prvni screening byl uplne v poradku,dekuji
Syn měl, po narození byl na kontrole a už byla skoro pryč. Do konce šestinedělí zmizela úplně.
@karlina23 to věřím že vás to vystrasilo, me docela taky, kort když nás hnal do Prahy, měla to opravdu velký, jen už nevím kolik a postupně se to zmenšovalo až to zmizelo. Takže si myslím že můžete být v tomhle v klidu že na další nebo na té další kontrole už to tam nebude🙂
Starsi dceři to zjistili až po porodu že tam má cystu tak zase hned po pár dnech nás hnali do Prahy, tam se divili co tam děláme s týdenním miminkem že je to brzo, že to může zmizet, no byli jsme tam ještě 1 kontrole a už nás tam vidět nechtěli, že tam cystu má ale pokud nebude mít nějaký příznaky co nám řekli tak že to nebudem řešit,ze ji to nějak neohrožuje, není to nebezpečné.
No jsou ji 3 roky a musím zaklepat je vše v pořádku.
@karlina23 syn jich měl v 16tt několik, v 20tt už byly všechny pryč. Byli jsme přímo u kapacity z Motola, nechapal, proc nás tam doktorka vůbec hnala, že v dnešní době už se to jako nalez/odchylka nebere, že to je normální vývoj, je jen třeba v tom 20tt zkontrolovat, že se vstřebaly.

@karlina23 jj vstřebá se, už nevím kolik měla dcera ale určitě měla víc jak 2mm a a pak ke konci těhotenství i dřív už tam žádná nebyla🙂