icon

Je běžné, že lékař neprohmatává čípek v těhotenství?

26. dub 2022

Ahoj,jsem 23tt a od začátku těhotenství me doktor rukou prohmatal vevnitř jen uplne na začátku,kdyz jsem přišla oznámit že jsem asi těhotná. Od té doby mi čípek rukou nekontroloval,vůbec me rukou nekontroluje. Je to v pořádku? Na každé kontrole mi ale dělá ultrazvuk přes bříško,může čípek kontrolovat i tímto způsobem?
Jak může vědět že mám čípek okej,kdyz rukou mi to nekontroluje? Díky za odpovědi 🌼🌸

tasimia
•
26. dub 2022

Cipek se da zkontrolovat pres utz. Takze neboj kontroluje ti ho 🙂.

majena39
•
26. dub 2022

@tasimia ultrazvukem mi ho teda kontrolovali spodem, ne přes břicho 🙂

tasimia
•
26. dub 2022

@majena39 moje mi ho kontrolovala přes břicho, takže to asi jde.

autor
•
26. dub 2022

@tasimia opravdu? Já se právě bojím že mi ho nekontroluje,a že vlastně ani neví jestli se mi zkracuje.. uff tak díky za uklidnění..

leniczka23
•
26. dub 2022

Není potřeba do tebe každou kontrolu šťourat, buď ráda 😉 a ano, jde to kontrolovat přes UTZ. Pohodový zbytek těhotenství přeji.

felixfelicis
•
26. dub 2022

To je dle meho idealni stav😀 Ale urcite nic nebrani tomu si o vnitrni vysetreni rict.

autor
•
26. dub 2022

@leniczka23 děkuji moc!🥰

guliii
•
26. dub 2022

Ano čípek se dá kontrovat ultrazvukem. Moje doktorka také nedělá pořád vnitřní vyšetření. Alespoň minimalizuje šanci, že ti tam něco zanese.

iris92
•
26. dub 2022

Takhle je to v poradku. Poslednim "trendem" je vysetrovat co nejmene, protoze to stejne o nicem nevypovida. Jsou zeny, ktere chodi s pootevrenym cipkem treba mesic a nakonec porodi az po terminu. A naopak, na kontrole vsechno muze byt ok a do par hodin muze zena predcasne porodit. Ty situace jsou proste nepredvidatelne a castym vysetrovanim hrozi akorat tak zaneseni infekce.

mmm12345
•
26. dub 2022

buď ráda, že v tobě při každé návštěvě nešťourá...

fandysek_1
•
26. dub 2022

Buď ráda. Oni to teď omezují ty vnitřní vyšetření. Mě se dokonce doktorka ptala jestli mě může vyšetřit spodem. U jiného doktora mi to bylo první těhotenství hrozně nepříjemné, že každá prohlídka byla i kontrola spodem.

kwk
•
26. dub 2022

Bud rada 🙏
Mam doktora a ten mi delal ultrazvuk uplne na zacatku tehotenstvi a od 2 mesice moje navstevy vypadaji tak, ze jsem u nej 2 minuty a z toho 14 vterin na koze s tim, ze mi tam strci dva prsty a rekne jdete se oblict, uvidime se za mesic. Mozna ani tech 14 vterin 🙈
Kazdy mesic do me hrabne a ultrazvuk zadnej.
Na dvou velkych ultrazvukach jsem byla jinde.
Ja bych byla radsi za vysetreni bricha a v klidu vedela ze ma mimco dost plodove vody atd…
Takhle od nej nevime nic. Ani co cekame 😂
Uz se tomu doma smejeme a rukame mu dvouprstak 🤦‍♀️

petrasipkova1
•
26. dub 2022

Ahoj, tvůj lékař má těm nejsprávnější postup, mě také lékařka v těhotenství vyšetřovala jen ultrazvukem, není důvod jinak, naopak je to nežádoucí kvůli zavlečení infekce.

veronicka89
•
29. dub 2022

Cipek je uplne uplne zbytecne kontrolovat ...

On muze byt v pohode prijdes domu a muzes rodit

amenophus
•
29. dub 2022

Ja ziju v zahranici a poprve ni nekdo delal vnitrni vysetreni az kdyz mi praskla voda :D

zuzurox
•
29. dub 2022

Vnitřní vyšetření můj gynekolog nedělá, jen na požádání. Teď bude čípek takový a za hodinu jiný. Navíc hrozí zavlečení infekce, ty rukavice nejsou sterilní. A celkově hrozí podráždění čípku.