icon

Je normální žlutavý výtok v 16. týdnu těhotenství?

partyzanka91
8. pro 2013

ahojky, je normální nažloutlý výtok v 16 týdnu? Pokud bych nebyla v těhu asi bych touhle dobou menstruovala, ale občas mívám takové nažloutlé výtoky i jindy (krev to vůbec není, ani to není do červena). Měla jsem cytologii a ta je normální. Jinak také velmi často mívám takovou tu hustou bílou pěnu ale ta prý je úplně normální.

akashka
8. pro 2013

@partyzanka91 já ho mám celé těhu.. Ale vždy je lepší říct to dr. vezme kultivaci a bude jasno 😉

lenus202
9. pro 2013

@partyzanka91 já ho měla taky a pak se k tomu přidalo pálení a byl z toho zánět, doktor mi dal čípky a od tý doby je to v pohodě 🙂

evter
9. pro 2013

@partyzanka91 Ahoj, já ho měla též a také to byl zánět. Kvůli tomu zánětu mi navíc začal měknout čípek = riziko předčasného porodu. Nechci Tě strašit, ale raději si fakt dojdi ke gynekologovi pro čípky na zaléčení. Třeba to nebude nic, ale je lepší to nepodcenit.

lajla
9. pro 2013

@partyzanka91 mam to take a mela vzdycky, a vzdy v pohode, zanet svedi pali, je neprijemny, bys poznala kdyby bylo neco jinak, pokud ano, zajdi na kultivaci pro klid duse, a nebo si sama kup cipky gynocaps, femina vagi c nebo jine...

janapavlik
9. pro 2013

@partyzanka91 já to měla prakticky celé těhotenství. Bez intimky ani ránu. Taky mě to znepkojovalo, ale při kontrolách dr. nenašla žádný zánět. Výtoky v těhu bývají dost časté 😉

xvink
9. pro 2013

Já mám silnější výtok celé těhu a teď se to začalo ještě stupňovat. Ale žádný zánět podle gynekologa nemám, je to prý normální. Takže myslím, že pokud nic nesvědí a nepálí, je to v pohodě.

kaculinek1
9. pro 2013

Tak holky - já to mám také - i s tím svěděním a pálením - podle gynekologa, s tím nic nenadělám, je to mykóza, prý co jiného by to asi bylo 😀 prostě mi předepsal čípky a mám si je dávat 3x ano a 4x ne... Že se mi to prostě bude vracet na a má pravdu, zaléčím to, je to v poho a zase se to tak po týdnu (ne po 4 dnech) vrátí... Je ale pravda, že pokud to je zaléčené nemám ani nijak zvláštní výtok... Jiné problémy s tím spojené nemám jako evter. Takže pokud nic nesvědí, nijak to neřeš, je to úplně normální...pokud svědí, jdi k lékaři a domluvte se 🙂 Taky můžeš zkusit prát kalhotky bez aviváže, používat neparfémovyný papír a kalhotky přežehlit - ale to spíš v případě toho zánětu.

evter
9. pro 2013

@kaculinek1 Mě paradoxně nic nesvědilo ani nepálilo, přišlo se na to při standardní prohlídce. Jediným signálem byl právě ten nažloutlý výtok.

naomi6
9. pro 2013

@partyzanka91 Já ho mám celé těhu, ale je to v pořádku. Pokud nepálí a nesvědí, tak to je ok, jen je to nepříjemné. Držím palce

pisisvori
9. pro 2013

ahoj já to mám od začátku těhu, také nepálí a nesvědí...při minulém těhu jse také měla asi 4x mykozu,ale výtok byl spíš bílý, teď je od začátku žlutý. Dr. mi řekla, že to může být v pořádku, ale teď na začátku mi nic stejně dát nemůže, takže ani nemá cenu dělat kultivaci až po 12tt.

kaculinek1
10. pro 2013

@pisisvori mě doktor řekl, že brom-glycerinové kuličky jsou naprosto nezávadné a to i při dlouhodobém užívání... a jsou volně k dostání v lékárnách... Ach jo ti lékaři, co si z toho má člověk vzít, jeden poví toto druhý něco jiného...

kaculinek1
10. pro 2013

@evter No to je také dobré...Tak hlavně, že jste to chytili včas.

evter
10. pro 2013

@kaculinek1 Doufejme, mám už 5 dní nějaké širokospektré čípky, tak doufám, že to zabere. Ale jak říkám, žádné problémy nepociťuji, na změklý čípek se přišlo při kontrole a na další jdu až za 14 dní, tak vlastně celou tu dobu nebudu vědět, na čem jsem... No, musím říct, že to těhotenství je pěkně psychicky náročné...

kaculinek1
10. pro 2013

@evter A ve kterém jsi týdnu? Kdyby si doktorka myslela, že je to vážné, určitě by kontrola byla dříve... Je to psychicky náročné 🙂 Ale věř mi, bude to horší až bude mimi na světě. Nikdy nebudeš vědět, kdy je to jen rýmička a kdy už jít k lékaři a podobně 🙂 Ale i přes ty starosti je to nádherné!!

evter
10. pro 2013

@kaculinek1 Jsem teprve ve 24. týdnu, takže je to docela psychický tlak to všechno vydržet. To miminko je ještě tak maličké a předčasný porod by zatím vůbec nemuselo přežít. Navíc se mi už ve 21. týdnu otočilo hlavičkou dolů a hlavička je už dole v pánvi, takže celkem je ten stav opravdu nic moc. Hlavička naléhá v pánvi, čípek se kvůli tomu zkracuje a ještě navíc přišel zánět, který způsobil měknutí čípku. No fakt super stav. Snad bude líp.

kaculinek1
11. pro 2013

@evter To je ještě opravdu malinkaté... Tak alespoň máš důvod si užít Vánoce lenošením a sledováním televize, aniž by ti to někdo mohl vyčítat 🙂 já jsem ve 34 a mimo to že mě dost bolí svaly v podbřišku (ale nic to není, prý), svaly pod hrudním košem mě bolí a pálí jako čert už i když ležím, mám 2 letého caparta, který vyžaduje hodně pozornosti, (hlavně oblékání je luxuska s tím pupkem) musíme péct, uklízet.... mám super těhotenství 😀 Je to teď náročné víc fyzicky než psychicky...Popravdě se už na porod těším jak na Luky na Ježíška 😉 Tobě i mimísku přejeme klidné Vánoce, bez komplikací, hlavně vydržet!! 😉

evter
11. pro 2013

@kaculinek1 Díky moc za podporu. Popravdě bych si tu situaci s Tebou hned vyměnila. Z ležení mě akorát bolí záda a upoutaná na lůžko se vůbec nemůžu věnovat tomu, čemu bych chtěla či dokonce měla. Ale člověk holt musí vše obětovat a doufat, že to alespoň bude mít nějaký smysl.

kaculinek1
11. pro 2013

@evter To víš, že to bude mít smysl🙂 také bych nechtěla ležet - když se hýbu nic mě nebolí, ale zase jsem úplně vyčerpaná 🙂 No asi se shodneme, že těhotenství je fakt nejkrásnější období 😀 Ale dneska je mi nějak divně, skoro jako na omdlení, tak doufám, že to bude dobré.

evter
11. pro 2013

@kaculinek1 Určitě jo, šetři se a raději si lehni. Sama jsem zvědavá, jak na tohle období budu jednou vzpomínat...

kaculinek1
11. pro 2013

@evter Dnes mi to odpočívání nevyjde - od tří učím aj dětičky, pak musím během půl hodiny dojít na zdravotku a nakoupit a pak mám další aj... Navečer máme v plánu pracny - ale to už mi pomůže manžel. Teď si dám "zdravotní" kafe na zvýšení tlaku a bude to dobré 🙂 Piju ho teď zřídka, takže většinou zabere... nebo taky potřebuji vzduch 🙂, hlavně budu mezi lidmi - což je v případě mdlob lepší než doma s malým dítětem - ten by mi moc nepomohl... zítra jen ráno cvíčo s malým a pak si dám nohy nahoru 😀
Jinak asi na to budeš vzpomínat v hezkém a bude se ti stýskat po bříšku a kopání- já si taky ty těžkosti vybavuji zpětně až teď 😀