Jméno pro chlapečka? 🤷👶♂
Ahoj holky, jdu si k Vam pro radu. Prosla jsem celý kalendář asi 3x a nedokáží vybrat jméno pro kluka. Pro holčičku jsme jich měli hned několik, ale pro kluka nám to nejde.
Zatím nás napadlo jméno Mathias nebo Tadeáš, ale těch jmen je ted hrozně moc. Chtěla bych něco ne úplně obvyklé a co se hodí k Hanc. A bez "R".
Nehodili by jste mi prosím nějaké vaše tipy, nápady?
@2hanah tak s takovým příjmením to jméno ale asi dycky bude znít trošku komicky:D třeba takovej Tomáš Marný, to už je fatk pomsta výběr:D ale Přecechtěl bude přece chtít vždycky🙂))))
@2hanah maxim je moc hezký to jsem u nikoho ještě neslyšela... 😊😊
No přesně... všichni davaji ty klasicky jmena a pak je jich ve třídě pet se stejnym jmenem... 😂😂
@normalnimatka Já jsem to myslela tak, že "Dominik Přecechtěl" je dlouhé, nenapadlo by mě, že někomu to příjmení tady přijde k popukání smíchy, to si asi člověk už nevybere.
@dominikarusch Ano, přesně tak, já měla jen na zákládce ve třídě 4 Lukáše a tatínek je Lukáš a Lukáška by chtěl 😂 já jsem logicky proti tomu. U nás problém, že máme obě konzervativní babičky, tak jim to nejde pod nos, budou si muset zvyknout. Děkuji 😄
Naši příbuzní mají chlapečka jménem Oskar. Nikomu se to nelíbilo a dodnes to moc nejde přes pusu. Ani mně to moc nejde si zvyknout. Ale zrovinka k vašemu příjmení mi to docela i sedí. Oskar Hanc. My jsme taky nemohli vybrat jméno pro druhého syna. Nic se mi nelíblo. První syn je Michal po tatínkovi a druhý měl být Markétka. Když jsme se dozvěděli, že původní odhad holčičky byl mylný, tak jsme skoro 3 měsíce nebyli schopní vybrat jméno. Pojmenovali jsme ho Marek. Za prvé je to taková klučičí verze Markéty, za druhé se nám líbilo pokračovat v rodové linii jmen od M. A za třetí tam nebyla žádná asociace. Žádného Marka jsme blíž neznali. Když se narodil, asi týden jsem ho nedokázala jménem oslovit. A dnes.. Dnes má tolik přezdívek, to jméno je tak tvárné. Oblíbila jsem si ho a jsem ráda, že se jmenuje přesně takhle. V okolí se pak narodili další Marečci, jak kdyby byl ten náš průkopníkem. Byť je to asi běžné jméno, pro mě tehdy bylo "jiné" neběžné
My mame Zdenecka 🙂
U dědění jmen je paja 180 cm vysoký, 16ti letý pubertak, co bude pajou furt pro rodinu,protože Pavel je jeho děd, mladej(malej)pavel jeho otec(příklad z mé rodiny)atd.
Zakladatelce:mě k tomu příjmení přímo pasne tomáš,jan..kdyz nechcete r ;)
Já mám Sebastiana.a teď budeme mít Filipa i když jsem taky chtěla něco neobvyklého... Joo s prarodiči bývá v tom problém no.. nejstarší je Vanessa a jste máme Karolinku... a vždycky jsme bojovali jak jim mají říkat a podobně..
@2hanah Také jsem si to dřív myslela...............Pak jsem s tím souhlasila a když teď vidím, jak neskutečně pyšní a hrdí tchán s manželem na malého Fanouška jsou - mám z toho moc dobrý pocit 🙂 Já bych s tím nesouhlasila, pokud by se mi to jméno moc nelíbilo - tak prostě jen kvůli tomu ABY BYLO DĚDIČNÉ, to bych asi neskousla (známá tohle onehdy řešila, že prostě to manželovo jméno fakt ne 🙂)
Ono záleží i na tom chlapovi myslím - většina to třeba ani nechce. U nás je to opravdu generačně dávané jméno, náš už je sedmý 🙂 a byť jsem zpočátku souhlasila hlavně kvůli manželovi, to je fakt, nikdy jsem toho nelitovala, spíš naopak....
Benjamin, Nikolas, Nathaniel, Tobias, Leon, Maxim ... o víkendu na dětském dni se jeden chlapeček jmenoval Merlin, což mě dostalo, ale je to s R.....nerozumím, proč chcete bez R, vždyť nevíte, jestli bude dítě ráčkovat....s R je spousta nádherných jmen Oliver, René, Richard....
@michaela_2 Asi tak... a třeba i ta radost manželovy babičky, když viděla, že jméno jejího zesnulého muže bude neseno dál, stála za to.
@eillie Mě se z klučičích jmen nejvíc líbí Matouš, Kristián a Eduard- ale ti mají to R 🙂)
@eillie Ještě když vidím dnešní kalendář - co Vilém? 🙂
Filip
K tomuhle příjmení mne napadá Pavel, Daniel, Lukáš... nevím proč, naskakuje mi tam ta hláska L 🙂. Jinak bych se klidně poohlédla v rodině po mužských předcích, jaká měli jména oni, jak to znělo dohromady s příjmením, a kdyžtak nějaké jméno použít a máte tam i vliv tradice 🙂.
@jbzirafa
@michaela_2 Každý to má jinak a záleží na jeho názoru, já už jsem si to vyzkoušela v prvním manželství - syn po otci a byla to neskutečná otrava, buď se ozvali oba, když jsem zavolala nebo ani jeden, nehledě na členění "starej" a "malej". Ale jinak to máte jako hezkou tradici.

Mame René a kdyby se zadarilo druhé tak Fabian.