icon

Kdy podstoupit odběr plodové vody?

marketa1218
13. bře 2019

Ahoj holky, chtěla bych znát vaše názory, v jaké případě jste podstoupily odběr plodové vody.

Jenom ve zkratce, jsem na konci 14.týdne, mám za sebou prvotrimestrální screening s rizikem Downova syndromu 1:730, číslo to není žádné strašné, ale kvůli špatné krvi mi to hodilo riziko. Hodnoty té krve si už nepamatuji, ale ultrazvuk byl naprosto v pořádku.

Nosní kůstka přítomna, šíjové projasnění v pořádku a kompletně prostě ultrazvuk bez chyby.

S doktorem jsme se domluvili pro uklidnění na Panorama testu, který se ale na poprvé nepodařil vyhodnotit, píchám si clexan, takže mám hodně naředěnou krev a nemohli odebrat buňky miminka.

Nyní jsem po druhém odběru, kdy jsem po dohodě s doktorem ten clexan na dva dny vysadila a opět čekám na výsledky, stejně mám takové tušení, že z té mojí krve se to nepovede.

Nicméně přemýšlím co potom, plodovky se bojím jako čert kříže. Ptám se s jakými výsledky jste už podstoupily odběr plodové vody?

Díky moc.

Strana
z3
luckou
5. črc 2019

Dobrý den má dotaz, jde z krve zjistit to co z plodové vody? Jako Downův syndrom a hlavně DiGeorguv syndrom? Máte někdo zkušenosti. Moc děkuji

kajalka
5. črc 2019

@luckou Z krve jen Down, Edwards a Patau

mrkev2000
5. črc 2019

@kajalka
@luckou Záleží o jaký test z krve se jedna, jsou i drahsi verze těchto testu, kde se toho da zjistit více než jen ty 3, napr Maternit Genome zjišťuje i DiGeorguv syndrom a radu dalších..

luckou
5. črc 2019

@mrkev2000 Vím že i v Prediku ve Zlíně mají něco takového. Cenově je to jak kde o deseti do třiceti tisíc. Díky za odpověď

luckou
5. črc 2019

Peníze obětuji, hlavě potřebuju ten DiGeorguv k vůli nemocnému srdíčku co se stím spojuje. Nevíte jak moc je tenhke syndrom rozšířený u nás v ČR?

Strana
z3