icon

Kolísání tlaku a slabost v těhotenství. Máte podobné zkušenosti?

nykynka13
27. čer 2022

Zdravím, Jsem 24tt a 4 dny těhotná. Už od 20tt těhotenství mám strašný kolísání srdečního tlaku a doprovází to slabost v končetinách jak v rukách tak v konečcích prstu a nohou, s tím že se neudržím na nohou a musím si okamžitě sednout (lehnout). Můj doktor mi nato vždy řekne že jsem v jiném stavu a že nebudu v kondici jako předtím. Trošičku se bojím, máte to také tak? nebo si to až moc beru? takové náhlé slabosti které trvají cca 30min.

Jsem prvorodička

Děkuji za odpovědi

hezz17
•
27. čer 2022

Gynekolog chlap 🤦🏻‍♀️ Hodne pit, v tomhle vedru hodne odpocivat. Mela jsem to taky, treba ve fronte u kasy nic moc.

luckawm
•
27. čer 2022

@nykynka13 odběry krve byly v poradku? Já jsem to měla podobne na začátku těhotenství. Měla jsem strašný nedostatek železa. Zadychavala jsem se při každém pohybu, jen jsem vyndala nádobí z myčky a už jsem si musela jít sednout jak mi bylo slabo. Po každé činnosti co nesla dělat v sede jsem si musela jít chvilku sednou. Srdce mi bilo jako o závod. Muže to být cokoli takhle těžko radit 🤷‍♀️. Koupila jsem si na doporučení dr železo a po zhruba tydnu užívání se to rapidně zlepšilo. Jsi tehotna, ale tenhle stav mi už normální nepřijde 👍

tasimia
•
27. čer 2022

@nykynka13 máš tlak v pohodě? Mela jsem podobné, rozjížděla se mi preeklampsie.

nykynka13
autor
•
27. čer 2022

@luckawm odběr krve na začátku byl v pořádku. Byla jsem i za praktikem kvůli tomu tlaku a tomu se to zase moc nezdálo, říkal že se mi při každé návštěvě zvyšuje. takže se musím hlídat a hlavně by to měl hlídat můj gynekolog. (Který se k tomu moc nemá) teď budu mít další kontrolu tak si zatím budu stát.

Praktický mi taky vzal krev a teď se dozvím výsledky.
Spíš mě zajímalo zda zbytečně nepanikařím.
A o té preeklampsie na to mě taky upozorňoval až můj praktický lékař. Tak uvidíte nemůžu se nechat tak snadno odbýt 🙂

nykynka13
autor
•
27. čer 2022

@tasimia jak se Vám pohyboval tlak ?

lenerka1
•
27. čer 2022

Já mám motolice z nízkého tlaku, když se mění počasí, tak jsem nepoužitelná, posedávám, polehávám. Mám tlak nižší i netěhotná. Pokud je to z vysokého tlaku, tak hlídat tu preeklampsii a pořídit si levandulový olej, ten dokáže tlak snížit, rozmarýnový zase zvýšit.

maki90
•
27. čer 2022

@nykynka13 nemáš nizkej tlak? Já mam nižší normálně a v těhotenství jsem měla standardně tak 80/40 a hlava se mi motala dost. Pomáhala káva.

nykynka13
autor
•
27. čer 2022

@maki90 ne ne já mám spíš výši tlak, teď se mi pohybuje kolem 140/90 tep tak okolo 110.

tasimia
•
27. čer 2022

@nykynka13 140 a výše.
Máš rozhodně vysoký.

lenerka1
•
27. čer 2022

@nykynka13 Tak teď jsou všude mraky kvetoucí levandule, ideální napéct si levandulové sušenky, udělat levandulovou limonádu, nakapat na kapesník levandulový olej, to by mohlo pomoci.

nykynka13
autor
•
27. čer 2022

Děkuji mnohokrát za zhodnocení situace. 🙂 A za rady děkuji 🙂

lu31nka
•
13. srp 2022

Já mám celý život zase tlak nízký a v tehotnestvi je to ještě horší. Motá se mi hlava, slabost, únava. Bohužel s nízkým tlakem nic dělat nejde, takže maximálně tak hodně pít a při každé slabosti si sednout/lehnout 🙂

lu31nka
•
13. srp 2022

@nykynka13 Takový tlak(140/90 a více) by měl hlídat hlavně gynekolog skrze riziko preklampsie. Budu držet palce ať je vše v pořádku 🤗🌼

elesse
•
13. srp 2022

Me to nejvic delal nedostatek zeleza a kdyz malo piju. Ted uz je to lepsi, je to problem jen rano