Lze rozlišit čirý výtok od plodovky?

slunicko1551
24. únor 2019

Zajímalo by mě, jestli se nějak liší od výtoku, když uniká plodová voda. Ne, že bych měla nějaký strach nebo mi to hrozilo, ale zajímá mě to. Jsem v 16tt a občas cítím mokro. Pokaždé, když jdu na záchod, mám na kalhotkách mokrou kapku čiré tekutiny. I třeba během sezení cítím, že ze mě nějaká ta kapka vyšla. Jak teda poznat, jestli je to fakt výtok nebo plodovka? K doktorovi se mi zatím nechce, jedná se opravdu kapky. Ale dříve jsem výtoky měla spíš do bíla.

tercasv
24. únor 2019

Také to mám a také mě ta myšlenka napadlo, zda to není plodovka. Začalo to cca od 18tt, teď jsem 30tt. Doktor mi na to řekl, pokud to nějako nesvědí, nepálí a tak, tak je to normální. Miminko vždy kontroluje utz, tak snad kdyby plodovka ubývala, tak to pozná. Pomáhají mi čípky, volně prodejné, skladuje se to v ledničce a jmenuje se to nějako Globulus. Zmiň se o tom pro jistotu na příští kontrole ;)

leniczka23
24. únor 2019

na 99% je to vodnaty vytok ktery je v tehu uplne bezny..mam od zacatku. Sama to nerozlisis..pokud nemas zadne jine obtize je velmi nepravdepodobne ze by to plodovka byla. Ale v lekarne se daji objednat specialni vlozky, ktere se zabarvi pokud by se o plodovku jednalo.

slunicko1551
autor
24. únor 2019

@tercasv Děkuji, čípky vyzkouším a třeba taky pomohou. Na kontrolu mám jít právě až za měsíc, tak jsem se chtěla zeptat, aby pak nebylo třeba pozdě 🙂

tercasv
24. únor 2019

@slunicko1551 Nebo si tam zítra zavolej a zeptej se, pro klid duše 🙂

slunicko1551
autor
24. únor 2019

@leniczka23 jiné potíže nemám, ale na kontrolu jdu až za měsíc, tak jsem chtěla znát názory. Tak děkuji za uklidnění, při nejhorším bych pak zkusila ty vložky a uvidím 🙂

slunicko1551
autor
24. únor 2019

@tercasv už nad tím uvažuju, při nejmenším nebudu mít špatný pocit, že jsem něco zanedbala

merope
24. únor 2019

Co nám říkala porodní asistentka na kursu, tak pokud máme podezření, že to je plodovka, máme si vzít vložku a chvíli s ní chodit po bytě - prý je cítit nasládle. A pokud si nejsi jistá, tak vzít tu vložku a zajet do nemocnice. Ale pokud to jsou jenom kapičky, tak to spíše bude běžný výtok.

slunicko1551
autor
24. únor 2019

@merope Děkuji. Budu si to teď hlídat a uvidím, takto silněji to mám teprve první den, tak třeba to přejde 🙂

narnell
24. únor 2019

@slunicko1551 plodovka mívá narůžovělou barvu.

merope
24. únor 2019

@narnell Co vím, tak nemusí.

jancabr
25. únor 2019

spíš to vypadá na klasický vodnatý výtok. Měla jsem ho značnou část těhotenství. Pár průhledných kapek. Nosila jsem běžné intimky, jinak bych měla mokré kalhotky.

narnell
25. únor 2019

@merope Nemusí samozřejmě, ale často má. Třeba já to tak měla, když mi unikala.

merope
25. únor 2019

@narnell Podstatné je se na to nespolehnout - znám případ, kdy odtekla plodovka a stále neví kdy a zpětně když o tom uvažuje, tak má pocit, že jí unikala už tak měsíc a půl před porodem, jen prostě postupně. Prostě pokud je toho víc, raději nechat zkontrolovat.

pet66
3. pro 2019

A nevíte náhodou jak se ty vložky jmenují nebo nemáte někdo odkaz..?

codal
3. pro 2019

@slunicko1551 já jsem měla pocit mokra celé těhotenství..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru