Nemáme jméno pro naši holčičku 😞
Holky,pořád nemáme jméno pro naši holčičku,pořád se nám nelíbí žádné tak, že bychom řekli, Jééé, to je ono. Ještě na to máme 3 měsíce,ale už mě to znervozňuje 🙂 Co vám pomohlo s konečným výběrem? Doma už máme Julinku.
@drzticka81 Jo, to jo, Vít je nej 🙂
Vítek se mi také líbí, ale nenapadlo mě, že oslovení Vítku by mohlo Vítkovi (či snad Vítovi) v dospělosti vadit. 😉
@luciferkaklaris jasný, je to každýho věc a tisíc lidí má tisíc chutí 🙂 mně se teda vítku, ani víťo moc nelíbí, přijde mi to málo "chlapský" nebo jak to pojmenovat. ale fakt každýho věc. já jsem zase v situaci, kdy jsem asi už příliš kritická ke všemu, žádný jméno mi nepřijde dost hodný našeho chlapečka :D takže zatím v sedmém měsíci čekáme bezejmenné miminko ;)
@slecnajohanna Nám se líbí Theodor,to je jméno pro chlapa. A když je to maličký prcek...je to Tedíček.
@nupta A proč by mu to mělo vadit? Každé jméno je nějaké. Vít mi přijde takové neutrální. Kolegyně v práci má manžela Květoslava, tam bych řekla, že mu toto jméno vadí spíš než jméno Vít...ale třeba ne 🙂 Každý má jiný vkus.
@slecnajohanna Určitě taky na nějaké pěkné jméno přijdete 🙂 Ex byl Aleš, měl skoro 2 m a "vyžadoval", aby se mu říkalo Alešek ( v té době mu bylo 28 let). Nynější přítel je Milan, má také skoro 2 metry a 100 kg a nejvíc se mu líbí oslovení Mildísek 😀 Takže to si nevyberete.
Nebojte se dát zvláštní jména,ono si příbuzenstvo nakonec zvykne,nic jiného jim ani nezbude.😀Já jsem před třiceti lety dala svojí druhorozené dceři jméno Adéla a lidi mi říkali,jestli jsem se nezbláznila. Takové divné,prý. Žádnou Adélku jsem neznala a v porodnici pochybovali,jestli mi jí matrika vůbec uzná.. A dneska je to skoro běžné.
@babanci nad tím jsem uvazovala, ale muž to vetoval ;) tedmame ve vyberu David a Benjamin, ale nějak mi to furt nepřijde jako to prave. David se mi teda líbí moc, ale Davidů je spousta :/
@babanci Adéla je moc pěkné jméno 🙂 My měli donedávna vlkodavku Adélku, byl to zlatej pes.
@luciferkaklaris jehe, to by bylo něco pro mě, nemam rada zdrobneliny :D
@slecnajohanna tak vsech jmen je spousta...ja jsem ucitelka a ucila jsem zhruba deset let, za tu dobu jsem moc davidu nepoznala (zhruba 3?) -takze to zas tak horzne nebude 🙂)) a je to moc pekne jmeno 🙂)) ja jsem Martina - v plavani nas bylo 5,a ted skoro zadnou v okoli nemam 🙂))
@slecnajohanna A mně se zase líbí 🙂 To je právě ono, každý má jiný vkus a to je dobře. David je moc hezké jméno, nebála bych se ho.
jo a jinak my rikame synovi bud Vito, ale spise Vitane 🙂)))
@luciferkaklaris Je,moc. Moje dcera Adélka mi ořed 4 lety zemřela. Kdyż vyslovím její jméno,spustí se mi slzy...pokaždé.
Moje kamarádka má dceru Mayu.
@babanci Ježiš...to mě moc mrzí ☹ ☹ ☹
@drzticka81 David patří do top 10 nejdavsnejsich jmen. V našem okolí je zatím jeden, v širším okruhu známých jsou další tri mali davidove :/ moje mamka je uvitelka na za a ted ma ve třídě tri :/ chtěla jsem něco originálnějšího, ale možná nam nic jiného nezbyde
Mě se líbilo jméno Cecílie. Ale v překladu to znamená něco jako "ta malá, co špatně vidí"?! To jsem fakt nepochopila...
@lucinda.s sv. cecílie je patronkou muzikantů. třeba to vyváží význam toho jména ;)
@janapavlik Moje řeč no. A nebo se mi už vůbec nelíbí, když rodiče říkají dítěti jeho základním jménem jen v případě, že ho kárají. Tohle dělá jedna známá, má syna Ondřeje a Ondřeji mu řekne jen když zlobí 😒 jinak je to pořád jen Ondrášek, Ondra, Ondráš,...
@luciferkaklaris 4 roky a 9 měsíců 😉 Já chtěla Elen, manžel Ellen. Nakonec jsem ustoupila já. Vítky máme v rodině dva. Oba jsou tedy základním jménem Vít.
Já sem chtěla Abigail..nakonec bude Sabinka / jestli to bude holka 🙂
@slecnajohanna Máme v rodině jednoho dospělého Vítka, starší muž, má asi 110 kg, takže je ho opravdu kus, no a nikdo mu neřekne jinak než Vítek. Vít mu neříká nikdo. A zní to opravdu trochu jakoby směšně, když se dospělému muži jeho váhové kategorie říká Vítku 😅 Ale tak my už jsme si zvykli a bereme to automaticky.
@slecnajohanna David je pěkné jméno a třeba u nás jich je hodně málo. Takže bych ho klidně dala. Asi záleží na kraji no, někde je jich hodně, někde málo.

@slecnajohanna Ne, to se vůbec nebojím. Spíš si myslím, že mu budou říkat Víťo a to mi přijde i na padesátníka dobré 🙂 Vítku mu budem asi říkat jen my, rodiče a pak asi ještě ve školce. Ve škole jsem měla spolužáka Víta a nikdo mu neřekl jinak, než Víťo 🙂