Nemáme jméno pro naši holčičku 😞
Holky,pořád nemáme jméno pro naši holčičku,pořád se nám nelíbí žádné tak, že bychom řekli, Jééé, to je ono. Ještě na to máme 3 měsíce,ale už mě to znervozňuje 🙂 Co vám pomohlo s konečným výběrem? Doma už máme Julinku.
My meli Ema, Ella, Mia....Nakonec je to Leontynka 🙂
mě se hodně líbila Leontýna, nakonec máme Valentýnu 🙂
@michaela2310 Jeee, to je taky krasny 🙂
@babanci Zrovna dnes jsem si na Vás vzpomněla..., tak ještě nic ☹? Tak přeji ať vás UŽ holka jedna nenapíná a ať je to rychlé!
Ja si hrozne prala holcicku stepanku meli by se vratit ty nase tradicni ceska jmena jako je amalie,stepanka,johanka
nevim co mji vsichni s tou sofii... se tak jmenuje uz kazda holcicka.... originalita 10 z 10 fakt 😀
Kdyby ji nemela kolegyňka tak beru Johanku, pak Josefinka, anicka a Vendulka.
@nikolkaamarianek nevidím nikde v diskusi, že by se tu psalo o Sofii....a co máte vy proti té Sofii?
v žebříčku nejčastějších jmen je na 8. místě za loňský rok, takže nechápu, o co vám jde? zrovna tak bych já mohla říct, co mají všichni s tou Eliškou, Annou, Terezou, Adélou, Karolínou, Kristýnou, Emou, které jsou v žebříčku před Sofií 😝
@victress tak prvni co pojmenovala dceru sofii se ozvala 😀 😀 😀 😀 ... co ja proti ni mam? Libila se mi... do doby, nez kazda maminka zacla pojmenovavat svoji holcicku Sofie a nebo Vanesa 😀 ... za 20 let, az muj syn prijde, budu primo vedet, jak se bude jmenovat jeho slecna, aniz bych ji znala 🙂 To jsou vzdycky takove ery jmen.... a nevidis? Tak si ji precti od zacatku 🙂 to pomaha... a kdo se bavil, ze zalonsky rok ? Ja to vidim hlavne letos 🙄
@nikolkaamarianek ano, pojmenovala jsem dceru Sofie a jsem na to hrdá, to jméno se mi líbilo od dětství a dala jsem ho i navzdory tomu, že je teď v módě, přece kvůli tomu nedám třeba Mahulenu, která se mi nelíbí, jenom aby byla široko daleko jediná 😝
a ty máš přístup k letošní statistice, která ještě ani není hotová? jsi snad jasnovidka nebo co? to, že na hřišti potkáš 3 Sofie neznamená, že je přesofiováno....můžu tě ujistit, že každá éra, každá generace má "svoje" jména, za mé generace to byla samá Jana, Hana, Lenka, Petra, takže ve třídě byly vždycky nejméně 3, dříve zase frčely Aleny, Ireny, Marie, Boženy atd. a pokud budeš mít averzi vůči stínové snaše jenom kvůli jménu, tak bych tě za tchýni nechtěla 😝 a v diskusi se řešila převážně Stela, protože zakladatelčina dcera chtěla Hvězdičku...
@r.severanka Ještě nic. Už si kapu kozlík na nervy.😀
@victress kdyz se libi roky, to je druha vec... ale kdyz to slysim od jineho a kopiruju to dal, tak to je mindf**k 😀 a ja jsem rekla neco o statistice ? 😀 😀 😀 😀 😀 to ty tu mluvis o statistice 😅 a to, ze vim, jak se bude jmenovat, aniz bych ji znala znamena, ze ji budu nesnaset? 😀 😀 😀 😀 ale tak hlavne ze si pokecas sama se sebou 😅 to me tesi, ja bych te kvuli tvemu stylu konverzace nechtela vubec znat 😀
Mě se před 34 lety líbil Jakub strašně moc a přesto,že je to hezké jméno,nedala bych ho. Všichni moji kolegové ho mají. A Micgalky. Taky všichni.😀Prý se dnes říká ....... Kubík do každé rodiny.😀
@nikolkaamarianek když už nemáš argumenty, tak se do mě klidně navážej, někdo jako ty mi nezkazí den a tím končím, holt s každým se diskutovat nedá...
@victress
nikdo se s tebou taky bavit nechtel 🙄 ty si zacla kejhat...
btw prave tobe ted dosly argumenty 😅
Se jménama je to těžký a najkonec nám stejně v pubertě řeknou, že se tak jmenovat nechtěli 😀 my měli seznamy a nic se nám z nich nakonec nelíbilo, tak jsme břichu řikali špuntík, jednou přišel manžel, pohladil bříško a říkal 'ahoj Markétko' (ani nebylo na seznamu) a od tý doby to je Markétka, teda byla jen v sudý den, v lichý den to byl Honzík (nevěděli jsme pohlaví).. Teď máme pro holčičku Terezku, to Manžel vymyslel ještě než jsem byla těhotná, ale zas válčíme s klukem, já Honzíka nechci (jmenuje se tak manžel), u prvního jsem se s tim smířila ani nevim proč (asi podvědomí čuchalo holku), ale tentokrát to neprojde, jenže já nejsem schopná podat protinávrh ☹
My máme holčičku Violku - vybíral manžel a je to pro nás krásné a něžné jméno...předpokládám, že jak píše @martinka_33, dcera nás za něj stejně bude nenávidět. Pro chlapečka jsem hledala jméno s podobným významem (vioka je fialka), našla jsem Květoně, Narcise a Floriana....Květoň ani Narcis , to bych malému neudělala, Florian se mi líbil, ale manžel prohlásil, že pokud dám Floriana, tak se rozvede🙂Tožmáme Daniela..a vůbec nám neva, že je zrovna in. \ostatně, kdybych byla kluk, byla bych Daniel🙂
@babanci Kubík do každé rodiny 😀 ale ty módní vlny jmen byly jsou a budou, mě taky vždycky štvalo, že v každý třídě byly tři Martiny (a taky tři Nikoly a Michaly), tak jsem chtěla jméno, co nebude tak módní, no už teď znám dvě další Markéty ve věku té naší, takže se nepovedlo 😀

@pilisecka Zrovna včera mi kolegyně ukazovala fotku novorozené vnučky , ještě z porodního sálu a dneska , tři dny po narození a vůbec bych nepoznala, že je to stejné děťátko. Vypadalo úplně jinak. To mi můžeme dát holčičce něžné jméno a za deset let z ní může být hromotlučice. 😀