icon

Odběr plodové vody, riziko Downova syndromu 1:67

karkulka789
4. bře 2018

Ahoj holky, za 3 dny jdu na odber plodove vody.Dopadl mi hůře první screening, konkrétně krev.Riziko down syndromu 1:67.Projasněni šíje na ultrazvuku bylo v poradku i všechno ostatní.Je mi čerstvě 40. Je to moje 3 dítko, ale hrozně se moc bojím.Je na tom některá podobně? Čeká některou taky odběr nebo ho máte už za sebou?

Strana
z3
babanci
12. bře 2018

@2hanah Zajímavý článek na toto téma je Triumf techniky nebo Pandořina skříňka?

2hanah
12. bře 2018

@babanci Já zrovna mám od dětství diabetes a jsou mi všechny testy a doktoři k ničemu, nikdy mi dítě, zdraví, ani těhotenství nezachránili, co se mělo stát se vždy stalo.

veronikanel
13. bře 2018

Rozhodně se nechci s nikým hádat,každý má právo na názor,ale tady to zní,jak kdyby jste říkaly,že vám drželi pistole u hlav,když jste se měly rozhodnout,zda jít či ne a nakonec jste jim ještě na stole nechaly 5tis korun😄
Jasně,jsou případy,kdy se spletou a ano,je tu i celkem mizivé riziko potratu.Ovšem nikdo není neomlylný.Mrzí mě vaše špatné zkušenosti,upřímně.Ale kolika ženám právě výsledky AMC zajistily klidné těhotenství,když jim spadl šutr ze srdce,že mají zdravé miminko...
Vezměte to logicky - chodíme k lékaři na UTZ,kde se nic nepozná.Proto jdeme na 1.trim.screening,který si rády zaplatíme,abychom mohli "těhulkovat" s vědomím,že jsme udělaly vše správně,ale nedej bože,že nám vyjdou špatné výsledky a lékař nám nabízí (!!!) možnost odběru plodovky pro klid všech - to už je špatně a jde jim jen o peníze...Úsměvné 🙂
Já AMC kdysi odmítla.Syna jsem nosila už 22tt a nedala bych ho pryč.Byla jsem na své rozhodnutí hrdá.Ovšem jak bych mu ulehčila už tak těžký start do života,kdyby jsme věděli,co mu je a nepřišli na to až když hrozila smrt v půl roce...Ono má vše světlé i stinné stránky.

kaja2016
14. pro 2019

@veronikanel Vidim to podobne. Kdyz uz jdu na screening, tak se tak nejak ceka, ze chck vedet ten vysledek..Jinak to riziko na ds napr 1:4 muze dopadnout dobre. Ja cekam dvojcatka riziko 1:180 a 1: 280 a jedno z nich ds ma... holt je to o stesti o smule, za sebe jsem rada, ze jsem na amnio sla...

Strana
z3