Odkdy jste mluvily na miminko v bříšku?
Jsem poprvé těhotná 14+1 a někdy už cítím takové bublinky, tak nevím, jestli je to ono. Miminko prospívá, screening negativní. Jen se chci zeptat zkušenějších, odkdy vnímá můj hlas.
Děkuji =)
Kate
Tady je článek: https://blog.feedo.cz/komunikace-v-brisku-kdy-v... z něhož je zřejmé, že pohyby i zvuky dělá/vnímá mimino až od 20 týdne. Já u prvního cítila pohyby 22, u druhého 17 týden, nemluvila jsem na břicho nikdy. Stáhni si aplikaci do mobilu Těhotenství+, máš tam každý týden i napsané co se děje s miminem.
Eee.. Nikdy :D teda vlastně jo, když me vezla rychla a je ho v duchu premlouvala ze je jeste cas a at ještě chvili pocka
Nikdy ani u jednoho, spíš jsem to řešila doteky.
@kate4597 🙂 Jsem teď 22tt, cítím pohyby už nějaký ten týden hodně zřetelně. Malá se projevuje vždy když si sednu a jsem v klidu. A mluvíme na ni oba, i partner sem tam. Já když se tam hodně mele. Přijde mi i, že reaguje na tón mého hlasu a doteky. Ale možná se mi to jen zda 🙂. Občas sem na ni promluvila už dřív, ale to bylo málokdy. Je to spis teď jak o ni hodně vím, tak mám potřebu s ni komunikovat.
Mluvím nonstop na ty dva starší rarášky 😅🙈 takže na nějaké mluvení na bříško mi fakt už nezbývá energie, ale často ho hladím, a spíš na miminko “myslím”, domlouvám se s nim, že by bylo prima kdyby šlo na svět přirozeně bez nějakých komplikací (co měli ti dva starší). Ale to je jen na úrovni emocí, myšlenek. Na nějaké cílené mluvení na pupík mě nikdy neužilo ani v jednom těhotenství
Někdy po 20. týdnu. To jsem na bříško každý večer s manželem přikládala hrací koalu a zpívali mu. Zvuk koalky ho pak krásně zklidňoval a uspával, i když už bylo na světě, a má ho rád doteď.
Nikdy
@ema90 Já taky bublinky cítila hodně brzo, je to jiné než střeva 🙂
Zřetelné pohyby jsem začala cítit poslední dva dny a jsem 19+2, prvorodička. Takové ty bublinky zhruba týden předtím, ale furt jsem nevěděla jestli to bylo ono, nebo prdy 🤷♀️😃
@ema90 Ja jsem taky citila pohyby uz od 14tt, jsem tehotna po druhy, tak jsem to fakt nespletla :D u prvniho to bylo az po dvacatym tydnu

@kate4597 Vyvinuty sluch na to, aby vnimalo vas hlas ma az kolem 26tt tehotenstvi.
Ale jine zvuky dokaze vnimat treba uz od 20.tydne, stejne jako se pri hodne hlasitem zvuku muze leknout 🙂
A k tem pohybum, ve 14tt je jeste hodne brzo, zvlast na prvorodicku, miminko je hodne male a ma jeste hromadu mista, takze ty bublinky bych ve 14tt prisuzovala spis strevum 😅
Ale kdo vi, treba mate pravdu 🙂
Ja opravdove pohyby citila az kolem 19tt a to cekam dvojcata.