Omeprazol helicid na nevolnosti v těhotenství. Pomůže?

sellynka2
19. srp 2022

Zdravím ma někdo zkušenost s leky helicid 20mg od 8tt strašně zvracim torecan nepomáhá a degan mi nedělá dobře 2krat jsem již skončila na kapačkach myslíte že pomůže ten helicid? Jsem v 16tt a zhubla jsem již 8kg

tynka9
19. srp 2022

Helicid není na nevolnosti, ale na snížení kyselosti v žaludku - prevence vředů, proti pálení žáhy. Je mi líto, ale na nevolnosti nezabere. Nezbývá, než to nějak přežít. Drz se

martt
19. srp 2022

@sellynka2 Helicid pokud vím není přímo na zvracení. Brala jsem ho kvůli překyselení žaludku. Ale když jsem zjistila , že jsem těhotná tak mi ho dr vysadil , že ho v těhotenství brát nemám.

drep
19. srp 2022

@tynka9 PPI - omeprazol nebo pantoprazol - jsou podle současných doporučení naopak lékem volby na těhotenské nevolnosti

tynka9
19. srp 2022

@drep aha, díky za info, to jsou pro mě novinky. Po pěti letech doma s detma dost ztrácím kontakt s oborem 🙈 diky

erchia
19. srp 2022

Nevím, jestli to pomůže, ale za sebe na nevolnosti můžu doporučit Antimetil, taková zeleno-bílá krabička, tak třeba 🙂

tynka9
19. srp 2022

@drep mohla bych tě ještě poprosit o nějaký odkaz na tohle doporučení? Letmo jsem prolítla solen, lékárníky, gynekologickou společnost.. .a nikde nic. Nechci rýpat, to vůbec, jen si spíš chci rozšířit obzory, zajímá mě, jak to funguje a pod a fakt nemůžu v českém eteru nic najít

daisymaminka
19. srp 2022

Torecan berete v jaké formě? Já to stejně, co před 4 lety s dcerou zažívám i nyní. Hypermesis gravidarum. Zvracení furt. Už mám z toho o deprese, protože celé léto ležím, o dceru 4r. nejsem schopna se postarat, možná tak z 50 %. 😔 Mně dr napsal Torecan tablety, ty jsem vyzvracela hned, Torecan čípky mi museli nechat vyrobit, ty jakž takž pomáhají a nejvíc pomáhá Torecan injekčně do svalu. Zde je úleva rychlá a chvíli i vydrží. Na kapačkách s deganem už jsem také skončila a přiznám se, že to mi pomohlo nejvíc a kdybych neměla dceru, byla bych tam každý týden. Držím pěsti, ať je brzy dobře, mně s dcerou to extrémní zvracení skončilo kolem 18tt. Teď jsem 13tt a nevidím ani trochu světla má konci tunelu.

daisymaminka
19. srp 2022

@drep Já také moc moc poprosím o odkaz na cokoliv by mohlo pomoc na nadměrné zvracení. Už se mi to píchání Torecanu do zadku příčí.

drep
19. srp 2022

@tynka9 předatestační kurz gynekologie a porodnictví 2017, mám tenhle typ od kámošky gynekoložky.

bereni
19. srp 2022

@daisymaminka a Degan se muze v tehotenstvi? Ja mam uz jen Antimetil, dr.uz mi Torecan nechce dal osat, jsem 20 tty

daisymaminka
20. srp 2022

@bereni Kapali mi ho v těhotenství s dcerou i teď. Prostě když přijedu na pohotovost, že už neudržím ani vodu, dávím vlastně jen lačný žaludek, tak něčím se to zastavit musí.
Ten Antimetil možná pomáhá při nevolnostech, ale při mém nadměrném zvracení si vůbec nedokážu představit, že bych Degan nedostala nebo neměla ten Torecan.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru