Potrat/porod nemocného miminka ve 22. týdnu

marketpp
9. zář 2017

Ahojte, jsem trochu s nervama v koncích. Ve 22. týdnu zjistili, že mám opravdu hodně nemocné miminko, to co našli nebylo slučitelné se životem, přesto ve mě vydrželo žít tak dlouho ☹ . Rozhodla jsem se pro tedy nechat si miminko vzít, a teď musím čekat na genetické vyšetření miminka, moje vyšetření a manželovo plus patologické vyšetření. Všechno to má trvat až 3 měsíce a potom následné konzultace, jestli jsem schopni mít zdravé miminko. Potřebovala bych slyšet jestli je vás víc a jestli už máte doma své malé prcky. Vím, že mi teď nikdo nic neřekne, spíš jen se psychicky uklidnit, že nás víc a pak to všechno dobře dopadlo.

jezz1e
9. zář 2017

Ahoj, je mi to moc líto. 😢 Osud je občas sviňa. Tuto zkušenost nemám (moje nekvalitní embryjka to "naštěstí" vzdala již v 1 trimestru), ale prateta porodila 2 x donošené mrtvé dítě a následně dvě zdravé. Takže když to dopadlo dobře u ní před 50 lety zcela bez lékařské péče, určitě se zadaří i vám. Dnes může pomoci asistovaná reprodukce s genetickým vyšetřením embryí - PGD nebo PGS, kterým lze předem vyloučit embrya nesoudí některé genetické vady.

xmele004
9. zář 2017

My nemeli zadnou genetickou vadu, me ve 22tr praskla voda. To obdobi potom ten prvni mesic, mozna dva si ted zpetne vubec nevybavim, opravdu to bylo silene obdobi plny breku, otazek, uzavreni se do sebe, vyhybani lidem atd...kazdopadne ted jsem ve 40tt a celame nasi princeznu kazdym dnem...ver v ty nejlepsi konce, urcite se taky dockate, jen se neupnout na novy miminko hned, podle me to neni uplne dobre...je lepsi si projit tim "bahnem" abys byla pripravena na to, jit do toho znovu. Drzim palce!!! 🍀

sarlot1987
10. zář 2017

Ahojky, vím jak se cítíš proto se pokusím alespoň trochu uklidnit a věřit v dobré konce. Moje první tehot bylo ukončeno vyvoláním porodu kvůli genetické vadě která nebyla slučitelná s životem. Pominu fyzickou bolest , která brzy odejde ale ta psychicka....krátce po jsem myslela že už nikdy nebudu fungovat a žalem se zbláznim. Pláč střídala hysterie ... vše umocní hormony, po porodu je to doslova exploze a s prázdnou náručí se jen stěží dají zvládnout. Ale jak se říká čas a touha po novém těhotenství mě hnala dál a i když jsem si po té prožila ještě jedno zamlkle tehot( zřejmě psychika zapracovala) tak o cca 2 roky později jsem se stala pravoplatnou maminkou zdravého syna. Držím palce, černého Petra jste si již vybrali a teď verte v lepší konce. ... 🙏

smudlinka24
11. zář 2017

Take jsem dostala cerneho petra, v 21.tt. Bezmoc, deprese a zoufalstvi me opustili az otehotnenim, pak nastal nekonecny strach zda to dobre dopadne, 3.trimestr jsem mela rizikovy na luzku v porodnici a s dramatickym porodem. Narodila se mi v 35.tt holcicka. Snad uz je vse spatne za nami. Bohuzel to omilane, je pravdive, chce to cas, ...
Kdyz se mi to stalo, mela jsem pocit, ze jsem jedina na svete, co ma takovou smulu, pomohly mi diskuze maminek co na tom byly stejne. Naopak jsem necetla takove to o andilcich co meli odejit, to me utapelo jeste vic.

verkaver
11. zář 2017

Švagrová to stejné,porod nemocného miminka ve 22tt. To bylo před čtyřmi lety,dneska má zdravou dvouletou holčičku. Psychicky už je taky v pohodě a užívá si malou. To,že se to jednou stane neznamená,že se to bude stávat pokaždé. Vidíš,všechny maminky tady se stejným zážitkem už doma zdravé děťátko mají,budeš ho mít i ty. Přeji hodně sil a ať je brzy líp!!!

marketpp
autor
11. zář 2017

Děkuju vám za příběhy. Potřebuju slyšet, že i někdo jiný potratil a pak se zadařilo. Jen mě mučí to čekání na výsledky. Už si plánuju, že musím hned otěhotnět a představa, že by to mělo trvat delší dobu je strašná.

sarlot1987
11. zář 2017

A z genetiky výsledky zavolali mnohem dřív pro uklidneni

wenduliks
11. zář 2017

@marketpp my jsme meli vyledky brzo. Take nam rikali,ze budeme cekat tri mesice a necele 2pote mi volali z genetiky. Pitevni zprava take prisla po 2mesicich.

smudlinka24
11. zář 2017

Nam rekli, ze je nutna navsteva na genetice a termin jsme dostali asi za mesic, takze uplne na hlavu. Cely mesic jsem se trasla strachy, jestli vubec muzeme mit zdrave mimi, k vysledkum nam nechteli nic rict. Nakonec nas poslali "jen" na krev, kvuli srazlivosti.

nikinelinaty
11. zář 2017

Je mi to líto, co se Vám stalo,ale koukej například na nás.
Máme 2 zdravé děti 9 a 6 let. V roce 2013 jsme se začli snažit o miminko ještě ten poslední uzlíček manžel už víc nechtěl a to ještě jsme sakra počítali finance.
Otěhotnění od května bylo konečně v lednu. Hned samý hematom a pak ve 20týdnu trošičku níž placenta a nakonec ve 27+0 jsem rodila předčasně na Obilním trhu v Brně a dcera zemřela v inkubátoru. Hm, řekli že se to stává a že máme 2 děti zdravé, že se to příště povede blablabla.
Nakonec jsme šli do toho znova, že to musí vyjít přesně jako TY ihned aby byl šup.
Porodila jsem a nato se nám zadařilo hned po výslednícch z pitvy, kde se nenašlo nic a většinou nic nenajde.
A těhotenství bylo ještě horší než to předtím od 12týdne mi stále krvácela placenta previa tak, že jsem jezdila 3x na záchranu a po 4x mně museli říznout nebot se mi ve 22+5 rozjel porod a celá placenta utrhla a ta vyvolala porod a náš vymodlený syn zemřel nebot neměl šanci přežít. Nechali jsme ho zemřít v bříšku než jsme se sami rozhodli co s tím, ale primář řekl, at ho necháme, že by byl postížený.

Takže naš 2 pokus znovu nevyšel byl unor 2015 a řekli nám 1 rok čekat po CS.
Dobrá, tak jsme se přestěhovali našli novou gynekoložku, co řekla, že jsme se snažit tak rychle neměli, že to tělo nebyl odpočaté.
V tomto tě varuji byla tu maminka jako ty honem a zkonšilo to umrtím jejich dalším dítětem. Ale někdo má štěstí a výjde to, ale ber to tak at se tam vše založí dobře.
Takže jsme čekali do dubna 2016 a začli se snažit podařilo se až v prosinci 2016.
A moje gynekoložka od 12týde nám doporučili chodit přímo do nemocnice, kde nám stanovili léčbu a poradili na možný předčasný porod každý týden specialní injekce progesteronu, co brání zrání čipku. Byla jsem přesně 5dnů v nemocnici, kde jsem už skoro rodila ale bylo to 35+ kdy to nebrzdili a nakonec se syn rozhodl,ž e ven nepůjde a byl tam až do 38+2 naprosto nechápu, lékaři to též nepochopili, že to vypadalo na porod ale pak řekli ne vy nerodíte 🙂
Takže náš syn se narodil zcela donošený s váhou 3510 a 50 cm a zcela zdravý jako holčičky.

A věř, že už jsem nikdy nevěřila, že uvidím miminko a mám kterásného 6 týdenního syna a trvalo to 4 a pul let.

Takže jednou až má asi miminko přijít příjde vše asi má svůj smysl. My se přestěhovali a dali do kupy dům a leda protos e to snad stalo. Jinak nevím

Držím moc palečky

a důvod našeho druhého proodu byl hematom na placentě která vyvolala prood a začla krvácet a odloupla se.

frndafrrr
11. zář 2017

Marketko, stesti si Vas najde...mam kluka 6let k tomu s manzelem ani nevime jak jsme prisli - tehdy to byl pruser, dnes nas Radous a pak chlapecka Matyska, ktereho jsme
planovaneho a donoseneho pochovali po 6dnech (byl ale v komatu, po abrupci placenty) 1.pocit konec, 2.pocity ze tolik vina neni, 3.pocit jit dal a sebrat se.. A do 11mes.(lec jsem dostala rok zakaz otehotnet )mame krasnou, ikdyz teda pekne trucovitou holcicku🙂) Stesti prijde ,jen musi clovek verit !Myslim na Vas!

marketpp
autor
11. zář 2017

taky si občas říkám jestli si tím spěcháním na další těhotenství spíše neuškodím. Ale manžel jde teď stejně do nové práce a moc doma nebude, takže to asi ani nepůjde řešit hned jak budu moct či chtít.
Ještě jsem moc ráda za to, že jsem během porodu zvládla vše vytlačit a sestřička nespěchala na porod placenty, takže ve mě nic nezbylo a nemusela jsem jít na revizi, takže bych nemusela čekat tak dlouho jako kdybych na ni musela jít

wenduliks
11. zář 2017

@marketpp nam jeden genetik doporucoval cekat 6mesicu,aby si "telo a psychika" odpocali. Ale ja byla v pohode s obojim. Geneticka rikala,po te konzultaci po 2mesicich,ze neni cas ztracet cas. A at to nechame na prirode. Tak jsme nechali a 4mesice od porodu,presne,jsem otehotnela.

marketpp
autor
20. říj 2017

Tak, už vím, že holčička měla trizomii. Tak doufám, že příště již bude všechno v pořádku, trizomie asi bývají dost časté a z nevysvětlitelných příčin.

89peta
20. říj 2017

Ahoj,nas to potkalo taky,ve 20.tydnu zjistili nasi holcicce vybojovou vadu neslucitelnou se zivotem. Byla jsem na ukonceni. Vysledek genetiky byl ten,ze slo o nahodu. Kazdopadne sme pockali na prvni ms a zkusili to znova. A tedmi tady oddychuje v naruci syn.vim,ze vsichni radi cekat aspon 3mesice ale me to snazeni se o miminko pomohlo i psychicky. Drzim palce at brzy drzis sve stesti v naruci 🙂

marketpp
autor
21. říj 2017

No my s manželem, ještě čekáme na výsledky našich genetických testů, jestli jsme opravdu v pořádku, takže na ty si chci raději ještě počkat. Taky si myslím, že není potřeba čekat 3 měsíce, ale mám i v sobě takový ten blok že mě doktorka sprdne, pokud otěhotním dříve.

89peta
23. říj 2017

@marketpp me sprdla,ale mi to bylo uprimne jedno. Pokudby by telo nebylo proipravene,tak se to podleme me nepovede.
Tak vysledky jsme uz meli,nam rikali rovnou,ze podruhe by to bylo jako vyhrat v sportce..

marketpp
autor
26. lis 2017

tak jsme se s manželem rozhodli, že nebudeme čekat.
Ještě mi zjistili, že mám 3% mozaiku chromozomu X, takže budu muset kolem 16 týdne na odběr plodovky, jestli máme miminko zdravé. Doufám, že se to podaří napoprvé.

marketpp
autor
9. zář 2018

Ahojte, tak je tomu téměř rok a opět se ozývám. Je to z toho důvodu, že chci podpořit maminky, které si prošly něčím jako já a jediné co mi tehdy pomáhalo, bylo pročítání podobných příběhů. A kdyby toto psaní maličko pomohlo jen jediné mamince, tak budu ráda.
Zakládala jsem toto vlákno, takže se nebudu moc opakovat. Měla jsem vyvolávaný porod hodně nemocného miminka ve 22. týdnu. Posléze jsem navštívila i nějaké psychology, ale ti mi bohužel ani trochu nepomohli, dokonce jsem odcházela naštvaná, že nechápu na co tak dlouho studovali. Stejné ,,chytré,, rady mi dávali všichni lidi okolo. Neskutečně dlouho jsem čekala na různá genetická vyšetření a pitevní zprávu. Po třech měsících jsme se s manželem začali snažit o miminko. Byla jsem opravdu zoufalá, neustále dělala ovulační testy, pila kontryhelové čaje a další různé věci, které mi měly zaručeně pomoct otěhotnět. Zlom asi nastal na silvestra, kdy jsem se zhroutila. O půlnoci pod ohňostrojem jsem brečela jako želva a nemohla přestat a tehdy jsem se rozloučila s naší malou Markétkou. V lednu se nám podařilo otěhotnět. Následovalo 5 velmi neklidných měsíců, kdy jsem lítala po doktorech a geneticích, absolvovala odběr plodové vody,... Bohužel se člověk občas setkal s nelidským přístupem doktorů, takže jsem třeba z ultrazvuku ve 13. týdnu odcházela v slzách i když doktor nenašel nic co by nasvědčovalo na nemocné miminko. Ve 24.týdnu jsem se dozvěděla konečný verdikt, že je miminko zdravé. Ano opravdu to všechno trvá takto dlouho.
Nyní jsme ve 37. týdnu a těším se na chlapečka. Narodí se přibližně rok po tom co jsme ztratili holčičku.
Měla jsem obrovské štěstí, že se to podařilo takto rychle. Ale jestli tohle čte nějaká zoufalá paní, tak se nevzdávejte, půjde to i když to bude třeba trvat o maličko déle. Přeji hodně štěstí a hlavně sílu.

lenakal
9. zář 2018

@marketpp to jsem ráda,že to zle je pryč a už bude jen to dobré 🍀ať máte brzo v náručí to vytoužené štěstí!

walmic
9. zář 2018

Díky za zprávu i takto zpětně...jsme právě po porodu ve 21tt pro vvv srdce, je to pár dní ... jsme po revizi pro přirostlou placentu a doufám, že nebudu muset znovu a že se nevytvoří srústy v děloze..nyní jsem ve stavu, že se bojím jen pomyslet na další těhu...ale další mimi si přeji, tak třeba v prosinci se začnem snažit

soptik101
9. zář 2018

Ja byla na konci ledna na porodu ve 21tt,a na zacatku prosince se mi ten rok narodila zdrava dcera...pila jsem kontryhel a nepripustila zadne pochyby

marketpp
autor
9. zář 2018

@walmic tehdy jsem si nedokázala vůbec představit, že bych s manželem vůbec fyzicky mohla něco mít. Ale měla jsem pocit, že potřebuju být těhotná hned teď nebo se zblázním. Pak zjistili, že mám menší genetickou vadu, která ovšem nesouvisela s tím co se stalo naší holčičce, takže to byla další rána...co když to ovlivní další těhotenství. proto jsem byla pevně rozhodnutá jít na odběr plodové vody. V 16. týdnu mi dělali další ultrazvuk, kde se na ultrazvuku maličko vymykala viditelnost střev, takže to znamenalo podstoupit opět další genetický test. Bohužel mé druhé těhotenství tím pádem nebylo období plné radosti :( teď už jen doufám, že vše dobře dopadne a na konci září porodím krásného chlapečka. Budu vám moc držet palce ať se vám všechno brzo vydaří.

halasovci007
16. led 2022

@marketpp dekuji za vás příběh. Jsem ve 20 týdnu a připravují se na nejhorší. Nase druhatko chlapeček má zřejmě cystu v mocovodu, tím pádem nevylučuje moč a s tím souvisí všechny ostatní problémy. Mám kvůli tomu plodovou vodu pod hranici minima. Doktorka v Genetu nám řekla, ze kvůli tomu se budou nejspíš špatně vyvíjet i plíce, má zplostelou hlavičku a zakřivené chodidla a to je bez vody prý jen začátek. Jal tak čtu, tak se asi nejvíc bojím toho porodu. Já myslela ze mě uspi a probudim se už potom. 🥺😢 docela mě to dorazilo. To probíhá jako klasicky porod? Bože já rodila první zdravou holcicku dva dny. 😢😢😢

marketpp
autor
1. bře 2022

Moc je mi líto co vás potkalo. Ano bohužel ,,potrat,, probíhá vyvoláváním a porodem. Máte ale už jedno dítě, tak třeba všechno proběhne rychle a nebude to trvat dlouho. Tehdy mi dokonce tvrdili, že některé ženy si prý ani u tak malého plodu nevšimnou, že vůbec rodí. Ale nevím teda zda si vymýšleli nebo ne.
Já takto rodila své první dítě a bohužel / bohudík mi to dodalo odvahu u druhého porodu, kterého jsem se potom vůbec nebála i když mi dal teda zabrat.
Nevím zda se k tomu některé jiné ženy veřejně přiznají, ale se mnou si po prvním nešťastném porodu hormony dost pohrály. Porodila jsem mrtvé miminko a já několik hodin cítila neuvěřitelný příval štěstí a radosti, i když mi hlava říkala, že je to špatně. Říkala jsem si jaké to bude až porodím zdravé miminko. Bohužel o rok a půl později při porodu zdravého dítěte se tento příval štěstí vůbec neobjevil a nechtěla jsem mít po porodu dítě položené na břiše a tohle si stále vyčítám, co jsem to udělala.
Nicméně teď už mám doma druhé zdravé dítě a všechno dobře dopadlo.
Přeju vám hodně síly ať to všechno zvládnete

lunea
18. únor 2023

@marketpp děkuji, mě Vás příběh a zprávy pomáhají věřit v nadějnou budoucnoust na miminko.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru