Přeskakování srdce a bušení
Ahojky mate někdo zkušenosti ze v klidu se vám najednou rozbusi srdce? Plus dneska jsem šla do velkého kopce a šílené se mi rozbusilo musela jsem se zastavit a pak pokračovat bylo to až bolestivé.
Nemáte někdo zkušenost? Není to něco vážného? Jsem v pátém měsíci.
Mne se srdce teda nerozbusi, ale ze mi jakoby dvakrat preskoci se mi stava. Neboli to. A treba jen v klidu lezim. Mela jsem to v prvnim tehotenstvi a ted to mam zase v dalsim tehotenstvi. Kdyz nejsem tehotna tak se mi to nestava. Je to zajimavy.
Taky to může být dekompenzovanou štítnou žlázou 😎 mívala sem to i mimo těhotenství.
@leymea je to tím že srdce přečerpá v těhotenství víc krve než když těhotná nejsi ...
Srdeční synkopa není nic výjimečného kord když je venku takhle ,, fantasticky"
Neplasila bych s arytmiema apod ...navíc pokud si tě dobře vybavuju , užívala si Asentru , že ?@strasidelko a chtěla si ji změnit na jiné AD , nemůže být ta souvislost zde ?
nebudu te desit, ale presne takhle mi zacaly moje problemy s arytmii, nejdriv to bylo jen obcas proste se rozusilo a pak to samo preslo. no a pred 2,5 rokem se rozbusilo a kdyz ani po hodine neprestalo busit tak me odvazela rychla s tepem 240. Od te doby jsem jela rychlo asi 12x, teda spis prijede napichne me srovna tep a odjizdi uz beze mne. Byla jsme uz na 3 operacich, naposledy v listopadu a musim zaklepat ze ot vypada ze ta 3 konecne pomohla. snad to i tak zustane. Ale muze to byt i uzivanim leku, stitkou ci nedostatkem vitaminu.
U většiny lidí se na kardiologii nic patologického nezjistí a odnesou si diagnózu extrastoly. Jsou to stahy srdce navíc a sice jsou nepříjemné, ale do 10 000 denně se nijak neřeší a nejsou nebezpečné.
V těhotenství bys měla absolvovat EKG. Už jsi byla? Prober to tam s nimi. Může to něco znamenat, ale taky nemusí.
@strasidelko stává se mi to také, ale nijak to neřeším, ale dělali mi ekg asi v 15tt a prý dobré. 🤷🏼♀️
Ano,mám teď v těhu to stejné. Když jsem v klidu tak mi srdce jako by přeskakuje a v tom se mi na dva nádechy hůř nadechuje. Budu řešit s moji dr. Teprve se tam chystám. U prvního těhotenství jsem to neměla.
@strasidelko ahoj, já to Tedy nemám když jsem v klidu, ale když třeba vyjdu schody nebo tak, nemůžu kolikrát ani chytit dech 🙂ale i mám min železa tak nevím jestli to s tím nějak souvisí... a jsem taky v 5 měsíci.

Ano, to znám, ale já mám vrozenou srdeční vadu.