icon

První pohyby u prvorodičky. Kdy jste cítily?

veronikauu
27. lis 2020

Ahoj holky, kdy jste prosím citily prvni pohyby miminka? Dnes jsem 17+3tt a stale zatim nic necitim + nemam zadne brisko.. v noci me obcas pichne v podbrisku a mam vytok nezapachajici.. snad je to takhle v poradku 🙏 diky za sve zkusenosti

martinazidkova
•
27. lis 2020

Já začala cítit ve 22 týdnu
V podbřišku mě taky občas píchlo a výtok je úplně normální 🙂

fouskovi
•
27. lis 2020

U prvního těhotenství tak někdy v cca 21 tt a u druhého už někdy v 18 tt ono je to u každé jinak, pichani je normální jak se děloha roztahuje a výtok jsem měla celá těhotenství

goovana
•
27. lis 2020

@veronikauu já v 19 týdnu 🙂

nikolite
•
27. lis 2020

Já až 23. Týden.

lenkajan
•
27. lis 2020

Já u prvního mimča cítila v 21tt a u druhého 17tt. Do 5. měsíce na mně těhotenství nikdo nepoznal😄

tynulaa
•
27. lis 2020

V 19+2 tt😁 a teď jsem 24 tt a aby to bylo fakt intenzivní tak musím ležet na zádech většinou

leniczka23
•
27. lis 2020

22 TT záleží i kde máš placentu. To že nemáš bříško je normální dítě má asi 13cm. A u prvorodiček to vůbec trvá.

mamikry
•
27. lis 2020

@veronikauu U prvorodicek jsou pohyby vetsinou znat az pozdeji, taky zalezi na ulozeni placenty a na tom, jak je male akcni. Ja prvniho prcka citila kolem 19. - 20. tydne. Nevim uz presne. Bricho jsem mela poradne az v osmem mesici, do te doby to na mne skoro nikdo nepoznal. 🙂

honeya
•
27. lis 2020

Já cítila myslím tak 17,18 týden. Ale je to individuální

mrstte
•
27. lis 2020

Nějak po 20 týdnu jen takové vlnění v břiše, ale kopance jako takové od 27 týdne. Ale jsem silnější proto to trvalo tak dlouho.

adelafri
•
27. lis 2020

Uplne první pocity, že tam "něco" je, jsem měla už v 15. Tydnu. Jinak pohyby jako takové jsem měla přesně ve 20.tydnu. Poprvé jsem se toho hrozně lekla 😅

tynka9
•
27. lis 2020

Kolem 16. týdnu jsem vleže na zádech při pohmatu cítila dělohu, občas se nějak převalila - nepočítám to jako skutečné pohyby, to přišlo tak o 2-3 týdny později. Ale jsem hodně štíhlá a placentu jsem měla u obou těhotenství vzadu. Jinak u prvního těhotenství jsem jako těhotná začala vypadat tak na přelomu 6.-7. měsíce, kolem 5. měsíce poznalo jen hodně zkušené oko. Pupík nerostl skoro vůbec, ale prsa jsem měla asi o 3 čísla větší 😀 Neboj, dočkáš se 🙂

lachtanice86
•
27. lis 2020

Někdy kolem 24tt, placenta vpředu

jandy83
•
27. lis 2020

@veronikauu ja dnes taky 17+3 🙂 🙂 🙂 a zatim taky nic ;)

cinam
•
27. lis 2020

S prvním synem 17+5, teď podruhé už v 15+2. Ale jen lehce a občas

urtica
•
27. lis 2020

V 17 tt, ale jsem hodně drobná a placentu jsem měla vzadu. Pokud je vepředu, může to být klidně po 20 tt.

e7
•
27. lis 2020

Cítila jsem pohyby jako prvorodička v 17tt, doktor mi nevěřil ale den před tím, než jsem šla na kontrolu se mi i boulilo břicho na pravé straně 😁 od té doby pohyby sílily. Taky je malej pěknej divoch takže se nedivím, že byl cítit tak brzo

michaelka91
•
27. lis 2020

Začala jsem vnímat pohyby kolem 17tt, ale bylo to ve chvíli, kdy jsem se utišila, lehla na záda a odpočívala. V podstatě od 14tt jsem vnímala nějaké škruňkání ,ale říkala jsem si, že to může být cokoliv, ale sílilo to, takže jsem si už v 17tt byla jistá, že to bude ono. Jsem teď 27tt a je to stejné jen to sílí a kopance už cítím normálně během dne za chodu.

malinkaelinka
•
28. lis 2020

Cca 24 tt.

pommpomm1
•
28. lis 2020

Až kolem 22tt. Už jsem měla strach že se nic dít nebude a najednou dostala pořádný kopanec 😂