icon

Screening v 13.tt pozitivní. Jakou možnost zvolit?

nikullala
18. led 2021

Holky mam dotaz, UTZ uplne ok.
Pak přidali krev a vyhodnotili to na DS 1:229 😒
Jsem ztoho uplne spatne, za tyden mame konzultaci. Ale jsou prej 3 moznosti.
Bud dalsi testy jako tyhle v 17tt
Krev nejak do amerik za cca 10tt nebo
Plodovka voda 💆🏻‍♀️
Vubec nevim co je nejlepsi.. poraďte mi z vlastni zkušenosti 🙏🏻Chci co nejvyšší jistotu.

Strana
z2
nikullala
autor
20. led 2021

@adelafri a jak jsi teda dopadla s takovyma hodnotami ??

adelafri
20. led 2021

@nikullala no jak jsem psala, na integrovaném screeningu jsem měla ukázkové výsledky a na další testy jsem nešla

nikullala
autor
20. led 2021

@adelafri aha tak uvidime co nam reknou na genetice ... silene to dlouho trva 🙈 pak se rozhodném dal co bude

lentilkah
20. led 2021

@adelafri Ja bych asi nevydrzela cekat do toho 16 tt na dalsi odbery krve. Chtela bych vedet na cem jsem co nejdrive.

nikullala
autor
21. led 2021

@lentilkah ale jaka je moznost aby jsi mela jistotu hned ?? Skoro zadna na vse se ceka 🤨
Jsem 27.1 ke geneticce a to jsem podle utz 14+6 takze sama nevim.
Ja si rikam ze vse je ok, jen chci jistotu. Na tu placenou krev se ceka tyden a na plodovku i 4 jsem cetla

lentilkah
21. led 2021

@nikullala No hned ti to nikdo nerekne, to je jasne. Z plodovky/ klku jsou prubezne vysledky do 2 dnu, celkove pak pozdeji. Ale pokud budes pri konzultaci uz 15 tt, tak to cekani uz tak dlouhe nebude.

nikullala
autor
21. led 2021

@lentilkah uvidíme ... maji me delat jeste nejaky utz i mam te konzultaci a pak se rozhodnout. Ja verim je zdrave , ze nebudu ta 229 🙏🏻 Doufam 🌸
Pak me maji brat jedte nejakou krev na ten kombinovaný asi dobre chapu... ale nevim jestli se nato spoléhat jen

vendes
21. led 2021

Loni jsem byla ve stejné situaci. Odběr plodové vody jsem odmítla, riziko potratu je 1:100, tedy v mém případě větší, než riziko Downova syndromu. Šli jsme na placený NIPT z krve, dítě bychom si nechávali bez ohledu na výsledek. Chtěli jsme to vědět, abychom to stihli zpracovat a připravit rodinu. Nakonec šel test na pojišťovnu. Dítě je zdravé.

lentilkah
21. led 2021

@nikullala Ten kombinovany test ti stejne opet rekne jen nejakou pravdepodobnost, ten druhy krevni test ti to rekne skoro na 100%.

nikullala
autor
21. led 2021

@vendes
@lentilkah ja verim ze jenzdrave jen zo chcou proste prošetřit ale sama furt nevim co bude nejlepsi. Sla bych i na plodovku at mam jistotu( at je to hnusne a mozna me nekdo odsoudí, nedokazu se divat na nemocné dite 😣) jen se bojim ze to riziko je vetsi nez to ze je nemocne miminko
Pak jedine ten placeny za 10tis ale to taky neni jistota uplna.
A cekat na dalsi obyc krev nevim jestli ma cenu

adelafri
21. led 2021

@lentilkah ono to uteče neboj
Na výsledky stejně budeš čekat minimálně týden

adelafri
21. led 2021

@nikullala představ si, že máš krabici a v ní 229 kuliček bílé barvy... A 1 kulička bude černá, zas taková šance abys vytahla tu černou kuličku není

vendes
21. led 2021

@nikullala Ty testy z krve mají snad 99 % přesnost.

nikullala
autor
21. led 2021

@vendes ty placené asi ano .. uvidim co nam rekne geneticka

jelenicepalice
25. led 2021

@nikullala Ahojky,měla jsem v podstatě úplně stejně hodnoty. Doktor hned strasil s odběrem plodovky na který se mi kvůli riziku moc nechtělo. Takže jsem zvolila variantu dalších krevních testu kolen 17tt a myslím, ze jsem nakonec udělala dobre. Samotné tripple testy vychází údajně falešně pozitivně , nicméně pokud se další odběr porovná s tím prvním plus ultrazvukem , je to ok. Tak to přesně bylo i u mě 🙂 další výsledky už byly naprosto v pořádku a já byla rada ze jsem nevyhodila 10k do koše a plodovkou nic nezkomplikovala. Navíc po konzultaci v gennetu a dalšími odborníky jsem byla ujistena, ze vysledek je vlastně pořad celkem hezky. A hlavne, pokud se člověk rozhodne zaplatit si neinvazivní testy a ty kdyby vysly spatne, stejně je pak nutná ta plodovka. Tak zkus vydržet na klasické krevní testy v 17tt a podle toho se pak případně odrazit dal 🙂 držím palce

nikullala
autor
25. led 2021

@jelenicepalice je děkuji za rady, talze ti to pak vyslo dobre?? Kolik jsi mels ty hodnoty??
Cert to rm ty penize spis chci byt vklidu a mit jistotu 🙏🏻

jelenicepalice
26. led 2021

@nikullala já měla hodnoty 1:227 a po dalších testech vše v naprostém pořádku. Bylo mi čerstvě 27 když jsem otěhotněla. Teď jsem 26tt a vše vypadá v naprostém pořádku. Nejvíc mě uklidnovalo, ze ultrazvuk vyšel ukázkově. Proto jsem pockala radeji já další krevní testy a neplasila zbytečně temi placenými. Samozřejmě to pro nás s manželem byla další varianta než podstoupit odbrer plodovky. Ale jsem rada, ze k tomu nedošlo protože je to furt nemalá částka a samozřejmě pokud bych díky tomu měla klid, šla bych do toho bez debaty 🙂 ale nejdříve jsem dala šanci těm hrazenym pojišťovnou a zpětně jsem moc rada

nikullala
autor
26. led 2021

@jelenicepalice poslala jsi ma ty dalsi testy?? Ty tripl testy myslis? Ty uz vysli lépe??

jelenicepalice
26. led 2021

@nikullala Ano, v podstatě tripple testy, ale říka se tomu kombinovaný test. Tzn ze se udělají ty tripple testy které se ale hodí do systému s výsledky prvotrim. screeningu. Nevznikaji tudíž žádné falešně pozitivní výsledky. Samotný tripple test který se ale neporovnava s předchozími testy můžou být pak falešně pozitivní a to je pak caston strašák

nikullala
autor
26. led 2021

@jelenicepalice zítra jsem na konzultaci tak se na vse zeptam co vude nejlepsi 😊

rickym
27. led 2021

@nikullala dnes držím pěsti✊🏻🍀❤️

rebekabebe
28. led 2021

@nikullala já byla na plodovce screening vyšel negativní ale mám chromozonalni translokaci a výsledky na vývojové vady plus pohlaví mi volali hned druhý den. A samotný odběr plodové vody trvá asi 2 minuty. Po odběru jsem neměla žádné krvácení ani bolesti po dvou hodinách bych i zapoměla že mám po odběru protože jsem necítila ani vpich ale samozřejmě finální rozhodnutí je na tobě 😊 držím palečky 🍀

nikullala
autor
28. led 2021

@rebekabebe zvolili jsme tu placenou krev... rikali ze to riziko je tak male stejne jak potrat a nechcem riskovat .. takze uvidime co dojde 🙏🏻❤️

rebekabebe
28. led 2021

@nikullala no já ti budu držet palečky 🍀🍀🍀 a kdy budou výsledky? 😊

nikullala
autor
28. led 2021

@rebekabebe snad bude vse vpohode .. rikali kolem 7 dnu 🙏🏻🙏🏻

rebekabebe
28. led 2021

@nikullala určitě vše bude v pořádku 😊 tak to není tak dlouhá doba 😊 ikdyz nebude to vůbec utíkat a budeš vědět i pohlaví ne s těch testu? 🤔😊

nikullala
autor
28. led 2021

@rebekabebe nepremyslim ze by to bylo spatne.. takze nato nemyslim 😊
Jojo reknou dali jsme si tu drazsi verzi za 12tis a tam to je.

rebekabebe
28. led 2021

@nikullala pozitivní přístup je to nejdůležitější 😊😊

Strana
z2