Screening v 13.tt pozitivní. Jakou možnost zvolit?
Holky mam dotaz, UTZ uplne ok.
Pak přidali krev a vyhodnotili to na DS 1:229 😒
Jsem ztoho uplne spatne, za tyden mame konzultaci. Ale jsou prej 3 moznosti.
Bud dalsi testy jako tyhle v 17tt
Krev nejak do amerik za cca 10tt nebo
Plodovka voda 💆🏻♀️
Vubec nevim co je nejlepsi.. poraďte mi z vlastni zkušenosti 🙏🏻Chci co nejvyšší jistotu.
Loni jsem byla ve stejné situaci. Odběr plodové vody jsem odmítla, riziko potratu je 1:100, tedy v mém případě větší, než riziko Downova syndromu. Šli jsme na placený NIPT z krve, dítě bychom si nechávali bez ohledu na výsledek. Chtěli jsme to vědět, abychom to stihli zpracovat a připravit rodinu. Nakonec šel test na pojišťovnu. Dítě je zdravé.
@vendes
@lentilkah ja verim ze jenzdrave jen zo chcou proste prošetřit ale sama furt nevim co bude nejlepsi. Sla bych i na plodovku at mam jistotu( at je to hnusne a mozna me nekdo odsoudí, nedokazu se divat na nemocné dite 😣) jen se bojim ze to riziko je vetsi nez to ze je nemocne miminko
Pak jedine ten placeny za 10tis ale to taky neni jistota uplna.
A cekat na dalsi obyc krev nevim jestli ma cenu
@nikullala Ahojky,měla jsem v podstatě úplně stejně hodnoty. Doktor hned strasil s odběrem plodovky na který se mi kvůli riziku moc nechtělo. Takže jsem zvolila variantu dalších krevních testu kolen 17tt a myslím, ze jsem nakonec udělala dobre. Samotné tripple testy vychází údajně falešně pozitivně , nicméně pokud se další odběr porovná s tím prvním plus ultrazvukem , je to ok. Tak to přesně bylo i u mě 🙂 další výsledky už byly naprosto v pořádku a já byla rada ze jsem nevyhodila 10k do koše a plodovkou nic nezkomplikovala. Navíc po konzultaci v gennetu a dalšími odborníky jsem byla ujistena, ze vysledek je vlastně pořad celkem hezky. A hlavne, pokud se člověk rozhodne zaplatit si neinvazivní testy a ty kdyby vysly spatne, stejně je pak nutná ta plodovka. Tak zkus vydržet na klasické krevní testy v 17tt a podle toho se pak případně odrazit dal 🙂 držím palce
@jelenicepalice je děkuji za rady, talze ti to pak vyslo dobre?? Kolik jsi mels ty hodnoty??
Cert to rm ty penize spis chci byt vklidu a mit jistotu 🙏🏻
@nikullala já měla hodnoty 1:227 a po dalších testech vše v naprostém pořádku. Bylo mi čerstvě 27 když jsem otěhotněla. Teď jsem 26tt a vše vypadá v naprostém pořádku. Nejvíc mě uklidnovalo, ze ultrazvuk vyšel ukázkově. Proto jsem pockala radeji já další krevní testy a neplasila zbytečně temi placenými. Samozřejmě to pro nás s manželem byla další varianta než podstoupit odbrer plodovky. Ale jsem rada, ze k tomu nedošlo protože je to furt nemalá částka a samozřejmě pokud bych díky tomu měla klid, šla bych do toho bez debaty 🙂 ale nejdříve jsem dala šanci těm hrazenym pojišťovnou a zpětně jsem moc rada
@jelenicepalice poslala jsi ma ty dalsi testy?? Ty tripl testy myslis? Ty uz vysli lépe??
@nikullala Ano, v podstatě tripple testy, ale říka se tomu kombinovaný test. Tzn ze se udělají ty tripple testy které se ale hodí do systému s výsledky prvotrim. screeningu. Nevznikaji tudíž žádné falešně pozitivní výsledky. Samotný tripple test který se ale neporovnava s předchozími testy můžou být pak falešně pozitivní a to je pak caston strašák
@jelenicepalice zítra jsem na konzultaci tak se na vse zeptam co vude nejlepsi 😊
@nikullala já byla na plodovce screening vyšel negativní ale mám chromozonalni translokaci a výsledky na vývojové vady plus pohlaví mi volali hned druhý den. A samotný odběr plodové vody trvá asi 2 minuty. Po odběru jsem neměla žádné krvácení ani bolesti po dvou hodinách bych i zapoměla že mám po odběru protože jsem necítila ani vpich ale samozřejmě finální rozhodnutí je na tobě 😊 držím palečky 🍀
@rebekabebe zvolili jsme tu placenou krev... rikali ze to riziko je tak male stejne jak potrat a nechcem riskovat .. takze uvidime co dojde 🙏🏻❤️
@nikullala no já ti budu držet palečky 🍀🍀🍀 a kdy budou výsledky? 😊
@rebekabebe snad bude vse vpohode .. rikali kolem 7 dnu 🙏🏻🙏🏻
@nikullala určitě vše bude v pořádku 😊 tak to není tak dlouhá doba 😊 ikdyz nebude to vůbec utíkat a budeš vědět i pohlaví ne s těch testu? 🤔😊
@rebekabebe nepremyslim ze by to bylo spatne.. takze nato nemyslim 😊
Jojo reknou dali jsme si tu drazsi verzi za 12tis a tam to je.
@nikullala pozitivní přístup je to nejdůležitější 😊😊

@adelafri a jak jsi teda dopadla s takovyma hodnotami ??