icon

Těhotná učitelka v mš. Zůstaly byste doma, nebo chodily dál do práce?

elissa48
26. říj 2020

Zdravím,
chtěla bych se zeptat, jestli tady není nějaká učitelka v Mš. Prave jsem v 5. měsíci těhotenství a mám dilema jestli bych nemela zůstat doma. Teď jsem na dovolené, protože čekáme ve školce u jedné holcicky na test na covid. Co byste dělaly vy ? Zůstaly doma nebo dal chodily do práce ?
Děkuji za odpověď.

mamikry
•
26. říj 2020

@elissa48 učitelka nejsem, ale doma bych asi zůstala, pokud tedy nemáte stejné riziko, že Vám to domů donese manžel a můžete si to dovolit financně.

zelenaesmolda
•
26. říj 2020

@elissa48
ja bych asi dal chodila do prace protoze covid muzes chytnout uplne kdekoliv.

palja
•
26. říj 2020

Já bych zůstala doma. Je pravda, že to můžeš chytit kdekoliv, ale přece jen ta školka je riziko.

knoesell
•
26. říj 2020

@elissa48 byla jsem těhotná v první vlně a byla jsem doma, naštěstí mi vyšlo vedení vstříc.Teď je situace mnohem horší, vůbec bych neváhala, bohužel těhotné nejsou v rizikové skupině.

rya
•
26. říj 2020

@elissa48 byla jsem těhotná v první vlně a byla jsem doma paní ředitelka mi vyšla vstříct.Doporučil i lékař ať jsem doma a vyhýbám se místům kde se shlukují lidé.

aaa42
•
26. říj 2020

Jsem těhotná a dělala jsem v MŠ pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami, vzhledem k vysokýmu tlaku a riziku předčasného porodu jsem po dohodě s gynekologem od konce 6 měsíce na neschopence...

terla
•
26. říj 2020

Dobrý den, ráda bych věděla, zda vám, kteří jste byly na neschopence gynekolog řekl další infomace k vývoji plodu po prodělání Covidu. Obecné informace jsem četla, ale většinou výzkumy nejsou vzhledem k nové mutaci corona viru. Včera mluvil MUDr. Balík a řekl, že se to těhotných ženám záhadně vyhýbá, ale více informací neposkytl.

mamikry
•
Autor odpověď smazal
•
lilien66
•
26. říj 2020

@terla háčkuji se

mateju_sm
•
26. říj 2020

Pokud nebudete v izolaci po celou dobu tehotenstvi, tak asi nevidim duvod proc zustavat doma 🙂

elyey
•
26. říj 2020

@terla Tak to někdo mýmu covidu zapomněl říct, že se mi má vyhnout :D

elencze
•
26. říj 2020

@terla podívej se na materiál který k tomu krásně zpracoval Ondřej Šimetka z FN Ostrava. Pořádá i online přednášky pro těhotné a tématu těhotenství a Covidu se hodně věnuje. Považuje za důležité těhotné uklidnit a dát jim relevantní informace.

lilien66
•
27. říj 2020

@elencze mohla bych se zeptat, kde zmiňovaný materiál najít? Zatím bez úspěchu. Děkuji

elencze
•
27. říj 2020

@lilien66 https://www.gynultrazvuk.cz/koronavirus-a-tehot... třeba tady i s odkazy na jiné materiály, hodně toho dává i na svůj FB profil.