icon

Tlačeni na záchodě v těhotenství - nemůže ublížit miminku?

name6
4. črc 2019

Holky mám takový blby dotaz 😅
Myslíte ze miminku muže něco udělat tlačeni stolice na záchodě?
Předem děkuji 🙂

barulina
4. črc 2019

@name6 ja si teda davala pozor. A pokud mas tvrdou stolici lup si lactulozu, nebo pridej do jidelnicku ovesne vlocky

verunkanatalka
4. črc 2019

Ne nemůže...Jen zkus změkčit stolici... Ovoce, hodně pít, laktuloza, zvýšení pohybu.

sticker
majina89
4. črc 2019

@name6 Lactulosa je fakt super věc ☺

martiniquest
4. črc 2019

Bezne deti umiraji proto, ze jejich matky vylucuji stolici 😂😂😂

sudylichozrout
4. črc 2019

@martiniquest no ty se smejes, ale kdyz jsem cekala prvni dite, napadlo me to same 🤣 Bala jsem se, jestli treba ve tretim trimestru uz nemuzu tim tlacrnim neco rozpohybovat 🙂 Myslim, ze tyhle strachy prameni z nezkusenosti a vyjukanosti. S druhym ditkem jsem uz neresila vubec nic, uz jsem vedela 🙂

martiniquest
4. črc 2019

@sudylichozrout Strachy prameni z toho, ze lidi prestali pouzivat zdravy selsky rozum a radeji se ve vsem spolehaji na informce zvenci. Ztratili jsme napojeni sami na sebe a moudrost sveho tela.

sudylichozrout
4. črc 2019

@martiniquest to je mozne, rozhodne to nepopiram. Ale zaroven nepopiram, ze jsem nad tim samym uvazovala.

martiniquest
4. črc 2019

@sudylichozrout A pravdepodobne sis na to hned odpovedela sama, ne? 😁

sudylichozrout
4. črc 2019

@martiniquest No jasne, to vis, ze jo, nikam jsem kvuli tomu nepsala 🙂 Ale proste jsem taky premyslela nad naprostymi blbinami 🙂

sister05
4. črc 2019

No, dámy, konečně mám ke konci tu inzerovanou zácpu, co bych měla mít celých devět měsíců a musím říct, že kromě hemeroidů nic nevylézá. A prcek, když tuší, že se mu snažím udělat v břiše místo, se vždy trochu pohne nahoru. 😎 Taky mi někdy přijde, že u toho musím zákonitě porodit, ale vypadá to nadějně, že to pocka na toho císaře 😂😎

malinkaelinka
4. črc 2019

No spíš dítěti uškodí, když tlačit nebudeš, bude se v tobě stolice hromadit, až praskneš... tam bych drobné riziko viděla... Máš-li zácpu, řeš zácpu, ale proboha nebraň si tlačit, však co je lepší po ránu, než se pořádně vys.at? :D :D

annynka94
4. črc 2019

Spíš než ublížení dítěti bych měla starost při tlačení z hemeroidů 😀 už jen kvůli tomu bych něčím změkčila stolici, jak už tu holky psali (změna stravy, Lactulosa,..)

eldrag
4. črc 2019

ubližit leda sobe, popraskanim zilek nebo napomuzes hemeroidum... to co radi prede mnou zmenit stravu zmekčit stolici

marketa11112
4. črc 2019

ja bych se tomu zase tak nesmala. ok, ja byla s rizikacem v nemocnici, s tvrdym briskem , neustalyma kontrakcema, mizejicim cipkem .. a opravdu jsem tlacit nemohla a ani nesmela. pri malem zatlaceni na wc se mi drala hlavicka dolu a tlacila na konecnik . takze ja chodila na wc ve chvili, kdy si telo reklo, ze musi. a na wc jsem telo premlouvala, ze teda jo, tak ted delej. hrozilo riziko, ze na wc porodim. takze ne, ja netlacila. ale byla jsem opravdu v ,,jinem,, stavu.
ale pri normalne probihajicim tehotenstvi asi bezne zatlaceni vadit nebude. holky pak asi radi dobre laktulozu, vlakninu , hodne pit.
kazdopadne

tinkad29
5. črc 2019

@name6 pokud máš normálně probíhající tehu tak by to vadit nemělo ale pro jistotu bych raději jedla vlákninu nebo něco co by Ti pomohlo ji zmekcit. Já třeba nemůžu, jsem na rizikovém a mám zkrácený čípek, takže si musím dávat opravdu pozor 😔 přeju příjemné tehulkovani 😊

denny27
5. črc 2019

Já se spíš bála o sebe, že se roztrhnu🤣😆😆 já u čtvrtého na tvrdou stolici trpěla