icon

Váha plodu vyšší než odpovídá týdmu

strasidelko
25. kvě 2019

Ahojky všem. Před třemi dny jsem byla na uzt na běžné prohlídce a dr řekl ze má 160g a to jsem na začátku 17tydne. Není to moc?
Beru vitaminy Gs mamavit. Někde jsem četla ze se po něm rodí větší děti. Je to pravda? A nebo ultrazvuk je cca orientační?
Děkuji všem. Přeji hezky večer.

garfulka78
•
25. kvě 2019

@strasidelko Podle toho co jsem sledovala v tehotenstvi, tak je to naprosto ok. https://www.tehotenstvi.cz/17-tyden-tehotenstvi

jankol
•
25. kvě 2019
Uživatel jankol je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od jankol.

@strasidelko UTZ je orientační, i když jak píšete po vitamínech můžou být větší miminka proto se nedoporučuje brát je cele těhotenství.

barulina
•
25. kvě 2019

Ja brala mamavit. Dcerka mela skoro 4kg. Ale ultrazvuk ze dne pprodu mi uvedl vahu 3200g. Necerila bych az tak moc ultrazvuk v tomto

puhelin
•
25. kvě 2019

Ne nadarmo se rika, ze tyhle mamavity, femibiony apod. na plod funguji jako kyprici prasek.

daggg
•
25. kvě 2019

My byli na kontrole minulé úterý a teď ve čtvrtek... Minulé úterý nam doktorka řekla, ze je malý o týden větší a má 1500g... Pak jsme byli ve Fakultní nemocnici a tam nám rekli, ze je o skoro týden menší a má 1889 (32+2) Ono taky asi co doktor a ultrazvuk to názor.. Takže bych to brala orientačně a rozhodně bych si nelámala hlavu už teď, jestli bude prcek větší, či menší..

viiny
•
25. kvě 2019

Na vitamíny bych to vůbec neházela, první těhotenství jsem brala Femibion a dcera 48cm a 3010g. Teď jsem brala Femibion a přešla jsem na Mama z DM a dvojčata jsou dle utz taky menší. A váha mi prijde úplně normální, vůbec nad tím nepřemýšlejte 🙂

strasidelko
autor
•
26. kvě 2019

@jankol a jak dlouho je dobre ty vitaminy brát do kolukateho týdne? A mám pak přejít jen třeba na kys listovou?

kkk612
•
26. kvě 2019

@strasidelko já teda beru cele těhotenství nosifol a yarilo a mimco mělo teď na kontrole ve 31. tt jen 1,5 kg (odhad při porodu asi 3 kg) .Je to na spodní hranici normalnosti, takže si opravdu nemyslím, že po vitamínech mimčo nakyne. Jde spis o hlavně genetiku a tělesné dispozice matky.

verace81
•
26. kvě 2019

Při 1. těhotenství jsem brala kys. listovou a pak od Walmarku a syn měl 3500g V 2. těhotenství jsem taky něco brala dcera 3930g a při 3. jsem brala jen tu kys. listovou v 36 týdnu na ultrazvuku odhad 2500g mala se narodila 3000g, kdyby prý byla v termínu tak bude mít 4000-4500g. Ten ultrazvuk je fakt jen odhad

stef9328
•
26. kvě 2019

Ja brala u obou tehu femibion,bez prestavek,az do konce tehotenstvi a jedna mela 2760g a dduha 3010g. Takze si nemyslim,ze vitaminy maji vliv na vahu.
@strasidelko

gruyerre
•
26. kvě 2019

@strasidelko Vitaminy na to moc velký vliv nemají. Trochu třeba jo, ale nic závratného. Určitě je fajn je brát celé těhotenství, pokud nemáš fakt vyváženou stravu. Jestli máš v jídle všeho dostatek, tak je klidně vysaď. Důležité jsou hlavně ze začátku. Největší vliv na velikost plodu má genetika. Já jsem velká a mam velkeho muže, tak máme veliké děti. Moje sestra je menší a má menšího muže, tak mají deti (donošené) málo přes 2kg i s vitamíny po celé těhotenství. Samozřejmě může být výjimka, když se projeví geny od někoho vzdálenějšího. Jinak 160g je úplně v pořádku a navíc, je to jen odhad.

strasidelko
autor
•
26. kvě 2019

@gruyerre Aha. Děkuji všem za odpovědi. To jste mne uklidnili. Nechtěla bych velké dítě při mých 160cm a 50kg.

Ale já i přítel jsme měli přes tři kila při narození. Tak snad také bude mít normální váhu. 😊

m_tina
•
26. kvě 2019

na vitaminy bych to nehazela, jedla sem je cele tehotenstvi a syn mel 3,08kg a ted je taky jim a miminko je na spodni hranici grafu a spis resime, ze nepribira a je male... spis bych se podivala na genetiku, jak byli velci po porodu maminka a tatinek, jak moc je doktor zkuseny v odhadech a plno dalsich zdravotnich veci... utz je vzdycky odhad a jde hodne o jeho kvalitu a sikovnost lekare! rika se, ze to je plis minus 500g 🙂 u nas treba odhady celkem umi, syna mi naposledy odhadli na cca 2,95 a za tyden a pul se narodil s 3,08 🙂 ted treba mi 1 dr namerila 1950 a za 3 dny jina na stejnem utz o 300g vic, takze neplasit zbytecne a pokid to neresi dr, neni treba se znepokojovat 🙂

puhelin
•
26. kvě 2019

@strasidelko Ja jsem brala kys. listovou jen do 10tt, pak uz nic. Kdyz si uvarite pestrou stravu, pujdete na to prirozeneji.

julielim
•
26. kvě 2019

@strasidelko já vitamíny brala jen v prvním trimestru a většinu jich vyzvracela :D dcera se narodila v termínu s 3,73kg. Já mam stejnou výšku i váhu jako ty :D chlapa mam teda velkýho, ale při narození neměl ani 3kg, narodil se o 14 dní dřív. Ale buď v klidu, přestože malá neměla úplně malou porodní váhu, byla venku na pár zatlačení, taková rychlovka :D gyndař s dětským si dělali srandu, že pak pujdou spolu na oběd. Doktoři přišli v 11:40 a 11:49 byla malá na světě. A ten oběd ve 12 fakt stihli :D

malinkaelinka
•
26. kvě 2019

Odhady na ultrazvuku mohou být dost nepřesné, nelamala bych si s tím hlavu. A co se týče vitamínů - tak je to logické, pokud má tělo všeho dostatek a může si dovolí investovat vše do miminka, tak to bude pěkně prospivat a může být větší. Proč se lidé za poslední století tolik zvětšili? Mnohem lepší výživou, není hlad (tedy jak kde, že). Proto fetacky kuracky, alkoholicky atd.rodi malá miminka - nedávají mu to, co potřebuje anebo se tam ty látky nedostanou... Já neberu těhotenské vitamíny, ale svoje, které beru dlouhodobě + si hlídám pestrou stravu se vším potřebným a nehodlám toho nechat, tělo musí být silné na porod a připravené na kojení, radši budu rodit větší dítě než mít oslabené a těhotenstvím vyčerpané a unavené tělo

julielim
•
26. kvě 2019

@malinkaelinka přidala bych, že malá miminka ještě rodí maminky, které celé těhotenství prozvrací nebo mají nějaké zdravotní problémy. Jinak s tebou souhlasím. Děti a celkově lidi se prostě zvětšujou a samozřejmě, že to začíná u miminek v břiše.

jannym
•
26. kvě 2019

Taky bych to na vitaminy nesvalovala první jsem brala cele tehu a dcera 4,060 a u syna jen listovou a 4,240 takže holt někdo z nas má velké děti a někdo zas malé a ultrazvuk je orientační a čím větší minci tím větší odchylka u dcery mi dělali ULZ před porodem odhad 3.6kg +- 200g

astyna88
•
27. kvě 2019

Ja brala vit taky, syn v 37.tt mel jen 2,5kg. To se uz vyvratilo,ze vit zpusobuji vyssi hmotnost deti. Jen treba horcik uspava delohu,tak by se mel nejak kolem 37.tt prestat brat 😀 160 gr v pohode,muj mel ve 20.tt 220 gr dle teh prukazky.

astyna88
•
27. kvě 2019

@strasidelko

Kyselina listova hlavne prvni trimestr. To je snad takovy zaklad,pak to uz smysl nema. Ale je to jen placebo, ktere vychazi z toho,ze africanky,ktere jedly hodne zeleneho,nerodily deti s rozstepy. Takze asi tak...

gabtom11
•
11. čer 2019

@strasidelko ahoj, ja zacinam 17tt a mimco melo na poslednim uktrazvuku 180g. Podle lekaru naprosto v norme. 👍