icon

Výsledek z 1. screeningu. Je hodnota u DS v pořádku?

wiking
17. led 2021

Ahoj chtěla jsem se zepatat mám za sebou 1 screening a vyšel negativní. A u downova syndromu mě vyšla hodnota 1:1930 myslíte že je to v pořádku? Děkuji

Strana
z3
jakreb
17. led 2021

@amazonkajanik Ano ja to vždy myslim dobre. A mrzí ma ze sme mimo diskusiu ale za to ja nemôžem. Bohužiaľ nebude ma tu niekto urážať a otierat si usta o moju rodinu bezdovodne. Ak ju niekto vytočil nech dotyčného nakope do zadku a nie slusnych ludi. To si vyprosim.

jakreb
17. led 2021

@wiking Prepac za "vsuvky" len sa bránim. Nemyslela som to zle. Vždy radšej ries s lekárom a hneď nech si v klude. 😉

jakreb
17. led 2021

@eleanora84 Nie som ani tvoja draha ani tvoje zlato. Psychiater bude lepší v tvojom prípade.

eleanora84
17. led 2021

@amazonkajanik mě to opravdu mrzí, vím, že tady spamuji o něčem, co není zrovna k této diskuzi, ale opravdu jsem si už nemohla pomoci.. dnes to byla už druhá diskuze, kde se mi prostě protočily oči a ač toto nedělám, protože nesnáším konflikty, tak zároveň nesnáším, když se někdo chová takhle nefér k ostatním... vím, co to je, když člověk hledá pomoc a slova útěchy a pak se tu přiřítí něco takového a bleje ty svoje moudra, které jenom raní, v ničem nepomůžou... vím, že sama už jsem dost ostrá, ale vře to ve mně prakticky od té doby, co se tady objevila před 5ti měsíci...omlouvám se i zakladatelce, že to "schytala" zrovna v její diskuzi...

eleanora84
17. led 2021

@jakreb dávám ti pouze tvou medicínu drahá ❤ kvůli tobě toho psychiatra tady za chvíli bude potřebovat více ženských, nejsi náhodou nějak s nimi spřízněná a neděláš jim nové pacienty? 😀 běž prosím udělat večeři aspoň dětem, pak můžeme vesele pokračovat.

eleanora84
17. led 2021

@jakreb "Nemyslela som to zle. Vždy radšej ries s lekárom a hneď nech si v klude. 😉" - ANO SUPER, TAKOVÁ ODPOVĚĎ TU MĚLA BÝT... už se učíš... jsem na tebe už i trošku pyšná, že to nebolelo? 🙂

amazonkajanik
17. led 2021

@jakreb obě do sebe rejete jak svině do hoven, asi tak. Jedna víc,druhá míň, ale už to děláte. Nedávno ses hádala v diskuzi ohledně kojení a to byl taky extrém. Každá máme své zkušenosti, jdeme do kolen z detinskych dotazů, ještě když se ukáže,že se jedná o trolla, ale pořád lze reagovat na úrovni,která není hraniční s těžkým sarkasmem,když jde o vážný dotaz.
Kolikrát se stalo,že byl člověk vypleskly a pak až doma mu začalo spínat ,ale nedostává se mu správného řešení,tak se ptá jinde. Obzvlášť v dnešní době,kdy jsou doktoři zavaleni prací.

jakreb
17. led 2021

@eleanora84 Neobťažuj ma. Dakujem

me_druhe_ja
17. led 2021

Nikdo ti nikdy nedá jistotu, že se ti narodí zdravé dítě. 🙂 Tak to bohužel je. Ale nemá smysl nad tím přemýšlet a trápit se tím, pravděpodobnost je opravdu malá.

elencze
17. led 2021

@jakreb myslím, že to maminky řeší tady, protože mnohý lékař neumí výsledky screeningu dobře vysvětlit. Nebo jim sice řekne, že je to v pořádku, ale pak přijde kamarádka s tím, že jí screening vyšel 1:7000, a ona má 1:2000 a je z toho pak nervózní.

eleanora84
17. led 2021

@jakreb poděkuj sobě za to jak se chováš... jen sklízíš, co jsi tu zasela....

jakreb
17. led 2021

@elencze Iste ja chápem ale vždy to poriešis s lekárom. Aj skúsenosti matiek na MK nie su smerodajné. Bohužiaľ.

jakreb
17. led 2021

@eleanora84 Uzi si par minút slavy.

eleanora84
17. led 2021

@jakreb výsledky má od lékaře, to je snad jasné ne? diskuze je od slova diskutovat, každému snad dojde, že si chce o tom s někým popovídat, tak se vyjádři ke své zkušenosti, co si o tom myslíš ty, jaké jsi měla ty výsledky, to, že se měla zeptat doktora je jaksi už mimo mísu pozdě...

elencze
17. led 2021

@wiking ahoj, je to v pořádku, screening se považuje za pozitivní, když vyjde hůře než 1:500 (někde i 1:1000), pak se dělají další vyšetření. Samozřejmě nikdo ti bez invazivního vyšetření DNA dítěte nemůže dát téměř stoprocentní jistotu, ale to riziko, které ti vyšlo, je opravdu malé a není důvod se nějak stresovat.

eleanora84
17. led 2021

@jakreb jeziši, já fakt nechci být celebrita 😀 ale pokud naučím aspoň jednoho člověka slušného chování a zasvětím ho do tajů empatie, pak budu velice, velice šťastná 🙂

amazonkajanik
17. led 2021

@elencze tak já se schválně koukala a měli jsme 1:11249. Mě totiž ten down nějak nezajímal,nás zaměstnalo,aby kluk neměl dědičné onemocnění,které se zřejmě zaseklo u švagra,narodil se s rozštěpem páteře ... Přítel dle vyšetření není nosičem vadného genu a ani já (mám uzavřený rozštěp patra)

wiking
autor
17. led 2021

@ema90 já právě nevěděla co je to druhý číslo u prvního jsem měla 1:777a šla jsem na plodovku. Děkuji

wiking
autor
17. led 2021

@jakreb tak asi to že výsledky přijdou po osmé večer a konzultace s doktorem není možná a ještě když to máte v pátek večer. 😉

wiking
autor
17. led 2021

@eleanora84 ic se neděje odpověď jsem dostala a to mě stačí 😉

ema90
17. led 2021

@wiking Nebojte, to jsou vazne v pohode vysledky 🙃 Kdyby to bylo spatny, tak by vam i volali. Nevim, kde jste byla, ale v Prenatalu v Brne, kdyz vysel screening spatne, tak rovnou i zavolaji.

Ja mela taky spatny vysledky, byla jsem na plodovce, byl to taky patek a o pul desate vecer mi volali predbezne vysledky, ktere dopadly vyborne.
Chapu ty nervy, ale jak jsem psala, kdyby to bylo spatny, tak vam hned volaji a informuji vas o dalsich krocich.

wiking
autor
17. led 2021

@elencze super děkuji. Mě právě vyšel negativní celý screening a toto čekám druhé dítě a u prvního jsem měla 1:777 tak mě jen zajímalo co je to vlastně za číslo a vzhledem k tomu že jsem byla v pátek a výsledky byli po osmé večer tak jsem neměla kdy zavolat doktorce jinak bych se samozřejmě zeptala. 😉 Děkuji za odpověď

nagojka
17. led 2021

@ema90 ono ty vysledky nejsou hned?🤔🤔🤔ja myslela ze tam prijdu,mudr me vysetri a hned mi rekne zda je mimco v poradku ci se deje...🤔🤔🤔co se vsechno dela?ultrazvuk,odber,kve,moc a jeste neco?

wiking
autor
17. led 2021

@ema90 jj říkali že volají ale tak mě to zajímalo u prvního jsem byla taky na plodovce a byla jsem na Veveri. Děkuji za odpověď 😉

ema90
17. led 2021

@wiking Na Veveri jsou vsichni super, zejmena pan doktor Vlasin, nemusite se vazne bat 😊

wiking
autor
17. led 2021

@ema90 já byla Teda u paní doktorky ale byla taky skvělá 😉děkuji moc 😉

eleanora84
17. led 2021

@wiking to mě těší, nerada bych tak ještě ke tvým trablům přidávala další 🙂 jinak výsledky máš krásné, věřím, že se nemáš čeho obávat a miminko je zdravoučké jak řípa 🙂 přeju pohodové těhu ❤🍀

priefi
17. led 2021

@wiking jj, je to v pořádku 😉

ema90
17. led 2021

@nagojka Zalezi zda-li vam vas gynekolog bral krev na NT.
Pokud vam ji bral, tak vysledky krve v prenatalnim centru uz budou mit, doplni je ultrazvukem a zadaji hodnoty do pocitace, kde na to maji program a ten vyhodnoti vysledky, ktere vam sdeli hned.

Pokud vam vas gynekolog krev nebral, tak vam ji odeberou az v prenatal.centru a vysledky vam poslou. Vetsinou asi do druheho dne, nevim.
V Brne vysledky zasilaji jeste ten den vecer a pokud jsou spatne, tak volaji.

A dela se ta krev v kombinaci s ultrazvukem, jedno bez druheho je nic nevypovidajici. Vysledky se skladaji z techto dvou kroku jako celek.
Moc se neodebira ani nezkouma.

priefi
17. led 2021

@jakreb ne každý doktor vysvětlení, někdy abys z nich pacila každičké slovo

Strana
z3