33tt-děložní hrdlo 2cm, VB pro špičku prstu a čípek 17mm

alficka1
15. kvě 2015

Ahojky holky, když jsem byla 30+0 jsem byla přijata v nemocnici , že se otevírám a mám tvrdnutí břicha. Ležela jsem tam 14 dní, z toho 4 dny na kapačkách mg. Klidový režim, vstávala jsem jen na WC a do sprchy. 33+0 mě pustili domů, taky ležím a mam 2-2-2 mg v tabletkách. Na kontrolu jdu za 4 dny a mám strach aby si mě tam zas nenechali... Malá je KP, a mám takový pocit, že mi snad do toho čípku kope - občas. Myslíte, že se mi to díky její poloze může ještě zhoršit? Předem děkuji za odpovědi, zkušenosti. A máte to taky některá tak jako já? 😒

milmic
15. kvě 2015

@alficka1 Ve 30.týdnu mě doktorka začala stresovat zkráceným čípkem - 17mm. Ve 31.týdnu už to bylo 14mm. Chtěla mě ihned hospitalizovat a napíchat kortikoidy - podotýkám, že jen kvůli tomu zkrácenýmu čípku. Břicho mi sice tvrdlo, ale mě tvrdlo v každém těhotenství tak nějak docela dost, ale je to normální do určité míry, nikdy jsem to neřešila.
Tu hospitalizaci jsem odmítla včetně napíchání kortikoidů. Tak mě aspoň poslala na amnisure test. Od té doby jsem odmítla každé vnitřní vyšetření, protože stav čípku nic neříká. Můžeš porodit dneska večer anebo taky donosit do termínu anebo taky přenášet.

Uvedu svoje zkušenosti. U prvního těhotenství mi dr. ve 36.týdnu řekla, že se to k porodu absolutně nechystá, že nula nula nic. Na další kontrolu jsem nepřišla a dcera se narodila předčasně. U druhého těhotenství mě od 30.týdne stresovali, že zase nedonosím, že se to zkracuje a pak otevírá. Syn se narodil ve 39.týdnu jako krásný donošený 3kilový miminko. U třetího těhotenství totéž - dcerka se narodila ve 40.týdnu. 🙂 A jako bonus jsem jeden večer potkala u dr. kamarádku, které lékařka řekla, že je absolutně zabetonová, že do termínu rozhodně neporodí, bude přenášet a pak ji teda asi fiknou (páč první císař). Ještě tu noc porodila holčičku. 😉
Čípek je stav teď a tady, za hodinu může být všechno jinak.

Zkus se hodit do pohody, věř sobě a veř miminku, to je to nejlepší, co můžeš udělat. Věř sobě, že miminko donosíš a věř miminku, že ono ví, co dělá. A že pokud se přece jen narodí dřív, tak k tomu má důvod.
Alespoň takto jsem k tomu přistoupila já ve třetím těhotenství, už jsem se nenechala doktorama stresovat, nenechala jsem na sebe sahat a ta psychická pohoda pro mě byla nejdůležitější.

alficka1
autor
16. kvě 2015

Ahojky milmic, moc děkuji, že jsi mi napsala svoje zkušenosti 🙂 a že jich bylo ... 🙂 Tak uvidím jak to u mě dopadne ... Už se nemůžu dočkat až to budu mít vše za sebou a náručí budu držet svoji vytouženou holčičku 🙂 Takže ještě jednou moc a moc děkuji. Ať se ti daří a tvým děťátkům taky.

catchulinecka
16. kvě 2015

@alficka1 to bude dobrý, přesně jak říká příspěvek výše, věř miminku i sobě a co se má stát, se stane. Je dobrý určitě už teď dodržovat klidový režim. Já jsem byla přijata do nemocnice ve 29 týdnu pro zkrácený čípek a že hlavička prý naléhá...takže jsem byla hodně vystresovaná a už se připravovala na nejhorší. Poležela jsem týden na kapačkách a domů šla s naprosto normálním nálezem dle doktorů v nemocnici, podotýkám, že dle mé Mudr. co mě poslala do té nemocnice, tak mi ten den říkala, že "nebojte, do 35 týdne vydržíme" 🙂 no, jsem 36 týden a zatím teda si vůbec nepřipadám, že bych měla každou chvíli rodit, ani mi netvrdne břicho...Přeju ať vydržíte co nejdýl a hlavně klid a opatruj se 🙂

milmic
16. kvě 2015

@alficka1 Moc držím palce! Neboj se, všechno bude dobré. 😵

alficka1
autor
16. kvě 2015

Holky moc děkuji 🙂 Doufám že to tak bude ...

alficka1
autor
16. kvě 2015

@catchulinecka Držím palce, ať vydržíš až do termínu ... a děkuji 🙂

anetpierowska
18. kvě 2015

Ja lezela od 29tt v nemocnici na udrzeni. Zkraceny cipek, merili mi ho ultrazvukem. Jinak na kapackach jsem byla take. Kazdy tyden slibovali, ze me pusti domu, ale pokazde, kdyz me chteli odpojit, tak jsem zacla mit kontrakce, i kdyz ja citila jen tvrdnuti briska. Maleho jsem mela hodne nizko. Zustala jsem tam do 35tt. A nelituji. Vim, ze jsem udelala vse pro to aby v brisku zustal co nejdele. Sice se mu pak nechtelo, ale narodil se mi zdravy 4kilovy syn. A porod jsem mela celkem rychly. Ted cekame druhe a beru take magnesium 2+2+2, ale jelikoz mame cipernyho 4leteho kluka tak moc nepolezim🙂 , ale kdyz me boli bricho nebo se necitim, zajedu na gyndu a doktor je v poho, vi jake jsem mela prvni tehu, tak me ted hlida. Tak hodne stesti, at se rozhodnes jakoliv.

anetpierowska
18. kvě 2015

Jo a doktori v nemocnici rikali, ze nechapou proc me doktor do nem.poslal,ze si me tam nechaji do rana a pak se uvidi. Nakonec kolem me vecer behali a zustala jsem tam 5tydnu a napichali na vyvoj plic.

alficka1
autor
20. kvě 2015

ahojky holky, maminky 🙂 Tak včera jsem byla na kontrole v rizikové poradně v nemocnici, no pustili mě sice dom, ale musela jsem slibovat, že budu jenom ležet. Ale měla jsem na mále, chtěli si mě tam zas nechat... Za týden jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá ... včera jsem to trochu přepískla s námahou, protože jsem byla na nákupy pro miminko. Ještě jsem neměla vůbec nic nakoupené, nechávala jsem to na poslední chvíli a málem jsem to nestihla ... Pak jsem z toho celou noc jsem nespala, břicho mi tvrdlo ... Kdyby se to mělo dnes opakovat, tak do nemocnice pojedu dobrovolně ☹ Tak doufám, že to už bude dobré. A ještě jednou moc děkuji za vaše zkušenosti 🙂

catchulinecka
20. kvě 2015

@alficka1 tak super, že jste doma, hlavně odpočívat odpočívat 🙂 držím pěsti!

isabell84
28. únor 2023

Sem 37+2tt dnes sem byla na registraci se zapsat .na vyšetření byli spatne prutoky ale ne zas moc ze mam dojít za 2dny.. Na ktg už řekla že se mimco připravuje že už nějaké kontrakce sou.Hrdlo mám 2-3cm,ZB pro spicku.uz 3den mě bolí krize.Myslite ze už by se mohl blížit porod?dekuji. Nějaké bolesti cítím ale to tak nevnímám, mívala sem silné menstruační bolestí.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru