Tvrdnutí břicha při chůzi.

lusinek12
12. črc 2018

Dobry den holky jdu si k vam.pro radu cca 14dni mi casto tvrdlo brisko jen pri chuzi po vysetreni me dr. Poslal okamzite na hospitalizaci byla jsem tam 2,5dne daly mi kapacky deloha netuhla vse v poradku cely dny jsem lezela a odpocivala po vysetreni z nemocnice me propustily domu.. ale opet mi tuhne brisko jen pri chuzi..hodne hodpocivam ale mam strach nejak chodit aby mi opet netuhlo mela jsze to nektera..?? Za par sni jdu vysetreni ke svemu gynegologovi..

cuuza
12. črc 2018

Chodit pomalu, hodně odpočívat. Predepsal ti magnezko?

rebe
12. črc 2018

Při rychlejší chůzi mi bříško tvrdlo ve všech třech těhotenstvích, připadá mi to normální. Holt musím chodit pomaleji. Od dvacátého týdne děloha občas tvrdne, trénuje na porod.

mirri7
12. črc 2018

Tobe nepredepsali magnesko?
Ja bez nej vsechny tri tehu ani krok😉.druhe a treti tehu jsem brala snad uz od 15tt.

agneska7
12. črc 2018

To mi taky jednou udelalo ,+ slabe bolesti v podbrisku, myslela jsem ze to mimco po ceste vykoukne ven no tak tak jsem se doplazila domu lehla jsem si vypila magnosolf a cekals co bude a hezky to skoro hned preslo , zajdi si k dr pro magnosolf nebo si magnesko kup a bude lip 🙂

ahanka
12. črc 2018

Ahoj, také jsem na to trpěla. Musela jsem zvolnit tempo, snížit ušlou vzdálenost a doplnit magnesium. Vše pomáhalo. Zůstala jsem aktivní docela dlouho.

calvac
12. črc 2018

@lusinek12 Taky jsem mela pri chuzi az do konce tehu. Pry v norme,nedali mi nic. Rodila jsem 39+3.

loole
12. črc 2018

Tvrdlo mi cca od 16tt a rodila jsem v termínu. Brala jsem hodně hořčíku a snažila se co nejvíc vyhýbat pozicím a situacím, při kterých tvrdlo. Ale nešlo to omezit úplně a tvrdlo třeba i 15x za den, ke konci ještě častěji. Pokaždé když se malá víc protáhla nebo kopla. Důležité je, aby ses neotevirala. Teď jsem v 18tt a už 14 dní to samé. Mám holt dráždivější dělohu 🙂

lusinek12
autor
13. črc 2018

Magnesko mi z nemocnice predepsaly bery ty pytlicky jak se rozpousti ve vode jen na.noc a porad piju magnesii.. kdyz jsem v klidu a sedim.tak.ke to v klidu ale jen co jsem delsi dobe na nohou tak uz zacne tvrdnout a cejtim jakoby stehy nebo jak to.mam.naspat..ale spis porad sedim a snazim se moc.na nohou nebyt ale to bych musela sedet snad az do porodu aby mi netvrdlo porad to mam.v hlave a myslim.na to.. bojim se ze nedojdu ani do.mesta s malou pristy tyden mam skuzku na.pracaku a gyndu a jeste se objednat na cukrovku tak snad to nejak zvladnu

lusinek12
autor
13. črc 2018

U prvniho tehot.. jsem takove problemy nemely jen bolesti v podbrisku v 5m tak mi dr napsal hned neschopenku abych byla doma.v klidu chodila jsem do prace... jinak jeste bych dodala ze.jsem ve 24tt a dr. Rikal ze prcek tlaci hodne ma spodek prdelkou tak proto me poslal do nemocnice.. ale jinak ze bych se otevirala nebo mela zkraceny cipek to.nic.nerikal ale v nemocnici rikaly.ze je vsechno.v poradku tak snad je to.ok..

priefi
13. črc 2018

@lusinek12 a ktery jsi tyden? Mi cca ve 28 zacalo hodne tvrdnou brisko, dokonce i v sede. Mela jsem predepsane magnesko, trochu pomohlo, hlavne stoplo zkracovani cipku, ale brisko tvrdlo dal.

lusinek12
autor
13. črc 2018

Jsem ve 24tt jeste se zeptam je normalni v tehotenstvi tlak v brisku to mam pokazde kdyz se zvednu a chodim kdyz se posadim tak to zase povoli..

priefi
13. črc 2018

@lusinek12 ja to taky tak mela. Mi dr.radil, at nehladim brisko, ze tim drazdim delohu a z toho muzou byt tyto problemy

lusinek12
autor
13. črc 2018

Aha taky jsem nad tim.premyslela jestli to neni tim hladenim hladim si.casto brisko a, i picham.abych vedela jestli je tvrde nebo.mekke.. ale je pravda ze kdyz si ho.hladim.tak.ten tlak se pak vrati..

priefi
13. črc 2018

@lusinek12 zkus brat magnesko a nehladit brisko, melo by se to aspon trochu zmirnit 😊

lusinek12
autor
13. črc 2018

Magnesko beru pravidelne kazdy vecer jak mam predepsano piju jeste do toho magnesku vodu a uz jsem prestala hlasit brisko nebo aspon se snazit si na nej porad nesahat a zatim to vypada dobre tak.uvidime zitra jestli se to aspon trochu zlepsi v pondeli si zajdu na gyndu sd se na me podiva a mam.jistotu ze je vse ok..

lusinek12
autor
13. črc 2018

@priefi Dr. Rikal ze mam drazdivou delohu tak mozna tim hladenim.briska si to jen zhorsuji.. tak dekuji za radu..

priefi
13. črc 2018

@lusinek12 a nebylo by lepsi magnesko brat rano? Teda pokud Ti ho napsali na vecer, tam asi vedi, co delaji, ale co jsem tak vsimala, obvykle se bere rano a i telo ho rano vice vyuzije. Drzim pesti, at je vse ok 😊

priefi
13. črc 2018

@lusinek12 vubec nemas zac 😊 pokud Ti tohle rikal, tak urcite hlazeni vadi. Ale na to mel hlavne upozornit on. Maminkam to nedochazi, prijde jim prirozene hladit si brisko. Vim, ze u syna to bylo pak jo tezke vydrzet to a nehladit si brisko, ale obcas jsem neodolala a nevedomky to udelala

marketicka346
13. črc 2018

Holky jsem poprve těhu..Prosim vás jak poznám to tvrdnutí břicha ? děkuji za odpovědi

priefi
13. črc 2018

@marketicka346 brisko je tvrde, napruzene, citis neprijemne pocity, urcity tlak. Tezko se to popisuje...

lusinek12
autor
14. črc 2018

@marketicka346 tak presne tohle mam ja jen to nejak nedokazu popsat hlavne ten tlap pri chuzi je neprijemny.. jako bych mela napnute svaly v brisku..

lusinek12
autor
16. črc 2018

Tak jsem byla v nedeli opet v nemocnici ze mi porad tuhne brisko vse je v poradku otevrena nejsem cipek je v porad tak jak.ma.byt... tak.mi dr. Jen rekl jestli se treba nestresuji nebo neceho nebojim jako.bych mela z neceho strach jako by z porodu nebo tak tak porod je jeste daleko a tim ze se stresuji tak to bude mozna i tim pac jsem velky nervak a stres mam den co den kdyz mam jit na pravak tak me uplne poleje pot a ruce mam mokre j.blazen uz ten stres zacina ze musim neco podepisovat je to des nedokazi to ani ovladat snazim se byt v klidu ale jako by to telo si delalo co chce.. mam to od zacatku tehotenstvi a je to ciiim dal horsi.. holky nema stim.nekdo zkusenost.. neboli kdo poradi.. jinak me pustily domu a vse je v poradku..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru