icon

Bolest v čípku 33.tt. Donosily jste s podobným stavem?

janule1940
4. říj 2019

Dobré odpoledne.Jsem na přelomu 33 a 34 tt.Už tak 4 dny mám pocit,že miminko sestoupilo do pánve,chodím pořád na malou a několikrát denně mě bodá v čípku,až musím zkřižit podvědomě nohy,protože mám pocit,že miminko vypadne.Dnes jsme šly s dcerou do 500m vzdáleného obchodu a zpět už jsem měla na mále,strašně se mi začalo chtít na záchod,bolest čípku plus tvrdnutí břicha.Miminko je větší,odhad pohmatem u zkušené soukromé PA 2000g,den na to u lékaře na utz 1990g v 31+2.Takže příští tyden už klidně může mít 2500g.Tvrdnutí mám tak normálně,pokud celý den funguji aktivně v domácnosti, tak večer je to častěji,třeba 20x během 2 hodin.Ale miminko s sebou v té době dost šíje,tak tomu pomáhá.Na kontrolu jdu příští týden.Máte někdo zkušenost,že byste s podobným stavem donosily až do 40tt nebo přenášely?Doděláváme ještě pokoj pro starší dítě,tak jak moc spěchat😀Už jsem ve všem pomalá,tak ať případně volám na pomoc rodinu.Díky.

vaseli16
4. říj 2019

Ja jsem to tak mela,pomalu co pul hodky na zachod(kolikrat jen par kapek..😀)pichani v cipku,tvrdnuti bricha,poslicci....od 35+4 me dr strasil predcasnym porodem...otevrena na prst,hlavicka nalehala a maly se narodil presne na termin 😊

vaseli16
4. říj 2019

Ale chtela jsem rici,kazda jsme jina a tvoje mimco.se muze rozhodnout i ze dne na den ze uz chce mezi vas 😉😊

hasara33
4. říj 2019

@janule1940 ahojky, já mám za týden termín a tohle, co popisuješ také pociťuju už nějakou dobu a zatím se nic neděje (sama PA u mého gynekologa říkala, že to jsou jen přípravy takže se nemám znepokojovat), vím, že to je dost nepříjemné, ale normální no 😁

janule1940
autor
4. říj 2019

@hasara33 Já právě u prvního dítka tohle vůbec nezažila, pracovala jsem aktivně do 30tt, do porodu jsem běžně dělala veškeré aktivity, den před porodem jsem ještě byla na svěží, rychlé skoro hodinové procházce....max. mě pobolívaly svaly břicha, jak se rozpínaly vazy. A porod pak trval všeho všudy 3 hodiny...takže teď se to všechno připravuje, to snad to miminko porodím při vaření večeře😀

fouskovi
4. říj 2019

To jsem měla taky a druhý syn se narodil tři dny před termínem ale nezaručuje že se u vás mimčo nerozhodne jít ven dřív

hasara33
4. říj 2019

@janule1940 já čekám první takže zatím nemám s čím srovnávat 😀 ale jinak taky víceméně pořád můžu všechno, ale když pak jdu na delší procházku tak cítím hodně spodek, jak je tam malá natlačená plus to píchání v čípku