Bolest v jizvě po sekci ve 31tt

nikolkama
7. bře 2019

Ahoj holky, jsem již 31tt a poslední cca dva měsíce mě zlobí jizva po předchozí sekci. Začalo to mírnou řezavou bolesti která trvala měsíc teď se přidala i bolestivost na dotyk a při zatlačení na WC velká stiplava bolest (zánět močového měchýře vyloučen) při každé návštěvě poradny to hlásím že se bolest stupňuje s rostoucím těhotenstvím jediné čeho jsem se dočkala byla rada mazat jizvu sádlem.. Mám velký strach, že se něco děje.. Můžete mě uklidnit že je to v pořádku?

pehamek
7. bře 2019

Ahoj, jak dlouho máš po prvním porodu? Možná je jizva ještě moc čerstvá a tak může pnout a štípat.

nikolkama
autor
8. bře 2019

@pehamek po prvním porodu mám už 6 let takže si myslím že tím to nebude :(

verunka95
8. bře 2019

Ahoj já jsem se na poslední kontrole ve 28 tt zmínila doktorovi, že mě občas bolí pravá strana jizvy a bylo mi řečeno že kdyby se to zhorsovalo nebo to bylo pravidelné že je to indikace k okamžitému porodu cs jinak by mohlo dojít k roztazeni jizvy a možná ruptuře takže být tebou zajdu k jinému dr,protože já když jsem zaprotestovala že je přeci ještě na miminko brzo tak mi bylo řečeno že riziko pro mě je daleko větší než pro něj

pehamek
8. bře 2019

@nikolkama Asi bych zašla ještě k někomu na konzultaci. Je fakt, že jak píše verunka95, tak je i po takové době riziko, že jizva praskne.

merope
11. bře 2019

Zajdi do porodnice, kde jsi registrovaná, klidně jim i řekni, že se ti to nezdá - jen buď připravená, že si tě tam můžou nechat na pozorování 🙂.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru