icon

Bolest v jizvě po sekci ve 31tt

nikolkama
7. bře 2019

Ahoj holky, jsem již 31tt a poslední cca dva měsíce mě zlobí jizva po předchozí sekci. Začalo to mírnou řezavou bolesti která trvala měsíc teď se přidala i bolestivost na dotyk a při zatlačení na WC velká stiplava bolest (zánět močového měchýře vyloučen) při každé návštěvě poradny to hlásím že se bolest stupňuje s rostoucím těhotenstvím jediné čeho jsem se dočkala byla rada mazat jizvu sádlem.. Mám velký strach, že se něco děje.. Můžete mě uklidnit že je to v pořádku?

pehamek
•
7. bře 2019

Ahoj, jak dlouho máš po prvním porodu? Možná je jizva ještě moc čerstvá a tak může pnout a štípat.

nikolkama
autor
•
8. bře 2019

@pehamek po prvním porodu mám už 6 let takže si myslím že tím to nebude :(

verunka95
•
8. bře 2019

Ahoj já jsem se na poslední kontrole ve 28 tt zmínila doktorovi, že mě občas bolí pravá strana jizvy a bylo mi řečeno že kdyby se to zhorsovalo nebo to bylo pravidelné že je to indikace k okamžitému porodu cs jinak by mohlo dojít k roztazeni jizvy a možná ruptuře takže být tebou zajdu k jinému dr,protože já když jsem zaprotestovala že je přeci ještě na miminko brzo tak mi bylo řečeno že riziko pro mě je daleko větší než pro něj

pehamek
•
8. bře 2019

@nikolkama Asi bych zašla ještě k někomu na konzultaci. Je fakt, že jak píše verunka95, tak je i po takové době riziko, že jizva praskne.

merope
•
11. bře 2019

Zajdi do porodnice, kde jsi registrovaná, klidně jim i řekni, že se ti to nezdá - jen buď připravená, že si tě tam můžou nechat na pozorování 🙂.