Předchozí sekce, bolest jizvy a natékání těla. Řešil s vámi doktor?

29. bře 2021

Ahoj. Zajímá mě, jak jste byly hlídány v dalším těhotenství po sekci? Kontrolovat dr. jizvu? Kdy Vás předal do porodnice nebo případně jesrli s Vámi řešil možnost porodu (jestli přirozeně nebo opět sekce).
Jsem ve 36.tt a doktor se na jizvu ještě nepodíval (a to mě občas už od 5.m zabolí), možnost porodu přirozeně se mnou nijak neřešil.. A do toho poslední měsíc hodně natékám, ale celá. Nohy mě bolí, lýtka mám taky nateklá a občas i obličej a prsty na rukou... Tlak jsem měla teď taky vyšší, ale sestra měřila tak dlouho, dokud nebyl podle ní ok.
Dle dr. je to jen mou váhou (mám nahoře 8kg, ale trošku nadváhu jsem před otěhotněním měla). Jenže s otoky jsem problém nikdy neměla a opravdu si nemyslím, že je dobré, když natékám celá..
Zvažuji si teď zavolat do porodnice, ať se na mě podívají tam a zhodnotí i jizvu k porodu.Ale jen, jestli prostě neplaším 🤷‍♀️

linchilli
29. bře 2021

Poradím s porodem po sekci. Jizvu mi kontrolovali opravdu az pred porodem v nemocnici nejaky tusim 38TT byla v poradku. Doporucili mi vaginalni porod a ten se povedl. Rozestup mezi porody byly 3 a 2 mesice.

autor
29. bře 2021

@linchilli určitě bych to chtěla opět zkusit přirozeně! První přirozeně začal, ale díky špatným ozvám se přešlo k akutní sekci... Spíš jsem si říkala, že se na ni ještě ani nepodíval, když mě čas od času bolí - což se prý má více hlídat

hezz17
29. bře 2021

Kontrola jizvy nekdy kolem 36., 38.tydne. do porodnice me predal 38+, protože jsem mela u prcka vetsi vahovy odhad, takze nakonec to byla indukce.

autor
29. bře 2021

@hezz17 je mám odhad právě naopak nízký, stejně jako u syna (ten se narodil 39+6 s 2720g). Volala jsem si do porodnice a mám přijít ve čtvrtek, že mě prohlédnou, tak jsem zvědavá 🤷‍♀️

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru