icon

Hořčík celé těhotenství - jaký pak byl porod?

radkan91
18. srp 2018

Ahoj, brala jste některá hořčík po celou dobu těhotenství? Jaky jste měly potom porod? Vím, že by se mě vysazovat cca ve 36. tt, ale po vysazení mám šílené křeče pod prsy a po stranách bricha,že jsem ráda,že dojdu na WC,v takovém stavu bych nebyla schopná porodit....

Strana
z2
radkan91
autor
21. srp 2018

Dnes mi lékař v porodnici řekl,že pokud mám po vysazení velké křeče,ať beru hořčík dál,klidně 4 tablety denně,že je nejdůležitější,abych se cítila v pohodě,že bych s nějakými velkými křečemi těžko rodila,že hořčík až takový vliv na porod mit nemůže,aby žena přenášela nebo byl porod delší,že veškerý přebytek hořčíku tělo samo vyloučí...a navíc že pokud mi tvrdne břicho,tak je vidět,že děloha i přes hořčík funguje jak má....

crazyduck85
21. srp 2018

Brala jsem Magnosolf nebo jak se to jmenovalo od 16tt až do zhruba 36-37tt. Přenášela jsem 4 dny, ale porod byl celkem rychlý. Od prasknutí vody byl syn za 4 hodiny na světe.

rencinka87
21. srp 2018

Pila jsem Magnosolv, asi od 14. tydne, kdy mi doktorka zjistila mirne pootevreni vnitrni branky (plus klid na luzku na dva tydny, pak se to upravilo), brala jsem ho snad do 34., 35. tydne, uz presne nevim. Od prijezdu do porodnice byl maly za dve a pul hodiny na svete.

radkan91
autor
21. srp 2018

@crazyduck85 děkuji za info🙂

radkan91
autor
21. srp 2018

@rencinka87 také rychlovka,děkuji 🙂

kleris91
Autor odpověď smazal
zelenaesmolda
20. říj 2018

@radkan91 zalezi na tom,jake tablety mas a kolik % DDD ma jedna tableta.Ja treba beru Walmark,ten ma 50% DDD takze 2tbl denne staci.

verunkapo91
20. říj 2018

Take beru Magnosolf,jsem 24tt a zatim se MUDra na kontrole nezminovala,ze bych to mela vysadit pred koncem tehotenstvi😲

jolal
20. říj 2018

@radkan91 ja brala od 20tt 6 tablet/denne, pak nizsi davku az do porodu a rodila jsem presne na termin, za 2 hodiny od prvni bolesti byla na svete ☺

zuzineckah
20. říj 2018

@radkan91 brala jsem Magnosolv a porody katastrofa, co se týče času... všechny tři. Spasmus branky🙄, nebo se mi zastavil a tak 😃🤦‍♀️Magnezko se obvykle 2-3 týdny před termínem vysazujte kvůli kontrakcím.

priefi
21. říj 2018

@zuzineckah a ty jsi vysadila 2 az 3 tydny pred a stejne problemy? Mimochodem, ja na tom byla stejne.... 😕

zuzineckah
21. říj 2018

@priefi jj, ssi tak nějak. Já měla ty porody snad zakleté nebo co...🙄😂jen třetí byl lepší, už jsem neblbla s tím, ze nechci medikaci a když bylo jasné, ze můj rozbehnuty porod se opět zastavil, tak jsem sama požádala sestru o oxytocin 😂 ušetřila jsme si myslím tak 5-6 hodin bolestí a porod trval “jen” 9 hodin😜 první dcera 12 hodin, druhý byl nejhorší (kvůli te brance) 17 hodin...

gruyerre
21. říj 2018

Chtěla jsem hořčík vysadit kolem 36.týdne, ale po vysazení jsem měla tak ukrutné křeče v lýtkách, že jsem ho brala až do porodu, i když v omezené míře. Porod byl rychlý a bezproblémový.

radkan91
autor
21. říj 2018

Já už mám po porodu,hořčík jsem brala až do konce a porod byl bez jakýchkoliv problemu 🙂

aguaverde
21. říj 2018

Brala jsem u všech tří ....první od 20tt kvůli tvrdnutí břicha, porod 12h (od 30tt otevřená, bez hl.zátky, bez čípku, hlavička v pánvi, dr mi dala max týden a budu rodit, smůla rodila jsem cca 38tt, furt se při porodu vracela), druhá vysoké dávky od 18tt, ve 32tt kapačky, porod ccaž 12h, ale v pohodě šla ven, třetí od 11tt nejvyšší dovolená dákad, od 20tt už překročena povolená dávka, otevírala jsem se,porod pár dní před TP, od prasknutí vody doma za 4h a 45min venku, a to šel koncem pánevním....takže tak 😃

kittyy17
21. říj 2018

Musím brát hořčík trvale. V obou případech porod vůbec nezačal, nikdy jsem neměla tvrdnutí břicha ani poslíčky. Prvního jsem přenášela deset dní, pak mě dva dny vyvolávali, za celé dva dny neviděli na monitoru ani jednu kontrakci, čípek nedobytne zavřený. Takže třetí den plánovaný císař. Druhý šel ven císařem v den termínu porodu, ze stejných důvodů, bylo zbytečné čekat.
Na JIPce mi museli dát hořčík do kapacky, a další den jsem sebou malém sekla, tak mi pichli další...

priefi
21. říj 2018

@zuzineckah muj prvni porod 30h kontrakci 😂 totalne zasekana na 1cm, pak mi pomohla injekce pravdy na 4cm a pak zase nula nula prd. Na zaver oxitocin a manualni otvirani branky. Druhy, co me ceka v lednu, doufam bude lepsi 😅

papunkova
21. říj 2018

brala jsem také do 36. týdne a to 3x 2 tablety a porod byl naštěstí v pohodě

zuzineckah
21. říj 2018

@priefi ta branka je mrcha, mě ji u syna taky "otvírala" doktorka, protože už jsem fakt nemohla😝 tak přeji, ať je druhý porod pohodovější👍👍

priefi
21. říj 2018

@zuzineckah dekuji 😊 snad bude 😅

noemi_7
21. říj 2018

Holky a nemely jste pak problemy se zavinovanim delohy po porodu, pokud jste musely uzivat Mg cele tehotenstvi a treba i v sestinedeli?

Ja jsem 38tt, stale musim uzivat a po porodu to bude asi taky potreba...

gruyerre
21. říj 2018

@noemi_7 Problémy přímo ne, ale pekelně to zavinování bolelo tak 3 dny. Ale zavinula se normálně

zuzineckah
21. říj 2018

@noemi_7 nn,to bylo v pohodě. Ani to nějak nebolelo.

kittyy17
21. říj 2018

@noemi_7 žádné problémy nebyly, pekelně to bolelo při kojení, jak se děloha zatahovala, ale já měla navíc jizvu...

noemi_7
21. říj 2018

@kittyy17 Tu budu mit taky, takze se asi mam na co tesit 😰

priefi
22. říj 2018

@noemi_7 uzivala jsem magnosolv a zavinovani ok, 5.den kontrola v porodce a vse ok. Byla jsem prvorodicka to celkem slo, jakoby ms bolesti, behem a po kojeni. Jen jednou me to bolelo fakt hodne, cca 7.den od porodu, ale to mohla zpusobit unava a navsteva, ktera prisla a ne a ne odejit (byli u nas x hodin) a na zaver navstevy mi zacalo byt fakt soufl, bolelo to, tocila se se mnou zem i v leze, ale to davam za vinu navsteve, ktere nedochazelo, co se hodi a co uz ne, nez zavinovani delohy. U druhorodicek a dalsichrodicek to je rychlejsi, ale o to bolestivejsi.

kittyy17
22. říj 2018

@priefi v šestinedělí k nám žádná návštěva nesměla, s výjimkou babiček, které mě nechaly odpočívat a staraly se... Velmi doporučuji všem budoucím maminkám, dopředu všechna upozornit že nemají otravovat 😉 a zvlášť teď když vzduchem lítají nemoci

priefi
22. říj 2018

@kittyy17 mno... to byli prave tchani...

Strana
z2