icon

Jak je mimi aktivní v bříšku, tak je aktivní po narození?

nasemiminecko
24. črc 2015

Je to pravda ? 🙂 pokud ano, tak my se teda máme na co těšit :D

Strana
z2
takarazestinusakur
24. črc 2015

nemyslím si, malej v bříšku byl jako, že nebyl a teď je hodně akční.. 😉

zo_ja
24. črc 2015

Ne, záleží např. na uložení placenty.

eldrag
25. črc 2015

malej byl v brichu jak demon z vetrelce, ale do pul roka byl klidne miminko od roka maly raubiř a ted kolem druheho roku je šikovny živel

petzy
25. črc 2015

Nemyslím si že je to všeobecná pravda, ale u nás to tak bylo. Malej byl v bříšku velký kliďas a je i teď. Už mu budou 2 roky 🙂

martinakl
25. črc 2015

U nás to tak bylo. Kolikrát jsem o něm v břiše nevěděla, až jsem měla strach. A teď je hodne dítě, opak hyperakitivniho 🙂

lucifereeek
25. črc 2015

Nevím jestli to plati všeobecne ale u nás to sedi na obě deti. Obě kopaly takřka neustále a mala je hrozne akční. Malý je zatím miminko tak to zatím nejde jednoznacne soudit.

drakenn
25. črc 2015

U nás taky! 🙂

pavlapl
25. črc 2015

První dcera se v bříšku skoro nehla a po narození byla jak raketa a je doteď. Syn byl docela akční v bříšku a je to strašný flegmouš. Kam ho položím tam ho najdu. Druhá dcera byla akční jak v bříšku tak i teď.

ladyhacek
25. črc 2015

to jak píše @zo_ja bude nejspíš pravda > já mám zakloněnou dělohu a malého jsem sice cítila jak kope a někdy tedy skoro prokopl močák (až to zabolelo) ale čekala jsem, že pohybu ucítím více podle toho co jsem slyšela. Někdy jsem je třeba celý den skoro necítila až tak přišel manžel v 7 z práce a začal mluvit 🙂 a pak spíše v noci kolem 11-12
Malý tedy ty první týdny byl spavý a to je pořád. Teď ve 4 měsících spí přes den tak 4 h - někdy i více, v noci také krásně spinká a když je vzhůru tka si vydrží sám hrát na hrací dece a výská radostí 🙂 - není to naštěstí uplakané miminko a je hodný - jestli to má souvislost s těhotenství fakt netuším, ale nenapadlo mě to 🙂

mysicka_lb
25. črc 2015

Co se týče míry aktivity, tak to nevím. Malý byl nějak normálně aktivní v bříšku i po narození, žádný extrém ani na jednu stranu. Ale nemám s čím porovnávat. Řekla bych ale, že se trošku dá vysledovat denní režim. Když jsem jako těhule byla na prohlídce ráno (do 9 hod), prcek pravidelně spal. Museli do něj šťouchat a budit ho. Naopak večer byl nejaktivnější. A to mu zůstalo. Po narození rozhodně, to vstával až na oběd. Ale i teď na 16m usíná v 10 večer a spí nejméně do 8mi ráno (dnes třeba do 9.30). Což mi naprosto vyhovuje, jsem sova sovovatá🙂

ronyx
25. črc 2015

@zo_ja S tím uložením placenty moc nesouhlasím.U prvního dítka jsem měla placentu uloženou normálně vzadu a malý nebyl nijak zvlášť aktivní.Teď čekám druhé,mám placentu na přední straně a malého přitom cítím pořád,je hrozně moc aktivní a ani placenta vepředu ho nezastaví 🙂 Cítit jsem ho začala docela brzy až jsem sama nechápala,no doufám,že až se narodí bude trošku klidnější

pigpeppa
25. črc 2015

U mě to neplatilo. Syn, první pohyby jsem cítila v 16. týdnu, později jeho aktivity vyloženě bolely. Po narození se vyvíjel naprosto stejným tempem jako dcera, u které jsem první pohyby cítila až ve 24. týdnu, nikdy se ale nehýbala tak, abych si s ní mohla sednout a nechávat ostatní "sáhni si, kope." Někdy jsem až plakala strachy, že jsem o ni přišla, protože nereagovala na žádný podnět.

elana
25. črc 2015

taky nepotvrzuji. Obě děti se v břiše pořád mrnily, stále jsem o nich věděla, i když třeba zrovna vyloženě nekopaly, placenta na to taky vliv neměla, kvalitu i četnost pohybů jsem měla u obou cca stejnou, placku prvně vpředu, podruhé vzadu. Akorát malou jsem cítila dřív, ale to bylo podle mě spíš tím, že běžně se popisuje, že u druhého a dalších těhotenstvích si žena uvědomí pohyby o něco dřív. A po narození byli oba opravdu moc hodní, přes den hezky spinkali, v noci se budili na 1 krmení, víc ne. Myslím že tohle s tím nemá naprosto nic společného.

mercedesse
25. črc 2015

Tak tohle určitě neplatí, malej byl v bříšku kliďas a teď je to teda slušný éro, takže bych to určitě nebrala podle pohybů. Co bych za to někdy dala, kdyby to tak bylo.

annabolla
25. črc 2015

Tak u nás to taky neplatí malej byl v bříšku hrozně hodnej a ted je to malej dráček 😀

veruska007
25. črc 2015

U nás ano. Temperament je vrozený.

me79
25. črc 2015

U nas to Plati na 200% . Dítě už v břichu aktivní, kopave a hlavně nespavec. UTZ se vždy dělal hodinu, jelikož mala jela jako ždímačka. Jako těhotná jsem kvůli jejim pohybům byla vzhůru do 4-5 rano. Výsledek? Po porodu první 2 měsíce jsme s manželem dělali směny - on do 1rano a ja od 1 do 5 do rána pochod po bytě s dítětem v náruči. Teď je ji skoro 1 rok. Noční spaní se už zlepšilo, přes den ale naspi stále a jen 20 minut. Nezastaví se ani na chvíli a tudíž ani ja s ni :D

nasemiminecko
autor
25. črc 2015

Diskuze se rozjela, všem moc díky za super příspěvky 🙂

naomi6
26. črc 2015

@nasemiminecko U nás to tak bylo. Dcerka je první a ta se hýbala málo, kolikrát jsem o ní ani nevěděla. PO narození to byla bačkůrka. Dlouho jí trvalo než začala lézt a chodit. Syn naopak dělal v břiše přemety, bylo to kolikrát i bolestivé. No a je to drak. Chodil v devíti měsících, je celkově pohybově hodně nadaný. Takže u nás to tak fungovalo, ale asi se to nedá takhle zevšeobecnit. Držím palce 😉

puresin
26. črc 2015

@nasemiminecko Jestli je to vazne pravda nevim, ale u nas to plati u obou deti - raubiri uvnitr, raubiri venku. 🙂

chroustinka
29. črc 2015

u nas to tedy plati 🙂 syn byl v brisku klidny a je to relativne klidas stale (s ohledem na vek samozrejme) dcera provadela v brichu neskutecne veci - rikala jsem tomu ždímačkové pohyby 🙂 a i jsem to hlasila babickam ze tohle bude torpedo 🙂 a je to torpedo nejvetsi 🙂

betelgeuzz
29. črc 2015

U nás neplatí, obě holky byly v břiše klidné a po narození jsem byla na mašli. Pořád řvaly, spaly málo, no děs. Teď jsou takový průměr, ani moc živé, ani moc klidné.

ty_na
29. črc 2015

Kdyby to platilo dle tohoto pravidla, tak se máme na co těšit. Zase na druhou stranu z ní bude tenistka, takže akční být musí 😀 😀

nasemiminecko
autor
29. črc 2015

:D těhulky a maminky, tak uvidíme co se z těch našich rarášků vyklube 🙂 mě ty kopance a to hemžení v břišku celkem i bolí někdy ale aspon vím, že tam je a že je všechno v pořádku když sebou pořád hází 🙂

thesun
30. črc 2015

no tak u první to platilo, v noci nespala, přes den nespala, a to ji vydrželo až doteď - bude ji 12.... druhé mimi co zatím bydlí je teda taky super čert tak to jsem zvědavá jak to bude až bude venku 😀

klaire22
30. črc 2015

U nás to tak téměř bylo 🙂 Alespoň co se týče spinkání - ani jednou jsem nezažila, že by mě holky v bříšku vzbudily, v noci prostě chrněly taky 😀 A musím zaklepat - ale obě spinkají krásně. Druhorozená se budí v noci 1x, max. 2x na kojení a jsou jí 4 měsíce, takže si pískám 😀 A prvorozená spinká celou noc 🙂

janazzz
4. srp 2015

U nás to také platí

vendy259
6. srp 2015

u nás jo, malej byl v břišku živel, od doby co leze je též živel, od roka mu neřeknu jinak než satan (má 19m) 😀 ale v noci vždy krásně spinkal a spí... druhátko je v břiše ještě horší, má se narodit na konci září, tak uvidíme 😉

brendamonique
6. srp 2015

... za mě NE ... malej v bříšku přes den spal, kopal hlavně večer, když jsem si lehla (asi jako většina dětiček) a po narození ... hotovo ... dodnes málo spí, neustále měl málo jídla - kojení i UM, jedl pomalu co hodinu a teď zlobí jako čert, první syn byl oproti němu zlatý 🙂

sarriku
6. srp 2015

U mě bříšku byl synek kliďas, skoro jsem o něm nevěděla. Po narození to také platí. Brzo začal spinkat celou noc, byl samostatný a odložitelný ;)

Strana
z2